Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 21 do 29 z 29

Wątek: Pewnie to juz było...

Chustoholiczka Awatar erithacus
    Miejscowość
    Tczew

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez joannazd Zobacz posta
    i to byloby dobre rozwiazanie. nie bede skrobala, prala w nocy..
    Jenyy, ale co ty z tym praniem i skrobaniem? Nie tylko w nocy, ale i w dzień nie trzeba tego robić. Są papierki, a pieluchę wrzucasz do zamykanego wiadra, bez zapierania. Jak się wiadro uzbiera, to wszytsko przerzucasz do pralki, płuczesz, a potem pierzesz. I masz wszystko czyściutkie i pachnące.

Ale to ty musisz wiedzieć czy tego chcesz. Z nastawieniem "na nie" raczej ci się wielopieluchowanie nie uda.

Czasem mnie nie ma. Można mnie złapać na maila: [mój nick z forum] @ tlen.pl

Chustomanka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez joannazd Zobacz posta
    a teraz od innej strony, czy jest tu jakas Mama ktora probowala wielo i okazalo sie ze to "niewypal"?
    O tak, ja jestem przykładem ale w innym sensie niż ten o którym Ty myslisz. Młody cały czas na wielo, poza okresem kiedy był na antybiotyku i miał biegunkę i odparzenia w związku z chorobą i trzeba było pupsztala smarować, więc były pampki coby wielo nie zajechać Wg. mojego męża niewypał bo miało być tanio a uzalezniliśmy się i chcemy ciagle coś nowego i noowego

Chustomanka Awatar IwonaKM
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Pola w wielo od 12 dnia zycia, w dzień i w nocy, pupa idealna. Nie podeszly nam pieluszki z welurkiem syntetycznym od pupki, bywała zaczerwieniona. Przestałam ich używać.
    Nawet mokra bawełna czy bambus przy pupie nie powodują zaczerwienień, choć panna od początku dawała znac, ze ma mokro, zmieniałam i zmieniem po kazdym nawet najmniejszym siku.

Teraz póki co kwietnie przyjaźń z nocnikiem liczba zabrudzonych pieluszek się znacząco zmniejsza.
    Córeczka od kiedy wysadzana na nocnik, po spacerze do 1,5 godziny, wraca z suchą pieluszką.

jednorazówki eko Bambo używałyśmy w szpitalu, pupcia była idealna bez żadnych mazideł, w wakacje eko z rossmana i niestety pupcia czerwona.
    Pola 2011

Chusteryczka
    Miejscowość
    Kraków \ śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MamaDi Zobacz posta
    Wg. mojego męża niewypał bo miało być tanio a uzalezniliśmy się i chcemy ciagle coś nowego i noowego
    O, to to Mam tak samo
    P(III 2008), T(XI 2011), R(*III 2014), B (III 2018)

Chusteryczka Awatar Pondo
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

O tak tak. Tanie pieluchowanie to już przestało być dawno
    Nie wpisuję się w profil ideologiczny statystycznej chustomatki.

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

To ja wykorzystam okazję i dopytam - na prawdę nic Wam się nie wylewa z tych papierków, a dokładanie ich do pieluch ruchliwych, łażących dzieci nie jest upierdliwe? Bo mi kupy z "mam sucho" jednak często - mimo szybkiej zmiany, w jakimś stopniu uciekają, a papierków nie próbowałam do tej pory...

Tak, mojej kuzynce się nie udało - kupiła pieluszki (wydaje mi się, że złe pieluszki kupiła - recenzje na forum w każdym razie wskazywały by na to że marne były) - na początku leciało bokami, bo mały był chudziutki noworodek, za jakiś czas spróbowała - podobnie, mimo b. dobrej woli na początku poddała się (ciekawa jestem, czy po wykładach na temat, które przeprowadziłyśmy w czasie wspólnych wakacji z jeszcze 2 dziewczynami da im jeszcze jedna szansę przy drugim dziecku ).

Ja przy starszej byłam bardzo krytyczna, po urodzeniu młodszego podjęłam jedną próbę - porażka (nieodczyszczone porządnie używki przeciekły po pierwszym siku półtoraroczniaczki), drugą próbę z flipami - wzięło mnie i trzyma mocno, niemal nie używam jednorazówek, dyżurne ze sobą noszę jakby mi się skończyły wielo na wyjściu i co jakiś czas tylko muszę je wymieniać bo takie wymiętoszone.

Używam bo:
    - jak po porodzie, kiedy mleko leciało jak głupie, ponosiłam żelowe wkładki laktacyjne z mniej więcej takim żelem, jak w pampkach i piersi zaczęły mnie okrutnie piec, to zrobiło mi się żal pup moich dzieci (zwłaszcza przetrzymywanej w pampkach pupy starszej);
    - bo młodszy ma tendencję do ZUMu;
    - bo nie lubię trzymać w domu i wynosić ton zużytych pieluch, bo - nie będąc specjalnie eko - nie lubię jednorazowości i wyrzucania wszystkiego po chwilowym użyciu, jakiś irracjonalny rodzaj skąpstwa;
    - teraz, jak młody jest starszy i nie siusia co chwila, cieszy mnie, że łatwo sprawdzam czy ma mokro i większość czasu spędza w czystej i suchej pieluszce;
    - bo lubię

Zaparzenia - jak pisała wcześniej któraś z dziewczyn pieluchy kiedyś były zakładane pod ceratkę a nie oddychający pul czy - co jest najlepsze dla skóry - wełnę, oprócz tego warstwy z polarku czy welurku syntetycznego oddzielają pupę od wilgoci - choć ja często nie używam i pupa wygląda ok (wcześniej bywała lekko zaczerwieniona jak za długo potrzymałam).
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Chustomanka
    Miejscowość
    Sundsvall/Kraków

Domyślnie

no i dalam sie przekonac zakupione zobaczymy czy to takie złoto jak mowicie...

Chusteryczka Awatar Pondo
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

A ile nas to nerwów i telekonferencji kosztowało

Złoto, a kto mówił ,że złoto;>??
    Nie wpisuję się w profil ideologiczny statystycznej chustomatki.

Chustomanka
    Miejscowość
    Sundsvall/Kraków

Domyślnie

wszytskie sie tak zachwycacie jakby to to CO NAJMNIEJ złoto bylo

Uprawnienia umieszczania postów