Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 40 z 196

Wątek: Czytanie roczniakowi

Mieszany widok

Chustomanka Awatar Wlaszczka
    Miejscowość
    Trójmiasto

Domyślnie

Mojego nie interesowały książki do roku później rok oglądania. A teraz przechodzimy płynnie do książeczek tekst=obrazki. Ale jak obrazek mało interesujacy, albo tekstu za dużo, przewraca kartki. Książki recytuje już w dużych częściach. Też chciałam czytać od urodzenia ...

Chusteryczka Awatar Truscaveczka
    Miejscowość
    Podkarpacie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Agata Zobacz posta
    Moje dziecko ma 15 miesięcy, zanim się urodziło, byłam nastawiona na czytanie od jak najwcześniejszego wieku. Jak już był, stwierdziłam, że to bez sensu, jak skończył rok- próbowałam, ale kompletny brak zainteresowania ze strony malucha mnie zniechęca trochę oglądamy obrazki, pokazuję, nazywam przedmioty i tyle; a jak ostatnio zobaczyłam spot, że cała Polska czyta dzieciom od urodzenia stwierdziłam, że chyba ze mnie matka wyrodna no wiec- czytacie? Jeśli tak to CO czytacie, tak, żeby zainteresować delikwenta Dodam, że zależy mi, żeby na przyszłość lublił czytać, bo matka lubi i trochę mnie gryzie, że przez ten zaniedbany rok zaprzepaściłam jego zapędy czytelnicze
    Ja mam tę komfortową sytuację, że mam Starszą i jej dużo czytam (w tych nielicznych chwilach, kiedy ona nie czysta samodzielnie <chwali się>), dzięki czemu Młody słucha czytania (i zasypia mi na kolanach przy tym) dość sporo Sam też kocha książeczki, pokazuje obrazki, komentuje po swojemu - ale nie daje sobie poczytać książki z obrazkami, bo ją wydziera i zaczyna oglądać na swój własny sposób
    Sarcasm helps keep you from telling people what you really think of them.
    Dziergam Pichcę Ględzę Tłumaczę

Chustoholiczka
    Miejscowość
    okolice Krakowa

Domyślnie książka dla roczniaka

Na początku przepraszam i tłumaczę się, że pokłóciłam się z szukajem... w konsekwencji powstał wątek z pytaniem.
    Jaką książkę polecacie dla malutkich dzieci?
    Taką do czytania, najlepiej z rymowanymi rytmicznymi bajeczko-wierszykami w pięknej oprawie graficznej.
    Wszędzie spotykam genialne książki dla starszych dzieci (i już nakupiłam na zapas)
    Moja żaba ma teraz 9 miesięcy i kocha miłością wielką "Księgę dzwięków"
    Chcę jej coś jeszcze kupić ale zanim przebrnę przez te wszystkie cuda to na pewno zbankrutuję. Więc ratujcie i polećcie coś genialnego!

Chustomanka Awatar Jacuszkowa
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Księga dźwięków Ulubiona książka mojego syna
    Poza tym: Bardzo głodna gąsienica, Od stóp do głów, Czy chcesz być moim przyjacielem? (Tatarak). Miffy w zagrodzie (Format), małe książki wyd. Aksjomat. Pierwsze urodziny Prosiaczka (Czerwony Konik), Jedzie pociąg z daleka, Gdzieś ty bywał czarny baranie (i wszystkie pozostałe z twardą. wyd. Muchomor)
    Jacuszek - 14.03.2011 i Jagódka - 7.05.2014

Doradca Noszenia ClauWi® (kurs zaawansowany)

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

był wątek "czytanie roczniakowi" - zaczynał się od sensowności tegoż, ale padło w nim wiele fajnych tytułów

o proszę:
    http://www.chusty.info/forum/showthread.php?t=73804

Chustoholiczka
    Miejscowość
    okolice Krakowa

Domyślnie

Dzięki wam kobitki!

Chusteryczka Awatar Kocia_mama
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów. No prawie.

Domyślnie

Az sobie oba zasubskrybuje! Tralala

Pierwsze urodziny prosiaczka - moja ulubiona

<Miejsce na mądry cytat>

Chustomanka Awatar rodzynka007
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Ja czytam synkowi od 8 miesiaca zycia wiec juz ponad rok. Z roznym rezultatem czasami jest zainteresowany i pozwala przeczytac mi cala bajke, a czasami ledwo otworzy ksiazeczke i juz przewraca na kolejna strone. Nie zniechecamy sie i sa takie dni gdzie przez caly wieczor maglujemy 1 strone, a czasami uda sie przeczytac cala ksiazeczke. Najbardziej Piotrus lubi ksiazeczke " ksiega dzwiekow" sa tam tylko obrazki przedmiotow, zwierzatek i do przeczytania jest tylko jaki dzwiek dany przedmiot/ zwierzak wydaje. A kolejne ksiazeczki to " czu czu ". Bawi sie nimi czesto w samochodzie, bo sa male i poreczne.

