Pokaż wyniki od 1 do 20 z 60

Wątek: tetra i muśliny - ranking

Mieszany widok

Chustopróchno Awatar Kreska

Domyślnie

Ania
    2008, 2011, 2013, 2018

Chustonówka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Ja kupowałam taką:

http://allegro.pl/tetra-pieluchy-tet...308308932.html

ale nie przez all ale normalnie u nich w sklepie stacjonarnym. Obmacałam wszystkie jakie były (chyba 5 lub 6 rodzajów) i wzięłam te na próbę, bo wyglądały na najbardziej solidne.

Jeszcze nie miałam okazji testować, ale dla porównania wzięłam sobie taką najzwyklejszą tetrę za 1,80 zł, wyprałam je wszystkie razem w 60st i ta najtańsza po 1 praniu ma "ubytki"

Chusteryczka Awatar mist

Domyślnie

Kroofy, czyli ty kupiłaś tetrę podwójnie tkaną? Czy ona czymś się różni od tej lux?

Chustonówka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

A to nie jest to samo? Na zgrzewce w sklepie tak była opisana: tetra lux podwójnie tkana. Jest na pewno 'mięsista', porównywałam jedynie do innych dostępnych w sklepach dziecięcych i do tych kupowanych już prawie 6 lat temu. Z tych, które obmacałam ta zapowiada się najsolidniej, choć nie robi takiego wrażenia jak te stare.

Jeszcze chciałam dodać, że nie polecam linkowanego sklepu do zakupów online, bo przy odbiorach osobistych i normalnych zakupach potrafią się 'mylić' i do cen i towarów a co dopiero przy tych wysyłanych.

Najlepiej sobie obmacać, ja tą najlepszą tetrę lata temu kupiłam przez przypadek we wsi pod Krakowem, jak jechałam do rodziny a zapomniałam spakować mojej
    Czasem niepozorny sklepik potrafi skrywać skarby.

Chustomanka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Mój faworyt pod względem chłonności to zdecydowanie tetra we wzór sówki z Texpolu.
    Jest bardzo chłonna. Porównałabym tę chłonność nawet do froty bambusowej. A przy tym o wiele szybciej schnie. Oczywiście kurczy się w praniu i zbija, ale wiadomo - wtedy jest najbardziej chłonna.
    Na drugim miejscu tetry bambusowe o mniejszej gramaturze z serii Bamboo - line. Nieco mniej chłonne.
    Na trzecim muśliny ecopi.
    A co do tetry lux Sandra, pomimo wysokiej gramatury, jak na tetrę bawełnianą 140 g, raczej się u nas nie sprawdzała. Polecam dla młodszego niemowlaczka, ale dla starszego już nie zdaje egzaminu.

Chustofanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Losanna Zobacz posta
    Mój faworyt pod względem chłonności to zdecydowanie tetra we wzór sówki z Texpolu.
    Jest bardzo chłonna. Porównałabym tę chłonność nawet do froty bambusowej. A przy tym o wiele szybciej schnie. Oczywiście kurczy się w praniu i zbija, ale wiadomo - wtedy jest najbardziej chłonna.
    Na drugim miejscu tetry bambusowe o mniejszej gramaturze z serii Bamboo - line. Nieco mniej chłonne.
    Na trzecim muśliny ecopi.
    A co do tetry lux Sandra, pomimo wysokiej gramatury, jak na tetrę bawełnianą 140 g, raczej się u nas nie sprawdzała. Polecam dla młodszego niemowlaczka, ale dla starszego już nie zdaje egzaminu.
    No tak, tylko że te bambuski z Tex-polu kosztują 26 zł./szt. Chyba, że znalazłaś gdzieś taniej ?
    A gdzie można dostać Bamboo-line?

Chustomanka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamuśka Zobacz posta
    No tak, tylko że te bambuski z Tex-polu kosztują 26 zł./szt. Chyba, że znalazłaś gdzieś taniej ?
    A gdzie można dostać Bamboo-line?
    No fakt, są drogie. Ja kupowałam za 23,50 szt w zestawie u Sylviontka. Ale naprawdę warto.
    A co do Bamboo - line, to nie wiem czy mogę umieścić link? Napiszę może na priv.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów