Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 41 do 58 z 58

Wątek: flip i tetra :)

Chustomanka
    Miejscowość
    Sundsvall/Kraków

Domyślnie

czyli najlpeiej sam otulacz ( bez mikropolarka, wkladu tertra plus ew "sucha pupa"? wiesz pytam jak krowie w rowie
    Cytat Zamieszczone przez mi. Zobacz posta
    czyli otulacz z wkładem flipowym po prostu. rozumiem.
    do tego nie potrzeba przecież ani tetry ani żadnej wkładki "sucha pupa", bo przecież z (mikro)polaru właśnie owe wkładki są.

imo - flipowe wkłady to jakiś totalny niewypał jest...

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez joannazd Zobacz posta
    czyli najlpeiej sam otulacz ( bez mikropolarka, wkladu tertra plus ew "sucha pupa"? wiesz pytam jak krowie w rowie
    1. IMHO - najlepsze wykorzystanie Flipa to połączenie go z chłonną tetrą (po wątku wnoszę, że nie tylko moja to opinia )
    2. "wkład sucha pupa" to kawałek polaru - ja nie widzę sensu w ładowaniu polaru do tetry, która jest raczej średniawo chłonna. wydaje mi się, że to wygeneruje jedynie przeciekanie Flipa. aczkolwiek - wiele zależy od tego ile wysikuje Twoje dziecko...
    3. wkłady - jak pisałam wcześniej - imo są niewypałem. we Flipie się nie sprawdzają, do kieszonek za duże.

Chustomanka
    Miejscowość
    Sundsvall/Kraków

Domyślnie

dzieki.
    wlasnie chce kupic kikko prefold ( to to samo co tetra,co? ). dziecko ma teraz 7 miesiecy ale chcialabym zeby starczylo tez na pozniej, ktory rozmiar kupic (40x30cm czy wiekszy 50x40cm), bielone czy nie- czy nie ma to znaczenia?

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

tetra to tetra, a prefold to prefold, że tak powiem

Chustomanka
    Miejscowość
    Sundsvall/Kraków

Domyślnie

tuman jestem

Chustomanka
    Miejscowość
    Sundsvall/Kraków

Domyślnie

wiecie czy mozna gdzies dostac TETRĘ kikko?

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

po prostu poczytaj wątki informacyjne w tym dziale

Chustoguru Awatar annagdynia
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

ja mam właśnie wkładki z takiego kocyka wg mnie są bardzo dobre i nie muszę przepłacać dużo dziewczyn je poleca i znam je właśnie z forum

edit: to flipa i innego otulacza używam tetrę + właśnie wkładkę z kocyka polarowego
    synek lato 2008 synek wiosna 2011

Chustomanka
    Miejscowość
    Sundsvall/Kraków

Domyślnie

ok. usuwam z koszyka wkladki i kupuje kocyk
    PS. nigdzie nie moge znalezc tetry kikko
    znalazlam
    Ostatnio edytowane przez joannazd ; 20-03-2012 o 13:47 Powód: aktualizacja

Chustonoszka

Domyślnie

dziewczyny rzuccie sie linkiem do tego ikeowskiego kocyka, bo nie moge go znalezc

Chustomanka
    Miejscowość
    Sundsvall/Kraków

Chustomanka
    Miejscowość
    Polska

Domyślnie

http://www.krainapieluszek.pl/pielus...?product_id=74

Ja kupiłam takie wkłady, są świetne, ale cena niestety wysoka jak za taki cieniutki kawałek materiału.

Chustoguru Awatar annagdynia
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez joannazd Zobacz posta
    tak to ten
    synek lato 2008 synek wiosna 2011

Chustonówka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Ja używam flipa z grubą tetrą (chyba Sandra?) i sprawdza się bardzo dobrze. Muszę kupić więcej pieluch i mam pytanie w związku z tym - czy zostać przy tetrze (kładę na nią dodatkowo ręczniczek bambusowy dawniej używany jako myjka) czy spróbować prefoldy? Dziecko - chłopczyk 19 mcy. Czy prefold da się wygodnie włożyć do flipa tak, żeby była grubsza warstwa z przodu (czyli w trójkąt), czy będzie za grubo? Tetrę składam w prostokąt, latawiec się nie sprawdzał bo pieluchy są prostokątne.

