Lubicie pul bawełniany? Ja tak, ale wiem, że przy nim muszę szczególnie uważać z czasem między przewijaniem, by nie przeciekł
Lubicie pul bawełniany? Ja tak, ale wiem, że przy nim muszę szczególnie uważać z czasem między przewijaniem, by nie przeciekł
Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)
no właśnie mi się tak wydaje, że on bardziej namaka jakoś... chyba wolę poliestrowy
nie lubię i nie dlatego, że nasiąka, bo nie miałam takiego przypadku, tylko dlatego, że jest sztywny.
wolę pieluszki obszyte bawełną np. eko_mama czy sweet classic
Pola 2011
Miałam trzy kieszonki z pulem bawełnianym i wszystkie przeciekały mi przy nóżkachWięc nie lubię go
![]()
Ksander 4.06.2009ri Polonia 18.08.2011r
Aniołek 24.02.2013.[']
Miałam jedną kieszonkę z takiego pulu i nie polubiłam jej właśnie ze względu na przecieki. Ponoć pul bawełniany dobry jest na upały, ale ja wolę wtedy tetrę założyć synkowi i jakiś lekki otulacz
J. 2010, W. 2013, A. 2021
Bez zachwytów
Ot jest sobie w stosiku jako taka ciekawostka,co do zasady rzadko używamy PULa a bawełniany to już w ogóle sporadycznie idzie w ruch
P. 2007, D. 2010
jak w temacie - czy miałyście do czynienia? jakie są wasze wrażenia? jak pielęgnować, żeby długo służył? kupiłam na bazarku otulacz z pulem bawełnianym o trochę chodzę koło niego jak koło jeża… boje się, że przemoknie (otulacze u nas z formownkami na noc są zakładane), a w praniu się szybko się zniszczy (sporo się naczytałam o szybko drącym się pulu bawełnianym). ale z drugiej strony - wydaje się bardziej miękki i "naturalny" w dotyku niż pul poliestrowy, ergo - lepszy na długie nocne pieluchowanie. ciekawa jestem waszych doświadczeń![]()
był taki temat, sama zakladałam
to jest otulacz tylko na dzień
pierwsze słysze, żeby pul bawełniany się darł, mam wiele takich pieluch i jestem zadowolona. Na pewno może prędzej przemoknąć niż poliestrowy, trzeba byc czujniejszym. W końcu to laminowana bawełna. Tak, jest naturalniejszy niż pul polisterowy, w końcu laminuje się naturalną bawełnę a nie sztuczny poliester. Właśnie mój syn dwu i pół letni ma na pupie kieszonke z pulu poiestrowego i nie narzekam
nie mogłam znaleźć w szukaju wątku na ten temat, serio… jeśli masz link do niego chętnie skorzystam i poczytam
a info o negatywnych cechach pulu bawełnianeo znalazłam tu http://ekotest.blog.pl/2013/09/19/pul-bawelniany/
myslę że to losy tylko jednej pieluchy, a ile było takich przypadków w pieluchach z pulu poliestrowego! Długo już siedzę w pieluchach wielo i wiele już widziałam i slyszałam
pule bawelniane są również miękkie, posiadam takie pieluchy z miękkim pulem bawełnianym, ze sztywnym tez i nie marudzę
a mój wątek jest tutaj http://www.chusty.info/forum/showthr...awe%C5%82niany
http://www.chusty.info/forum/showthr...awe%C5%82niany
pul bawełniany zdecydowanie nie jest na noc
Dziekuje za link
Są dwie grupy matek: te, które mają kryzysy i te, które się do nich nie przyznają
Myślę podpatrując Twój stosik, Magento, że nie miałaś bawełnianego![]()
Nie lubię pulu bawełnianego - namakał mi i niestety otulacz był do jednorazowego użytku za każdym razem bo zawilgocony. No i jakos tak mi w dotyku nie pasował, sztywniejszy (te które ja miałam, ale może są i bardziej miękkie) - preferuję cienki pul poliestrowy (bo i tutaj zdarzają sie "grubasy"), jak Milovia, Econobum, itp.
Mąż (razem od 05.2000), Wojtuś (02.2011)
, Aniołek (06.2012)
, Jerzyk (11.2013)
Tez nie lubie bawełnianego. Taki wilgotny mi sie wydaje po jakims czasie na pupie dziecia...