Pokaż wyniki od 1 do 20 z 58

Wątek: flip i tetra :)

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar urticea
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie flip i tetra :)

..sprawdza się u Was tetra złożona w prostokąt i włożona w otulacz np flipa? czy to tak nie bardzo dla malucha jak ma "boczkami" styczność z gołym otulaczem..? mam mnóstwo tetrowych pieluszek i zamiast inwestować w kolejne kieszonki chciałabym czasami tak sobie radzić
    08.2011 04.2014

Chusteryczka Awatar hildegarda
    Miejscowość
    lublin

Domyślnie

sprawdza się nic u młodego sie nie dzieje w miejscu gdzie goły pul dotyka skory.

Chustofanka Awatar Megi
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

u nas tetra + otulacz są w użyciu na okrągło. stosujemy różne otulacze (w tym flipy) i żadnych niepokojących objawów nie zauważyłam. dodatkowo daję niekiedy wkładkę sucha pielucha.
    Zosia (08.2011), Tadzio (04.2013) i Stefcia (07.2014)

Chusteryczka Awatar goshya
    Miejscowość
    dolnośląskie

Domyślnie

u nas od początku tylko tetra plus flip, wszystko ok, nie ociera , nie odparza i tanio jest
    Mati 2010, Oliwcia 2012, Jula 2014

Chusteryczka Awatar urticea
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Dzięki czyli nie muszę składać tetry jakoś specjalnie tylko w prostokąt i do otulacza ew zamiast lub dodatkowo oprocz tetry wklad Ekstra bo to - oprócz prasowania tetry - wiele ułatwia cenowo bałam sie tylko ze to moze nie zdrowo tak z gołym otulaczem..
    08.2011 04.2014

Chustomanka Awatar sharkah
    Miejscowość
    pod Warszawą

Domyślnie

Tetry się nie prasuje, bo traci chłonność

A otulacz i tetra to mój ulubiony zestaw dla małej

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

mam synka, nie wiem jakie to ma znaczenie. przez 15 mcy to było nasze podstawowe rozwiązanie. nam przeciekało bardzo rzadko. zmieniane co 1-1,5h. tetra składana zupełnie zwyczajnie.
    nigdy nie wyprasowałam ani jednej tetry przeznaczonej do zasikania

Chusteryczka Awatar atelka

Domyślnie

u nas takowoż tylko zamiast flipa majtochy wełniane
    i tetry podobnie jak dziewczyny nie prasuję bo traci hłonnośc, żeby nie była sztywna wyciągam na mokro po praniu
    Aś, Julek '08 i Alik '11

Chustoguru Awatar annagdynia
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

u mnie głównie tak, kieszonki praktycznie na wyjścia
    synek lato 2008 synek wiosna 2011

Chustonówka

Domyślnie

U nas wyłącznie flip i tetra złożona w prostokąt, sprawdzało się świetnie. Teraz na potrzeby babci kupiłam flip na rzepy i mam problem. Te rzepy z tyłu to chyba będą obcierać maluszka, przecież będą dotykać gołej skóry. Ja w każdym razie nie chciałabym mieć czegoś takiego na majtkach Boję się nawet spróbować. Czy flip na rzepy nadaje się tylko do formowanek?
    Ostatnio edytowane przez ceinwyn ; 12-03-2012 o 18:03

Chustomanka
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

Ja mam flipa na rzepy i nie zauważyłam, żeby drapał młodego, ale ten ma już prawie półtora roku, więc mniej wrażliwy od maluszka.

Chustonoszka

Domyślnie

ja zaczelam wlasnie proby od tetry bo mam... a pieluszek jeszcze zadnych i tak srednio mi sie sprawdza... coreczka jest mala jeszcze (4750) ale i tak mniejsza tetre przsika na raz... co bedzie jak podrosnie? moze mam wlasnie te kiepska tetre skoro i tak muszę kupić, to czy flanelka nie bylaby lepsza? i do tego miękka... próbowałam robić wkładkę z małego ręcznika lub ściereczki z mikrofibry i daje dużo lepszy efekt... tetry musiałabym chyba włożyć dwie, a to za wysoko się robi :
    ale na podstawie tego co pisałyście idę zaraz robić przegląd mojej tetry i testować ją przyglądając się którą wkładam... może jakaś lepsza pieluszka się znajdzie

Chustofanka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez urticea Zobacz posta
    ..sprawdza się u Was tetra złożona w prostokąt i włożona w otulacz np flipa? (...) mam mnóstwo tetrowych pieluszek i zamiast inwestować w kolejne kieszonki chciałabym czasami tak sobie radzić
    Sprawdza się!
    Patrząc z perspektywy czasu, żałuję że na początku kupiłam tyle kieszonek zamiast otulaczy i lepszej tetry Powoli przekonywałam się do tetry, najpierw stosując ją, jak wszystko inne poszło do prania/jeszcze schło. Teraz wolę na odwrót
    Chyba tylko raz się zdarzyło, że flip przeciekł, ale to ekstremalna sytuacja po lekarstwach była.
    We're on a road to nowhere. Come on inside...

Uprawnienia umieszczania postów