1. IMHO - najlepsze wykorzystanie Flipa to połączenie go z chłonną tetrą (po wątku wnoszę, że nie tylko moja to opinia)
2. "wkład sucha pupa" to kawałek polaru - ja nie widzę sensu w ładowaniu polaru do tetry, która jest raczej średniawo chłonna. wydaje mi się, że to wygeneruje jedynie przeciekanie Flipa. aczkolwiek - wiele zależy od tego ile wysikuje Twoje dziecko...
3. wkłady - jak pisałam wcześniej - imo są niewypałem. we Flipie się nie sprawdzają, do kieszonek za duże.
dzieki.
wlasnie chce kupic kikko prefold ( to to samo co tetra,co?). dziecko ma teraz 7 miesiecy ale chcialabym zeby starczylo tez na pozniej, ktory rozmiar kupic (40x30cm czy wiekszy 50x40cm), bielone czy nie- czy nie ma to znaczenia?
tetra to tetra, a prefold to prefold, że tak powiem![]()
tuman jestem![]()
wiecie czy mozna gdzies dostac TETRĘ kikko?
po prostu poczytaj wątki informacyjne w tym dziale![]()
ja mam właśnie wkładki z takiego kocyka wg mnie są bardzo dobre i nie muszę przepłacaćdużo dziewczyn je poleca i znam je właśnie z forum
edit: to flipa i innego otulacza używam tetrę + właśnie wkładkę z kocyka polarowego
synek lato 2008synek wiosna 2011
ok. usuwam z koszyka wkladki i kupuje kocyk
PS. nigdzie nie moge znalezc tetry kikko
znalazlam![]()
Ostatnio edytowane przez joannazd ; 20-03-2012 o 13:47 Powód: aktualizacja
dziewczyny rzuccie sie linkiem do tego ikeowskiego kocyka, bo nie moge go znalezc![]()
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00070489/
chyba o ten im chodzi
http://www.krainapieluszek.pl/pielus...?product_id=74
Ja kupiłam takie wkłady, są świetne, ale cena niestety wysoka jak za taki cieniutki kawałek materiału.
Ja używam flipa z grubą tetrą (chyba Sandra?) i sprawdza się bardzo dobrze. Muszę kupić więcej pieluch i mam pytanie w związku z tym - czy zostać przy tetrze (kładę na nią dodatkowo ręczniczek bambusowy dawniej używany jako myjka) czy spróbować prefoldy? Dziecko - chłopczyk 19 mcy. Czy prefold da się wygodnie włożyć do flipa tak, żeby była grubsza warstwa z przodu (czyli w trójkąt), czy będzie za grubo? Tetrę składam w prostokąt, latawiec się nie sprawdzał bo pieluchy są prostokątne.
Mam jeszcze takie pytanie: co kupić na spacery? Na razie nosi jednorazówki, bo chodzi na długie spacery z nianią, i nie wiem, czy dałaby radę mu założyć flipa z tetrą na placu zabaw. Myślałam o hip hip baby real easy (ale potrzeba by ze 4, więc cena mnie odstrasza); a może lepsze są kieszonki? Dziecko duże, więc nie chcę dużo inwestować w pieluchy, ale mimo wszystko szukam jakiegoś praktycznego rozwiązania.
to nie ten wątek
zajrzyj tu: http://www.chusty.info/forum/showthread.php?t=75162
O patrzcie, w wątku recenzyjnym o tetrze już się wypowiedziałam, a ten mi umknął...
Flip i tetra - TAK!!! Mamy parę innych otulaczy, ale flipy biją wszystko. Nigdy nie przeciekły, nie obtarły... Tetra tylko w prostokąt, też kiedyś miałam wątpliwości, czy ten goły pul to nie za dużo dobrego, ale mnie doświadczenie koleżanek z forum przekonało
Dodam, że zaczynałam od kieszonek z polarem i AIO, bo cała reszta mnie przerażała, a już tetra zwłaszcza. Wydałam na firmowe pieluszki majątek, przetestowałam bodaj 90% dostępnych marek i modeli, a potem mi szał pieluszkowy przeszedł na rzecz praktyczności. Prawie wszystkie sprzedałamNa noc mamy chłonne formowanki z wełną, na dzień tylko tetra. RÓWNIEŻ w żłobku
![]()
W efekcie dziecko w domu w zasadzie odpieluchowane, tylko w żłobku jeszcze sika w pieluszki)
Ergo, polecam tetrę gorąco.
Sprawdza się!
Patrząc z perspektywy czasu, żałuję że na początku kupiłam tyle kieszonek zamiast otulaczy i lepszej tetryPowoli przekonywałam się do tetry, najpierw stosując ją, jak wszystko inne poszło do prania/jeszcze schło. Teraz wolę na odwrót
Chyba tylko raz się zdarzyło, że flip przeciekł, ale to ekstremalna sytuacja po lekarstwach była.