Mam jeszcze takie pytanie: co kupić na spacery? Na razie nosi jednorazówki, bo chodzi na długie spacery z nianią, i nie wiem, czy dałaby radę mu założyć flipa z tetrą na placu zabaw. Myślałam o hip hip baby real easy (ale potrzeba by ze 4, więc cena mnie odstrasza); a może lepsze są kieszonki? Dziecko duże, więc nie chcę dużo inwestować w pieluchy, ale mimo wszystko szukam jakiegoś praktycznego rozwiązania.

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eciapecia Zobacz posta
    Ja używam flipa z grubą tetrą (chyba Sandra?) i sprawdza się bardzo dobrze. Muszę kupić więcej pieluch i mam pytanie w związku z tym - czy zostać przy tetrze (kładę na nią dodatkowo ręczniczek bambusowy dawniej używany jako myjka) czy spróbować prefoldy? Dziecko - chłopczyk 19 mcy. Czy prefold da się wygodnie włożyć do flipa tak, żeby była grubsza warstwa z przodu (czyli w trójkąt), czy będzie za grubo? Tetrę składam w prostokąt, latawiec się nie sprawdzał bo pieluchy są prostokątne.

Mam jeszcze takie pytanie: co kupić na spacery? Na razie nosi jednorazówki, bo chodzi na długie spacery z nianią, i nie wiem, czy dałaby radę mu założyć flipa z tetrą na placu zabaw. Myślałam o hip hip baby real easy (ale potrzeba by ze 4, więc cena mnie odstrasza); a może lepsze są kieszonki? Dziecko duże, więc nie chcę dużo inwestować w pieluchy, ale mimo wszystko szukam jakiegoś praktycznego rozwiązania.
    to nie ten wątek
    zajrzyj tu: http://www.chusty.info/forum/showthread.php?t=75162

Chustodinozaur Awatar Anyczka

Domyślnie

O patrzcie, w wątku recenzyjnym o tetrze już się wypowiedziałam, a ten mi umknął...
    Flip i tetra - TAK!!! Mamy parę innych otulaczy, ale flipy biją wszystko. Nigdy nie przeciekły, nie obtarły... Tetra tylko w prostokąt, też kiedyś miałam wątpliwości, czy ten goły pul to nie za dużo dobrego, ale mnie doświadczenie koleżanek z forum przekonało
    Dodam, że zaczynałam od kieszonek z polarem i AIO, bo cała reszta mnie przerażała, a już tetra zwłaszcza. Wydałam na firmowe pieluszki majątek, przetestowałam bodaj 90% dostępnych marek i modeli, a potem mi szał pieluszkowy przeszedł na rzecz praktyczności. Prawie wszystkie sprzedałam Na noc mamy chłonne formowanki z wełną, na dzień tylko tetra. RÓWNIEŻ w żłobku
    W efekcie dziecko w domu w zasadzie odpieluchowane, tylko w żłobku jeszcze sika w pieluszki)
    Ergo, polecam tetrę gorąco.

Chustonówka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mi. Zobacz posta
    racja, dzięki!

Chustofanka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez urticea Zobacz posta
    ..sprawdza się u Was tetra złożona w prostokąt i włożona w otulacz np flipa? (...) mam mnóstwo tetrowych pieluszek i zamiast inwestować w kolejne kieszonki chciałabym czasami tak sobie radzić
    Sprawdza się!
    Patrząc z perspektywy czasu, żałuję że na początku kupiłam tyle kieszonek zamiast otulaczy i lepszej tetry Powoli przekonywałam się do tetry, najpierw stosując ją, jak wszystko inne poszło do prania/jeszcze schło. Teraz wolę na odwrót
    Chyba tylko raz się zdarzyło, że flip przeciekł, ale to ekstremalna sytuacja po lekarstwach była.
    We're on a road to nowhere. Come on inside...

Uprawnienia umieszczania postów