Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 41 do 55 z 55

Wątek: dyplom z designu - nosidło

Chustoholiczka Awatar Padthai
    Miejscowość
    Wrocław, Kłodzko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aginia Zobacz posta
    to sie nazywa design! No, no ciekawe jak wyglądała obrona dyplomu
    odwaznie
    Tomek (III.07) Asia (X.09)

Doradca po kursie średniozaawansowanym Die Trageschule® Dresden
    http://fotelik.blox.pl/html

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Padthai Zobacz posta
    odwaznie
    czy ja wiem? podobne rzeczy już się u nas na forum pojawiały (słynny wątek Fusi), więc zbytnio nowatorskie to to nie jest
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

. Awatar mart
    Miejscowość
    warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Agnen Zobacz posta
    A i jeszcze dość mi się podoba ten patent z podczepieniem całej wysokości nosidła do pasa biodrowego. Myślę że to może poprawić ułożenie dziecka (w porównaniu do ściąganie dziecka pasami naramiennymi) ciekawe czy ktoś wie co o czym właściwie piszę...
    Możnaby to jakoś wykorzystać, zamiast tej szyi naramienne paski podczepić gdzieś z tyłu....
    pewnie że wie
    tylko, że poza tym co napisała Padthai o sztywności panela i stabilizowaniu dziecka to podczepienie w dół do pasa biodrowego powoduje działanie sił z kierunkami w dół - a my chcemy walczyć z grawitacją i pomagać kręgosłupowi w tym na co on nie jest gotowy. Czyli potrzebne są siły przewżająco przeciwdziałające grawitacji.

Chusteryczka Awatar Behemot
    Miejscowość
    Bytom

Domyślnie

wisiadło ale nie chciałabym poczuć potem mojego karku po takim noszeniu, ałć
    Nikodem-12.01.2009-Skarb mój największy
    Karmiłam piersią 3 lata 3 tygodnie i 2 dni

Chustomanka
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

Ja zaczynałam noszenie od dostanego w prezencie babybjorna i pomijając już aspekt zdrowotny dla małego, to długo w nim nie wytrzymałam. Noszenia w tym cudzie całkiem sobie nie wyobrażam, żeby coś na szyi wieszać :/ a jeszcze tak chodzić, czy biegać jak babka na zdjęciach chyba ze szmacianą lalką.

Chustomanka Awatar Madisa
    Miejscowość
    Lepiej nie mówić...

Domyślnie

Wisiadło, jak wisiadło, ale tam jest mnóstwo świetnych pomysłów
    W temacie dzieciowym jeszcze coś takiego: http://www.graduationprojects.eu/pl/project/154
    http://www.graduationprojects.eu/pl/project/78
    Ostatnio edytowane przez Madisa ; 21-02-2012 o 10:39
    syn 2010, blog sporadyczny, wiara w życie pozaforumowe coraz silniejsza

Miejscowość
    Wrocław, Kłodzko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mart Zobacz posta
    pewnie że wie
    tylko, że poza tym co napisała Padthai o sztywności panela i stabilizowaniu dziecka to podczepienie w dół do pasa biodrowego powoduje działanie sił z kierunkami w dół - a my chcemy walczyć z grawitacją i pomagać kręgosłupowi w tym na co on nie jest gotowy. Czyli potrzebne są siły przewżająco przeciwdziałające grawitacji.
    eeee, o tym tez napisalam , tylko w innym poscie

Chusteryczka Awatar wrapsodia
    Miejscowość
    Erlangen Niemcy /czasem Wawa/Jarosław/Klimontów

Domyślnie

Nic kompletnie w tym wisiadle mnie nie urzekło. Pozycja fatalna, materiał sztywny, rozwiązanie nośne takie, że od samego widoku wszystko mnie boli a design? baaardzo ubogi...
    Gosia, mama Toli (25/10/2008), dawniej mimezis

Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi®
    Doradca Akademii Noszenia Dzieci

ChustoTata
    Miejscowość
    Warszawa, Mokotów

Domyślnie

Dodam od siebie, że to zdecydowanie "wisiadło", w dodatku bardzo nie wygodne, bo większość obciążenia jest przeniesiona na kark, poza tym - próba podniesienia głowy matki powoduje naciągnięcie i nienaturalne "prostowanie pleców" u dziecka. Dodatkowo - buźka dziecka jest osadzona jakby między piersiami - więc dziecko nie obróci jej nie tylko dlatego, że uniemożliwia to mocowanie pasków nośnych ale też z powodu wysokości na jakiej główka dziecka się znajduje.

