...
...
Ostatnio edytowane przez yerba ; 09-04-2011 o 00:35
Bardzo ciekawe to co piszeszTak się zastanawiam, czy to też nie jest tak, że oba kraje jako kraje rozwijające się odchodzą od tradycji i zachłystują się nowoczesnością. Za jakiś czas (kilkanaście, kilkadziesiąt lat) może znów tradycyjne sposoby noszenia zyskają tam popularność i to pewnie w unowocześnionej wersji. Któż to wie?
andzia
zazdroszczę podróży...
nawet jesli nie masz zdjec zachustowanych rodzicow,czy chust i tak powstawiaj zdjecia.
na pewno duzo ciekawych zrobilaspoogladamy sobie i pomarzymy...
net mi znów zabrali...
basiu, gratuluje podrozy. i prosze, prosze, prosze wstaw zdjecia jakies, kambodza i wietnam to dla mnie kompletna egzotyka![]()
matka czworga![]()
![]()
![]()
i psa
zdjecia, zdjecia, zdjecia!!! watek bez zdjec jest niewazny! basiu, prosze, wstaw zdjecia![]()
matka czworga![]()
![]()
![]()
i psa
dla zainteresowanych - kilka zdjęć
ruch uliczny:
transport dzieci:
restauracja przydrożna
toaleta przydrożna
![]()
akcenty świąteczne:
i widoczki turystyczne
Angkor Wat - Kambodża
Zatoka Ha Long
![]()
cudnie
zazdroszcze podrozy
Braciszki Stefan 12.01.2007 . Henryk 22.07.2011
Pieknie! Ale mialas fajna podroz![]()
zazdraszaczam
super fotki, a szczególnie to jedno, na którym wysadzane jest dziecko. jak widać przynajmniej tutaj trochę tradycji zostało.
niestety wiele "tradycyjnych" kultur od tradycji odchodzi na rzecz tzw. postępu. Tak jest w Chinach z wysadzaniem dzieci: w miastach króluję już jednorazówki i tradycyjne spodenki chińskie nie są już z automatu rozcięte: trzeba to zrobić ewentualnie samemu.
fajnie, że mogłaś sobie to wszystko zobaczyć i stwierdzić na żywo.
Trener Szkoły Noszenia ClauWi®, http://www.clauwi.pl
super zdjecia
dziecko w koszyku na rowerze - czad![]()
matka czworga![]()
![]()
![]()
i psa
Basiu podróż marzenie!
dobrze że już jesteś![]()
Basiu,gratuluję wyjazdu![]()
Jak mały zniósł podróż i zmianę klimatu?
Śliczne fotki!
Basiu Kambodża...
cudnie...zazdroszcze jak nie wiem co![]()
moje stado : Janiu 09.11.2005 Dymek 19.05.2008 i Mąż Mateusz
Doula - wsparcie w okresie ciąży i podczas porodu WROCŁAW
http://centrumrodzicielstwa.pl we Wrocławiu ( kiedyś www.szkolarodzenia-natura.pl )
Dzięki za miłe słowa... wyjazd był rzeczywiście świetny i udany!
No i ciekawy.
Aniu, Kuba został w PL - nie odważyłam się brać go w taką podroż długą i intensywną.Zamieszczone przez czukczynska
Fantastyczne fotki Basiu![]()
net mi znów zabrali...
barrbarra trzeba w gory jechac. Tam jest folklor i no sa nosidla. W miastach i na turystycznych, czesto odwiedzanych szlakach raczej ich nie uswiadczych. Osobiscie polecam gory w Laosie. Poranne targowiska w dolinach sa niezwykle barwne. Gromadza wszystkie okoliczne plemiona i tam to mozna sie napatrzec i pomac i pogadac![]()
Niestety kiedy ja wedrowalam przez Indochiny, dzieci nie bardzo mnie jeszcze interesowaly, wiec zdjec nosidel nie mam, ale co sie napratrzylam to moje![]()
Teraz tesknie za pysznym jedzeniem na kazdym rogu ulicy, za intensywnymi zapachami i kolorami, za usmiechnietymi twarzami i wolnym czasem. Pieknie bylo mmmmmmm
Jeszcze tam pojade![]()
![]()
A jak wrazenia z Angkor?
Tomek (III.07) Asia (X.09)
Doradca po kursie średniozaawansowanym Die Trageschule® Dresden
http://fotelik.blox.pl/html
zdjecia przegapilam do tej pory![]()
moja siostra planuje wycieczke do Wietnamu, to sie naslucham i naogladam zdjec jeszcze
Nothing you become will disappoint me;
I have no preconception that I'd like to see you be or do.
I have no desire to foresee you, only to discover you.
You cannot disappoint me.
Aska - mama Kajetana (19.10.2007)