Chustomanka Awatar Nalia
    Miejscowość
    podlasie :)

Domyślnie

Darek mimo młodego wieku najbardziej lubi niekartonowe książki, chyba dlatego że łatwiej mu się kartki przewraca W szafie czeka na mikołaja już "pomelo i przeciwieństwa". Reszta prezentu dopiero sie kompletuje. Na pewno będzie "Bardzo głodna Gąsienica" i może "Księga dźwięków", "i seria "jest tam kto". Niestety książeczki z okienkami odpadają bo młody je wyrywa...
    Ania - mama Wiktora (22.08.2008) i Dariusza (02.07.2012)

Chustomanka Awatar marynarka
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

Ja czytam mojej córce Bardzo lubi słuchać, leży cichutko i się uśmiecha, patrzy na usta Lubi zasypiać przy książce. Czasami też czytam wierszyki albo mówię z pamięci, te co znam. M czyta Jej do snu, to co akurat sam czyta... ostatnio to był "Malowany człowiek"

+ 2 kropki ( 06. i 09.2011)

Chustoholiczka Awatar Kudlata
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

ja czytam synowi (7 tyg) trochę wierszy (nie tylko dziecięcych) a trochę moich "normalnych" książek (dzisiaj wiedźmina np), u niemowlaka nie chodzi o rozumienie a o osłuchanie się z melodią języka

Chustomanka Awatar Madisa
    Miejscowość
    Lepiej nie mówić...

Domyślnie

Roczniaki są bardziej wybredne i wolą oglądać i opowiadać obrazki niż czytać jakieś epistoły. Pamiętam, że Robek raz wytrzymał całe "krasnoludki są na świecie" Konopnickiej i byłam taka dumna, aż do momentu jak nie poczułam skąd takie skupienie - kupa
    syn 2010, blog sporadyczny, wiara w życie pozaforumowe coraz silniejsza

Chustomanka Awatar Agata
    Miejscowość
    Nowy Sącz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Madisa Zobacz posta
    Roczniaki są bardziej wybredne i wolą oglądać i opowiadać obrazki niż czytać jakieś epistoły. Pamiętam, że Robek raz wytrzymał całe "krasnoludki są na świecie" Konopnickiej i byłam taka dumna, aż do momentu jak nie poczułam skąd takie skupienie - kupa
    Bartoszek, ur. 3.11.2010
    Joasia, ur. 6.12.2015
    http://agajagalubi.blogspot.com/

Chustopróchno Awatar muzakate
    Miejscowość
    Rybnik

Domyślnie

Podbijam wątek- dzięki jul za przypomnienie
    Wspaniałości zebrane!

Chusteryczka Awatar oli-vka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Właśnie włożyłam do koszyka książek za 360 zł Co mam wyrzucić??? Mam w koszyku książki (nie wszystkie) z serii o Maksie, o Eli, o Miffy, piosenki z wydawnictwa Muchomor, "Bardzo głodną gąsienicę", "Babo...", "Binta...", "Lalo...", "Jest tam kto?", "A dlaczego?", "Gdzie idziemy?", "Wymyśl coś"...

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oli-vka Zobacz posta
    Właśnie włożyłam do koszyka książek za 360 zł Co mam wyrzucić??? Mam w koszyku książki (nie wszystkie) z serii o Maksie, o Eli, o Miffy, piosenki z wydawnictwa Muchomor, "Bardzo głodną gąsienicę", "Babo...", "Binta...", "Lalo...", "Jest tam kto?", "A dlaczego?", "Gdzie idziemy?", "Wymyśl coś"...
    ja (JA) bym wywalila Miffy - jakos nie lubie. Ele - wlozysz do koszyka za jakis czas (chyba, ze to te malutkie ksiazeczki o Eli i Olku - choc w sumie tez bym wywalila, jakos srednio lubie, sama nie wiem czemu). gasienice bym przelozyla do nastepnego koszyka. zostawilabym Binte z rodzina, Zakamarkowe tekturzaki (te cztery ostatnbie z listy), piosenki Muchomora, jakiegos Maksa - na probe, nie kazdy lubi, wiec lepiej sprobowac czy sie spodoba. albo jedna Miffy - tez na probe - ale mysle, ze to spokojnie moze poczekac na swoja kolej.
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Chusteryczka Awatar mist

Domyślnie

zaznacze sobie do poczytania

dzieki Jul!
    Ostatnio edytowane przez mist ; 01-06-2014 o 01:19

Chustopaleozoik Awatar qqrq5
    Miejscowość
    zachodniopomorskie

Domyślnie

Przeczytalam caly watek i musze zobaczyc tego pajaczka.
    U nas Gasienica jakos nie chwycila tzn podoba mu sie tylko ta czesc z sobota kiedy gosienica zjada duzo rzeczy
    [*] i
    Ignaś 07.04.2008 Staś 07.05.2013

Pisze z telefonu wiec czasami brakuje mi polskich liter

Chustoholiczka Awatar wruuuu
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qqrq5 Zobacz posta
    Przeczytalam caly watek i musze zobaczyc tego pajaczka.
    U nas Gasienica jakos nie chwycila tzn podoba mu sie tylko ta czesc z sobota kiedy gosienica zjada duzo rzeczy
    Przeglądałam ostatnio w księgarni i jakoś mnie nie urzekło ale to chyba ma się dzieciom podobać a nie mnie Zoo polecam, mój prawie trzylatek przed chwilą znów kazał sobie i swojej siostrze przeczytać a Krecika będę mieć dziś dla córki jak tylko m odbierze po pracy

Chustoholiczka Awatar Chani
    Miejscowość
    Kędzierzyn-Koźle

Domyślnie

U nas pajączek jest hitem, zdecydowanie ale mój Młody lubi wszystkie pozycje Carle'a jakie mamy w domu. Czasem wyciąga i każe czytać wszystkie po kolei.
    Miszka 30.03.2012r. i Miko 19.02.2015r.

Uprawnienia umieszczania postów