-
Chustofanka
Ja uwielbiam:
1) muśliny Imse Vimse te 75 gr (co się z nimi stało? Nigdzie nie można kupić
), bo 100 gr pewnie się przydadzą do przewijania u 2-3 latka
U mojego malucha 100 gr służą na razie jako ręczniczek po kąpieli 
2) prefoldy Kikko bielone tlenem (bo śliczne), a te niebielone (bo bardziej miękkie)
3) bardzo fajnie się sprawdza zwykła tetra, mam taką cieńszą no name i no gramatura
i mam tetrę Lux (która czeka aż mały podrośnie). Ta cieńsza po praniu zrobiła się taka trochę jak gaza, ale teraz to zaleta bo przez to jest mięciutka, taka mięsista i wystarcza dla malutkiej pupy a jest bardzo przyjemna w dotyku. 
Jeśli chodzi o tetrę LUX to polecam firmę Perfect z Bielska. Na opakowaniu zbiorczym 10 szt. jest napisane: Perfect, pielucha tetrowa 80x80 Premium-LUX, gat. 1, tkanina atestowana. Kupiłam ją w sklepie stacjonarnym (38 zł. za 10 szt.) i tam była opisana jako 140 gr. Nie ma nic wspólnego z gazą, po praniu ma zwartą strukturę, ale jest mięciutka, taka mięsista.
Edit:
No i jeszcze sobie bardzo chwalę tetrę Kikko, firma ma ją pod nazwą "pieluszki bawełniane LUX białe". Ja mam 70x70 cm (są też 80x80) - dostałam ją w internetowym sklepie firmowym, (w innych internetowych nie znalazłam takiej, jedynie niebieloną 80x80) Dla noworodka/małego niemowlaczka ten wymiar wystarcza. Faktura pieluszki jest jeszcze bardziej zwarta niż wspomniana tetra firmy Perfect. Rzeczywiście aż trudno ją nazwać tetrą, bardziej pasuje określenie producenta "bawełniana pieluszka".
Ostatnio edytowane przez mamuśka ; 25-06-2013 o 23:03
Tagi dla tego wątku
Uprawnienia umieszczania postów