Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: JAk odpieluchowac NOC?

Chusteryczka Awatar mayetschka
    Miejscowość
    Olsztyn

Domyślnie JAk odpieluchowac NOC?

Dziewczyny, podpowiedzcie proszę... Próbuję odpieluchowac Grocha (2lata i 4miechy) w nocy (bo tylko to nam zostało) i nie mam już sił... a bardziej pomysłów: jak zadziałac? Nie znam się nic a nic na wielorazówkach, ale może one szybciej pozwolą nam pozbyc się nocnej pieluchy. Doradzcie co i jak?
    Dodam tylko że w nocy on chyba jezioro wysikuje bo pampers jest ciężki okrutnie .

Doradca noszenia- kurs średniozaawansowany Die Trageschule® Drezden

Chustomanka
    Miejscowość
    A. Ł

Domyślnie Re: JAk odpieluchowac NOC?

Ja mam dokładnie ten sam problem, wysadzić się nie da ale zauważyłam że sika 2 razy tak koło 23 i rano cos koło 5 więc mam nadzieje że się wkońcu da wysadzić. Chyba nie może dziecko pić dużo przed snem bo to jest wprost proporcjonalne do sikania. Wielorazówki na mojego młodego w nocy dzialają tak samo jak jednorazowe.
    Życze powodzenia, ja poczekam jeszcze jak będzie bardziej świadomy. Lubię sobie pospać w nocy

Chustoguru Awatar petisu
    Miejscowość
    Zielona Góra

Moze bede bluznic, ale ja bym poczekala. Luska nadal spi w pieluszce, w 99% przypadkow pielucha rano sucha jest (w pewnym momencie zaczela sie rano ciut szybciej podnosic z lozka, zeby siku zrobic na nocnik, nie do pieluchy).
    Mogla bym jej nie zakladac juz tej pieluchy, ale nie chce, zeby nasze wspolne lozko plywalo, raz na kilka miesiecy, ale mimo wszystko.
    www.gugu-gaga.pl chusty Didymos i nosidła KiBi
    gugu-gaga.pl na Facebooku

Łucja 23.03.06.&Milana 10.06.09.&Marshall 11.03.14.

Chustoholiczka Awatar Jasnie Pani :)
    Miejscowość
    Belfast

Moja tez w nocy morze wysikuje, a ze budzic sie nie lubie, to jej pampka zakładam, bo jak w wielorazowce spi to niestety okolo 4 rano musze ją przewijac, bo ma za mokro i sie budzi, wiec u nas nawet gorzej wielorazowki niz pampki w nocy dzialają
    Ja chyba tez poczekam z nocnym odpieluchowaniem jak juz zaden rozmiar pieluch nie bedzie na mojego pulpeta pasowal

Chustomanka Awatar scharon
    Miejscowość
    Żory

Filip sie troche sam odpieluchowal.
    Jak juz byl bez pieluch w ciagu dnia ,to zakladalam wielorazowke na noc ,ale on sie w nocy budzil i wolal "ee" wiec ja chcial czy nie chcial wstac musialam .
    Rozbieranie go z tej pieluchy i zakladanie ponownie zajmowalo mi wiecej czasu i energii.......wiec przestalam zakladac.

wysadzam go w nocy jak slysze ,ze sie kreci lub marudzi .Posadzany od razu zrobi co ma zrobic i spi dalej.

Tylko rano zaraz jak wstanie to musze leciec do sypialni i szybko go wysadzac ,bo nie umi jeszcze sciagnac sobie spodni czy majtek (nie dziwie sie wcale).

Na materacu mam polozony podklad gruby poporodowy w razie wpadki.
    Jak juz bedzie w duzym lozku kupie ochronke na materac tak profilaktycznie .
    Zadko kiedy zdazaja sie poropkowane majtki czy spodnie z pizamy ale jednak pojawiaja sie .

Natomiast wydaje mi sie,ze nic na sile.Jesli sam by sie nie odpieluchowal w nocy to wybralabym wygode i zakladala pieluche

Chusteryczka Awatar Lovrita Bornita Rokita
    Miejscowość
    Makarska, HR

A myslala, ze tylko my mamy ten problem. Tak samo: Lovre w dzien zalatwia sie do ubikacji, ale do spania pieluszka (wielorazowa) jest obowiazkow. Po obudzeniu pielucha jest totalnie mokra. Chyba bedzie trzeba to przeczekac... Przeciez w koncu nasze dzieci przestana potrzebowac pieluszke...

Chusteryczka Awatar mayetschka
    Miejscowość
    Olsztyn

Dzięki... Już myślałam że jakiś błąd popełniam. myślałam, że skoro moje dziecko od ponad pół roku nie potrzebuje pieluchy w dzień to noc bez pieluchy powinna się zdarzyc...

Doradca noszenia- kurs średniozaawansowany Die Trageschule® Drezden

Uprawnienia umieszczania postów