Pokaż wyniki od 1 do 20 z 21

Wątek: Kurtka LennyLamb

Mieszany widok

Chustofanka

Domyślnie Kurtka LennyLamb

Zapraszam do opiniowania. Proszę o opis i zdjęcia w miarę możliwości.

Franek 07.05.2007 , Ewa i Hania 15.11.2009

LennyLamb - chusty tkane, elastyczne , nosidełka mei-tai i ....
    Dwa ssaki w akcji więc jeśli chcesz się ze mną skontaktować podaję maila asia [et] lennylamb.com

Chustofanka

Domyślnie

bardzo dziękuję, że sie załapałam na testy jeszcze zimą
    ale do rzeczy:
    plusy: kurtka bardzo funkcjonalna jeżeli chodzi o noszenie i wygodna, łatwa w założeniu, podobały mi sie dwa panele do wyboru: w szczególności ten jeden z golfem, kurtka jest naprawdę ciepła i nieprzewiewna,
    minusy:brak kieszeni na suwak lub z innym zapięciem; jeden rozmiar (mam 36, więc same wiecie jak się wygląda w 38/40).
    finalna ocena: dla kurtki 4+; dla producenta 2, bo wypuścił jeden rozmiar

Chustomanka Awatar tonya

Domyślnie

Kurtka testowa bardzo fajna, ale była na mnie za duża. Noszę rozmiar L czyli 44/46 a w kurtce testowej się utopiłam co było dla mnie bardzo dziwne
    Gdyby była mniejsza, byłaby naprawdę super! Szkoda że szyty jest tylko jeden uniwersalny rozmiar. Jestem ciekawa, czy sklepowa kurtka bardzo się różni od tej testowanej jeśli chodzi o rozmiar?

Kurtkę testowałam w temperaturze -13st.C. Pod kurtką byłam ubrana tylko w cienką bluzeczkę z długim rękawem i było mi naprawdę ciepło polar super grzał - niestety miałam wrażenie, że Jaśka podwiewało od spodu, bo w dopinanym panelu -kapturku brakowało mi dodatkowego ściągacza od dołu, a ściągaczowa regulacja w kurtce się nam skończyła.

Kapturek/wypustka zewnętrzna dla dziecka też chyba powinna być dłuższa tak aby lepiej zakrywać głowę dziecka - teraz sięgało to Jaśkowi tylko do połowy głowy - nie chciałam go okrywać tym golfem dla siebie, bo chyba by mu było trochę za gorąco, i nie mógłby się rozglądać

Podobało mi się też wykończenie rękawów - ten ściągacz wewnętrzny to super sprawa, bo rękawy zewnętrzne musiałam podwinąć bo były za długie.

Jeszcze jedna sprawa - suwaki przypinające panele zewnętrzne - wg mnie powinny być trochę solidniejsze, a nie taka plastikowa cienizna od częstego zapinania i rozpinania jeden z suwaków miał wyłamane/wyrobione wpięcie i trudno było panel wypiąć i wpiąć.

Bardzo dziękuję za możliwość przetestowania kurtki - na mrozy i chłody jest super bardzo polecam

Beata mama Grzesia (30/03/96) Ani (14/08/07) i Jasia (16/10/09)

Chustopaleozoik Awatar qqrq5
    Miejscowość
    zachodniopomorskie

Domyślnie

ja juz po testach, niestety dziec sie zbuntowal zanim wyszlismy z domu wiec musialam w biegu ubierac w kombinezon
    kurtka bardzo ale to bardzo mi sie podoba, fajny kolor, material i ciepły polarek w srodku
    kurtka fajnie wyglada nawet bez paneli
    jedyny minus ale to chyba we wszystkich ze przy szyji jest mocno wydekoltowana i majac mlodego z przodu miałam cała szyje goła
    przy drugim dziecku kupie sobie ta kurtke
    [*] i
    Ignaś 07.04.2008 Staś 07.05.2013

Pisze z telefonu wiec czasami brakuje mi polskich liter

Chustomanka Awatar anmuszka
    Miejscowość
    Warszawa Bemowo

Domyślnie

Kurtka jest super choć rzeczywiscie przydałaby sie mniejsza. My tez z rozmiaru 36-38. Najfajniejsze zaskoczenie ze mimo tego ze jest cieniutka to jest b. ciepła. Nam nic nie podwiewalo przy zadnej szyjce bo ja mialam szalik a Ola swój golfik. Wiec ok. Testowalysmy noszenie i z przodu i z tyłu. Z tyłu musiałam sie posiłkowac tatą ale to było nasze pierwsze publiczne wyjscie na plecach. Mysle ze kwestia wprawy i poradzilybysmy sobie same. Troczki są super. Ani z dołu ani nigdzie nam nic nie podwiewało. Niestety tak jak pisalam w wątku kolejkowym urwała mi sie koncowka troczka z dołu. Ale nie przeszkadza to w noszeniu. Fajny tez jest patent na rękawach.

Chusteryczka Awatar Behemot
    Miejscowość
    Bytom

Domyślnie

Zdjęcia będą jak je zrzucę a teraz do rzeczy.
    Kurtka na nas za duża Materiał zewnętrzny nieprzemakalny i odpowiedni do tej po pory roku.W środku polarek, przy ok 0 stopniach się sprawdził ale że ja jestem zmarzluch to pewnie na niższe temperatury byłby dla nas za "cienki". Kieszenie głębokie ale mimo wszystko brakowało mi zameczków-bezpieczniejsze. Otwór w przednim panelu na N.za duży-mimo,iż ściągnęłam ścigącz tak wystawały mu co po chwila ramionka, ściągacz się poluzowywał.No i pomijam fakt,że się zamek uszkodził.
    Myślę,że kurtka na 4.

Ostatnio edytowane przez Behemot ; 02-03-2010 o 21:27
    Nikodem-12.01.2009-Skarb mój największy
    Karmiłam piersią 3 lata 3 tygodnie i 2 dni

Uprawnienia umieszczania postów