skoro juz watek wyplynal w innym to spiesze doniesc, ze Tuwim jestnawet w kilku odslonach
skoro juz watek wyplynal w innym to spiesze doniesc, ze Tuwim jestnawet w kilku odslonach
natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster
podniosę wątek, bo może komuś się przyda
przy okazji - wydawnictwo Olesiejuk wydało dla maluchów książeczki ze wstawionymi elementami z różną fakturą - "Dotykanki" - są "Kolory" i "Kształty". Mam te pierwsze i na razie nie mogę napisać, żeby był szał, no ale pierwsza książka osobista, ostatnio starszy brak czytał maluchowi, a maluch trochę podotyka, więcej porzuje
z podobną, całkiem przyjemną pastelową grafiką, są jeszcze książeczki "Światełka i dźwięki", tych nie miałam w ręku.
Na szybko znalazłam recenzję tutaj, jeszcze (chyba lepsza) jest tutaj.
Jakby ktoś szukał ciekawszej grafiki dla maluchów, to polecam małe kartony Owsińskiego, "Zwierzęta" i "Kolory", takie na ludowo-wycinankowo - nie pamiętam, czy było o nich w wątku. To takie książeczki kartonowe typu jeden przedmiot na stronie, ładne, co dość rzadkie.
A, i oczywiście jest jeszcze - niekartonowy - Pomelo i przeciwieństwa. Jeszcze nie mamy, ale zapewne tego się dorobmy![]()
Ostatnio edytowane przez jul ; 30-10-2013 o 15:32 Powód: jeszcze link, Pomelo
żona TEGO Jaśka
mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)
nie wiem, czy wolno coś takiego zamieszczać, (jeśli nie proszę o skasowanie posta) ale zrobiłam małe podsumowanie wątku - wybrałam najczęściej powtarzające się tytuły i takie, które akurat mnie najbardziej przypadły do gustu, już widzę, że lista powinna zostać uzupełnionahttp://agajagalubi.blogspot.com/2013...-dla.html#more
Agata, ja tez mam taka listep prawie identyczna jesli chodzi o ksiazeczki dla roczniaka - wyrzucilam tylko pare pozycji, ktore wg mnie maja denny tekst albo obrazki (typowe komputerowki) i kilka musze uzupelnic z Twojej listy
(powiem wiecej, ja mam taka liste ksiazek z podzialem wiekowym az do 8/10 latka...)