skoro watek rozpoczal sie od opisu prania, to ja sie zapytam jeszcze czy mozna silka na reczne do pralki wrzucic?
skoro watek rozpoczal sie od opisu prania, to ja sie zapytam jeszcze czy mozna silka na reczne do pralki wrzucic?
Nothing you become will disappoint me;
I have no preconception that I'd like to see you be or do.
I have no desire to foresee you, only to discover you.
You cannot disappoint me.
Aska - mama Kajetana (19.10.2007)
Ja wrzucilam 2 razy na zwykly cykl.![]()
www.gugu-gaga.pl chusty Didymos i nosidła KiBi
gugu-gaga.pl na Facebooku
Łucja 23.03.06.&Milana 10.06.09.&Marshall 11.03.14.
Ja wrzuciłam do pralki na pranie ręczne, ale nieco się po tym skurczył. Poza tym - żyje i ma się dobrze![]()
Indio silk meczyl mnie i meczyl.. tzn bilam sie z myslami 'kupic, nie kupic', mialam troche pieniedzy na koncie paypalowym, wiec w zeszyl tygodniu kliknelam na stronie didka i kupilam.Jeszcze nie doszedl... czekam.
Jak dojdzie i wypiore, to napisze jak sie nosiNie wykluczam, ze zafarbuje na jakis 'kulturalny' kolorek. Albo zostawie taka 'saute' i poczekam na nastepnego chuscioszka, co to w planach jest...
Czekajac na nastepne dziecie na pewno ponosze to moje szybko rosnace dziecie...
Hanti, tak sie ciesze, ze chusta ci przypadla do gustu! No i czekam na foty!
haha Linda, jednak cie nie ominelo silkowe szalenstwo
na TBW czytalam,ze dziewczyny piora silki w pralkach, ja tez sprobuje i podwojne plukanie wlacze, co by sie zolte wypluczyny porzadne wymyly
jesli po tych zabiegach silk sie troche skurczy to pewnie mu nie zaszkodzi, ponoc silki 6 sa troche dluzsze niz normalna szostka. Gorzej jesli sie skurczy na szerokosc
kurczaki, kupilam silka z mysla o wymianie a juz zaczynam sie nim podniecac, kto wie moze zostanie![]()
Nothing you become will disappoint me;
I have no preconception that I'd like to see you be or do.
I have no desire to foresee you, only to discover you.
You cannot disappoint me.
Aska - mama Kajetana (19.10.2007)
Wczoraj po opisie Hanti pobiegłam pomacać mojego silka z wiosennej partii, ciagle nie uprany, ale mój nie jest az taki bardzo żółty i jest mięciutki.
Może to przez eksploatację tak zmiekł, a może taki był od nowości?? Nie pamiętam jaki był na poczatku![]()
By dziecko się uczyło, To dla dobra sprawy, Wpójmy mu, że Świat, cały, Jest bardzo ciekawy.
Każda dziedzina wiedzy warta jest zachodu. Najlepiej gdy ich pozna, wiele już za młodu.
by Anonim z sieci
Tu i Teraz.
to ja się wytłumaczę dlaczego uparłam się na nowegi silka i piorę go grzecznie wg instrukcji![]()
bo miałam już kilka silków w łapkach, IMO silki wirowane tracą swoją delikatność, a zabiegi poprzedzające pranie były jednorazowe i miały na celu wypłukanie żółtawego odcienia![]()
to się potłumaczyłam![]()
Doradca-Partner Akademii Noszenia Dzieci
Kuba (27.01.02), Lola (17.12.03), Kinia Antosia (5.08.06), Kamila Dyś (31.08.08)
and life's like an hourglass glued to the table,
No one can find the rewind button girl
So cradle your head in your hands.
And breathe, just breathe, whoa breathe, just breathe
A ja tam mojego pierwszego silka prałam ręcznie, a nowego wrzuciłam do pralki - różnicy w miękkości nie widzę, a straciły na długości oba dokładnie tyle samo.
comega gratuluję!!!!na fotki czekamy!!!!!![]()
![]()
mnie jakosć silk nie rusza, ale pewno nadejdzie ta chwila
..........