Dziwi mnie, że tak ważne dla dziecka "akcesoria" projektuje się tylko z uwzględnieniem "dizajnu", nie zaś zdrowia

Chustomanka Awatar Kot.w.paski

Domyślnie

Pętla na szyję powstała chyba dlatego,że Pani nigdy nie nosiła dziecka innego niż ta lalka na zdjęciach.
    Karolinka 17.07.2010 Julitka 29.01.2011

Chusteryczka

Domyślnie

Za przeproszeniem, niech pani projektantka sama sobie nosi dziecko w swoim wisiadełku. Po godzinie zmieni całą konstrukcje na sensowna.

Domyślnie

na moj gust tez wisiadlo, za nic nie wepchnelabym w to mojego bobasa

Chustomanka Awatar IwonaKM
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez anoli85 Zobacz posta
    no a ten pasek??? AŁAA mój kark!!! Garb murowany
    też myślę, ze kark by mnie bolał

dzis jednak zobaczyłam, że mój mąż tak sobie MT w domu zawiązał , na spacery wiąże normalnie, jak trzeba
    trochę się zdziwilam jak to zobaczyłam ale mi wytłumaczył, ze mnie nie było , a przyszła pora drzemki, coreczka marudziła, zapakował ją w MT i usypial, no i zdjęcie pasków z szyi jest szybsze i łatwiejsze niż rozwiązywanie

może zatem cos w tym rozwiązaniu jest
    Pola 2011

Chustoholiczka Awatar roneczka
    Miejscowość
    Morąg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez IwonaKM Zobacz posta
    też myślę, ze kark by mnie bolał

dzis jednak zobaczyłam, że mój mąż tak sobie MT w domu zawiązał , na spacery wiąże normalnie, jak trzeba
    trochę się zdziwilam jak to zobaczyłam ale mi wytłumaczył, ze mnie nie było , a przyszła pora drzemki, coreczka marudziła, zapakował ją w MT i usypial, no i zdjęcie pasków z szyi jest szybsze i łatwiejsze niż rozwiązywanie

może zatem cos w tym rozwiązaniu jest
    Ma chłop mocny kark
    Zauważcie że jest to dyplom na uczelni artystycznej więc fizjologia dziecka to już inna branża.
    Może to nie ma byc użyteczne ale ładne ?

Pokarm jest w głowie a nie w cyckach

http://www.avast.com/pl-pl/get/3PZrfmgB

Miejscowość
    Wrocław, Kłodzko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez roneczka Zobacz posta
    Ma chłop mocny kark
    Zauważcie że jest to dyplom na uczelni artystycznej więc fizjologia dziecka to już inna branża.
    Może to nie ma byc użyteczne ale ładne ?
    no to przynjamnie mogloby byc pojechane ;P

A tak powaznie - kazdy przedmiot jest przez kogos zaprojektowany - zadaniem uczelni art. jest wypuszczanie tworcow wrazliwych zarowno na piekno jak i uzyteczna strone porjektowanych przedmiotow (pomijam czysto art. kierunki). Spod reki takich ludzi powinny wychodzic przedmioty piekne-uzyteczne lub piekne-kolekcjonerskie albo piekne-nowatroskie itp. Moim zdaniem to nosidlo nie miesci sie w zadnej kategorii, ani piekne, ani uzyteczne, ani nowatorskie (choc zachacza o temat). Milo, ze dyplom ktos docenil. Straszne, ze takie halo z tak niedopracowanego produktu. Mlody talent i nikt nie mial pojecia o co w tym biega (wlacznie z komisja). Wyglada to na amatorszczyzne z ladnym wykonaniem, a szkoda.

Uprawnienia umieszczania postów