Pokaż wyniki od 1 do 18 z 18

Wątek: Wielka rozpacz :( Moje dwu miesięczne dziecięcie nie daje się nosić.....

Mieszany widok

Chustonówka Awatar asans
    Miejscowość
    Warszawa/Natolin

Domyślnie Wielka rozpacz :( Moje dwu miesięczne dziecięcie nie daje się nosić.....

Wybierałam, szukałam i cieszyłam się na samą myśl, że będę dumnie spacerowała z Hania przy piersi, a tu wielkie zaskoczenie. Od początku mała nie bardzo dawała się nosić. Na początku usiłowałam w elastyku :/ słabo... jakoś mi nie podpasował....a Hanula darła się w niebogłosy.... teraz usiłuje wcisnąć ją w tkaną jest troszkę lepiej spacerujemy po domku. Jednak tylko jak jest zmęczona. Rozbudzona i uśmiechnięta nie daje się wiązać, a ja nie chce jej zmuszać i robić kuku. Mam nadzieje, że to się zmieni i że długie chustowe spacerki są jeszcze realne...

Chustoguru Awatar grimma
    Miejscowość
    joli bord - warszawa

Domyślnie

w chuscie dziecko raczej sie relaksuje i wg mnie najchetniej albo oglada swiat albo spi.
    a swiat w domu jest raczej nudny
    po co isc do chusty skoro jest sie zadowolonym i usmiechnietym?
    "za każdym razem, kiedy sprawiasz przykrość swojemu dziecku, powinieneś wrzucić do skarbonki dolara na jego przyszłą terapię"

bydzia
    Guest

Domyślnie

wyjść z domu )

Chustomanka Awatar wrotka
    Miejscowość
    K-Koźle

Domyślnie

U nas było podobnie. Zaczęłam nosić Kinię od ok jej 2 miesiąca. Na początku darła się strasznie, zmieniłam jej pozycję i było lepiej. Moja córa nie lubiła na leżąco i nosiłam ją bardziej w pionie. Początkowo wytrzymywała kwadrans, po kilku razach mogła siedzieć w chuście pół godziny. Po jakimś czasie zaczęła spać podczas noszenia. Teraz może siedzieć i pół dnia z czego większość czasu przesypia.
    Przyzwyczaiła się i teraz jak widzi chustę to się cieszy
    Na spotkaniu Klubu Kangura ostrzegali, że pierwsze próby noszenia mogą być głośne

życzę wytrwałości- dzieć szybko się zorientuje jakie to fajne takie noszenie.
    córa 2011 i synek 2014

Lepiej zapytać się i być głupim przez 5 minut, niż nie zapytać i być głupim przez całe życie

Chustoholiczka Awatar Filippa
    Miejscowość
    Opole/Katowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bydzia Zobacz posta
    wyjść z domu )
    Dokładnie tak. Mój nie chciał być noszony po domu. Teraz czasami zdarza mi się go nosić w b. cienkiej chuście, bo w innej mu za gorąco, albo w ergo na plecach i sprzątamy, więc jest ciekawie. Ale do dzisiaj nie lubi wkładania do chusty i często muszę otworzyć okno do motania, bo szybko się grzeje.
    Roch 09.07.2010, Leon 20.05.2013 i Tola 05.01.2015

Chustonówka Awatar asans
    Miejscowość
    Warszawa/Natolin

Domyślnie

Pewnie macie rację. Wyjść!!! Tylko jakoś było mi trudno, bo wyła jak nie wiem co... i natychmiast musiałam ją wyjąc. Więc o wyjściu nie było mowy. Jednak skoro już chwile wytrzymuje bez zdzierania sobie gardła posłucham i gdzieś ruszymy tyłki

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Gniezno

Domyślnie

Dla pocieszania i ku pokrzepieniu- ode mnie :

http://chusty.info/forum/showthread....ie+p%C5%82acze

Wszystko mija, nawet najdłuższa żmija, jak głosi stara prawda forumowa

"Czytelnik może żyć życiem tysiąca ludzi, zanim umrze. Człowiek, który nie czyta, ma tylko jedno życie." G.R.R. Martin

Uprawnienia umieszczania postów