Pokaż wyniki od 1 do 16 z 16

Wątek: Uff jak gorąco...

Chustomanka Awatar mamaHani
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie Uff jak gorąco...

Dziewczyny, mam chuste nati i wszystko super gdybym wytrzymywała w niej dłużej. Strasznie w niej gorąco! Po krótkim czasie noszenie Hanka się do mnie przylepia a ja obciekam. Istnieją jakieś chusty bardziej przewiewne??? POlecacie jakiś konkretny model ?

Chustoholiczka Awatar AMK
    Miejscowość
    Leśny zakątek Śląska

Domyślnie

ale jaka Nati masz na stanie?
    przewiewna jest wełna,bo to składnik naturalny, podobnie len
    w upały we wszystkim będzie Ci gorąco
    aa dziewczyny bardzo chwalą też bambus, nie posiadam, więc nie mam zdania

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

mam taką http://www.sling.com.pl/sklep/?p=pro...a,-standard%29

NAti w paski taka klasyczna

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

A może w mei tai jakiś większy przewiew jest?

Chustofanka Awatar kachna_zg
    Miejscowość
    Zielona Góra

Domyślnie

my latem mieliśmy jedną chustę, starego sunseta nati i wcale nie było tak źle wtedy nosiliśmy w 2x i może to kwestia wiązania była. teraz w większości na plecach i raczej w niczym nam za ciepło nie jest a na stanie mamy bawełnę, wełnę i len
    Maciek 27.01.2009; Zoja 12.01.2011

Doradca Noszenia Clauwi®, Doula, Promotor Karmienia Piersią Zielona Góra i okolice

Chusteryczka

Domyślnie

już były o tym wątki zdaje się. na lato cos może cieńszego, np. vatanai, coś z bambusem, jedwabiem, wełną, lnem. no i chyba to nie tylko kwestia materiału ale wiazania -> kangurek zamiast kieszonki, i noszenie na plecach bo przewiew jest
    K. 2009M. 2012

Chustonoszka Awatar Almelle

Domyślnie

Hopek ultracienki jest naprawdę ultracienki i przewiewny aż szok że da się w nim nosić i to wygodnie!

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamaHani Zobacz posta
    Dziewczyny, mam chuste nati i wszystko super gdybym wytrzymywała w niej dłużej. Strasznie w niej gorąco! Po krótkim czasie noszenie Hanka się do mnie przylepia a ja obciekam. Istnieją jakieś chusty bardziej przewiewne??? POlecacie jakiś konkretny model ?
    Rozbierzcie się obie chusta to wszak dodatkowa warstwa materiału plus na styku ciał zawsze jest ciepło.

Poza tym możesz zmienić wiązanie - jak nosisz w kieszonce to spróbuj kangurka albo 2X...
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

dzięki wszystkim za odpowiedz, chyba rzeczywiście spróbuję innego wiązania. Na plecach jednak się boję, nie wiem za bardzo jak to zrobić...najpierw zawiązać a potem ktoś musi wsadzić dziecko? Czy jakoś inaczej?

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Sosnowcu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamaHani Zobacz posta
    dzięki wszystkim za odpowiedz, chyba rzeczywiście spróbuję innego wiązania. Na plecach jednak się boję, nie wiem za bardzo jak to zrobić...najpierw zawiązać a potem ktoś musi wsadzić dziecko? Czy jakoś inaczej?
    ZDECYDOWANIE jakoś inaczej podczytaj forum

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

dzięki za linka, poczytam i popróbuję

Chusteryczka
    Miejscowość
    pomiędzy Łodzią a Warszawą

Domyślnie

Grubość chusty nie ma większego znaczenia na to czy będzie nam gorąco, czy nie. Materiały chustowe są przewiewne

Pamiętajcie, że nasze ciało działa jak klimatyzator: jeśli jest gorąco to szczególnie tam gdzie mamy z dzieckiem kontakt ciało do ciała jesteśmy spoceni. W ten sposób regulujemy temperaturę dziecka. Tak samo działa to, gdy dziecko ma gorączkę: poprzez noszenie ciało do ciała można zbić nieco temperaturę.
    Czyli jednym słowem: jeśli nam jest bardzo gorąco i się pocimy to nie znaczy, że dziecku jest tak samo gorąco Temperaturę sprawdzamy klasycznie: na karku dziecka

Także zdecydowanie polecam ewentualną zmianę wiązania, a nie chusty.

Powodzenia!
    Trener Szkoły Noszenia ClauWi®, http://www.clauwi.pl

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez annamamaalexa Zobacz posta
    Grubość chusty nie ma większego znaczenia na to czy będzie nam gorąco, czy nie. Materiały chustowe są przewiewne
    Także zdecydowanie polecam ewentualną zmianę wiązania, a nie chusty.

Powodzenia!
    w 100% sie zgadzam nosilam w upal w zwyklym hoppie, nie ultracienkim i tez sie dalo. jak jest upal to we wszystkim bedzie cieplo, troche mniej lub bardziej - ale bedzie. poprobuj innych wiazan, na pewno znajdziesz cos, w czym bedzie wygodniej.

i jeszcze napisz ile ma Malutka - paimetajac, ze po porodzie przez jakis czas w ogole czlowiekowi jest cieplej i sie bardziej poci - moze to juz nie ma znaczenia, bo mala jest wieksza, ale w takim wypadku to taka uwaga przyszlosciowa bedzie
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Chustoholiczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ankamk Zobacz posta
    aa dziewczyny bardzo chwalą też bambus
    Ja mam. Perłę Style mam. Ja sobie chwalę ją bardziej niż bardzo! Nawet w gorący dzień (no a przynajmniej w jego gorącą część bo ostatnio pogoda nas nie rozpieszcza) nie spociłyśmy się z Pyzą na spacerze.

Cytat Zamieszczone przez Almelle Zobacz posta
    Hopek ultracienki jest naprawdę ultracienki i przewiewny aż szok że da się w nim nosić i to wygodnie!
    To potwierdzam! Chociaż Goa jako nadruk jest sztywniejszy i jakby grubszy niż pasiak ultracienki... Pasiak jest cudny, zwiewny jak mgiełka ale się wrzyna troszkę czego absolutnie nie mogę powiedzieć o Perle. Przymierzałam diament z bambusem i ten jest znacznie cieńszy od Perły.

Chustofanka Awatar kinia
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

a który był wygodniejszy? diament z bambusem czy perła?

Uprawnienia umieszczania postów