Franek 07.05.2007 , Ewa i Hania 15.11.2009
LennyLamb - chusty tkane, elastyczne , nosidełka mei-tai i ....
Dwa ssaki w akcji więc jeśli chcesz się ze mną skontaktować podaję maila asia [et] lennylamb.com
bardzo dziękuję, że sie załapałam na testy jeszcze zimą
ale do rzeczy:
plusy: kurtka bardzo funkcjonalna jeżeli chodzi o noszenie i wygodna, łatwa w założeniu, podobały mi sie dwa panele do wyboru: w szczególności ten jeden z golfem, kurtka jest naprawdę ciepła i nieprzewiewna,
minusy:brak kieszeni na suwak lub z innym zapięciem; jeden rozmiar (mam 36, więc same wiecie jak się wygląda w 38/40).
finalna ocena: dla kurtki 4+; dla producenta 2, bo wypuścił jeden rozmiar![]()
Kurtka testowa bardzo fajna, ale była na mnie za duża. Noszę rozmiar L czyli 44/46 a w kurtce testowej się utopiłamco było dla mnie bardzo dziwne
![]()
Gdyby była mniejsza, byłaby naprawdę super! Szkoda że szyty jest tylko jeden uniwersalny rozmiar. Jestem ciekawa, czy sklepowa kurtka bardzo się różni od tej testowanej jeśli chodzi o rozmiar?
Kurtkę testowałam w temperaturze -13st.C. Pod kurtką byłam ubrana tylko w cienką bluzeczkę z długim rękawem i było mi naprawdę ciepło polar super grzał - niestety miałam wrażenie, że Jaśka podwiewało od spodu, bo w dopinanym panelu -kapturku brakowało mi dodatkowego ściągacza od dołu, a ściągaczowa regulacja w kurtce się nam skończyła.
Kapturek/wypustka zewnętrzna dla dziecka też chyba powinna być dłuższa tak aby lepiej zakrywać głowę dziecka - teraz sięgało to Jaśkowi tylko do połowy głowy - nie chciałam go okrywać tym golfem dla siebie, bo chyba by mu było trochę za gorąco, i nie mógłby się rozglądać
Podobało mi się też wykończenie rękawów - ten ściągacz wewnętrzny to super sprawa, bo rękawy zewnętrzne musiałam podwinąć bo były za długie.
Jeszcze jedna sprawa - suwaki przypinające panele zewnętrzne - wg mnie powinny być trochę solidniejsze, a nie taka plastikowa cieniznaod częstego zapinania i rozpinania jeden z suwaków miał wyłamane/wyrobione wpięcie i trudno było panel wypiąć i wpiąć.
Bardzo dziękuję za możliwość przetestowania kurtki - na mrozy i chłody jest superbardzo polecam
Beata mama Grzesia (30/03/96) Ani (14/08/07) i Jasia (16/10/09)
ja juz po testach, niestety dziec sie zbuntowal zanim wyszlismy z domu wiec musialam w biegu ubierac w kombinezon
kurtka bardzo ale to bardzo mi sie podoba, fajny kolor, material i ciepły polarek w srodku
kurtka fajnie wyglada nawet bez paneli
jedyny minus ale to chyba we wszystkich ze przy szyji jest mocno wydekoltowana i majac mlodego z przodu miałam cała szyje goła
przy drugim dziecku kupie sobie ta kurtke![]()
[*] i
Ignaś 07.04.2008 Staś 07.05.2013
Pisze z telefonu wiec czasami brakuje mi polskich liter
Kurtka jest super choć rzeczywiscie przydałaby sie mniejsza. My tez z rozmiaru 36-38. Najfajniejsze zaskoczenie ze mimo tego ze jest cieniutka to jest b. ciepła. Nam nic nie podwiewalo przy zadnej szyjce bo ja mialam szalik a Ola swój golfik. Wiec ok. Testowalysmy noszenie i z przodu i z tyłu. Z tyłu musiałam sie posiłkowac tatą ale to było nasze pierwsze publiczne wyjscie na plecach. Mysle ze kwestia wprawy i poradzilybysmy sobie same. Troczki są super. Ani z dołu ani nigdzie nam nic nie podwiewało. Niestety tak jak pisalam w wątku kolejkowym urwała mi sie koncowka troczka z dołu. Ale nie przeszkadza to w noszeniu. Fajny tez jest patent na rękawach.
Zdjęcia będą jak je zrzucę a teraz do rzeczy.
Kurtka na nas za dużaMateriał zewnętrzny nieprzemakalny i odpowiedni do tej po pory roku.W środku polarek, przy ok 0 stopniach się sprawdził ale że ja jestem zmarzluch to pewnie na niższe temperatury byłby dla nas za "cienki". Kieszenie głębokie ale mimo wszystko brakowało mi zameczków-bezpieczniejsze. Otwór w przednim panelu na N.za duży-mimo,iż ściągnęłam ścigącz tak wystawały mu co po chwila ramionka, ściągacz się poluzowywał.No i pomijam fakt,że się zamek uszkodził.
Myślę,że kurtka na 4.
![]()