Pokaż wyniki od 1 do 20 z 124

Wątek: MayLily

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar alifi
    Miejscowość
    Rydzynki

Domyślnie

Może zadek mej córki nie zaznał tysiąca różnych pieluch, ale u nas to też pierwsza i jedyna, która takie mokre numery wycina
    Kajetan Iwo (31.01.2008) Kalina Jagoda (16.05.2011)

UWIERZYŁAM W ŻYCIE POZAFORUMOWE

Chustonoszka Awatar ela84
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

O to mnie zmartwiłyście, bo właśnie się skusiłam na 2 krowy (ale za pół ceny http://maylily.pl/sklep/752-2/) Spodobał mi się podwójny rząd nap jak w bumgeniusie i szerokość w kroku (ja akurat nappime nie cierpię, bo mi pul bawełniany i minkee szybko puszczają, zwłaszcza w oryginalnych wkładach na jeden mały sik).

Przecieka Wam pul czy minkee? Bo ja mam w sumie chyba 8 rodzajów pieluch i minkee ciekną szybciej.

I skąd to zatłuszczenie..? Może ktoś (w produkcji) genialnie płynu do płukania dolał przy praniu czy jak?
    Tomek ur. 8 lipca 2011
    Testuję pieluchy i inne rzeczy: http://ekotest.blog.pl/

Chustoholiczka Awatar wruuuu
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Też właśnie zauważyłam tą promocję i już miałam kupować, ale jak przeczytałam wasze wypowiedzi to się wstrzymałam. Na początku tematu te pieluszki miały dobre opinie, ale z biegiem czasu .....
    Jak ktoś jeszcze używa i mógłby rozwiać moje wątpliwości to bardzo proszę o opinie

Chustomanka Awatar Magda&Franio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Mojej pieluszce po odtłuszczaniu się poprawiło, tzn siki zaczęły wsiąkać.
    Na razie Franek nosi ją tylko po domu i od razu po jednym siku zmieniam więc trudno mi powiedzieć czy przy dłuższym noszeniu nadal będzie przesiąkać w okolicy nóżek.

Chusteryczka Awatar alifi
    Miejscowość
    Rydzynki

Domyślnie

Wruuuu, pojawiłaś się na forum, by zapytać o MayLily?

Tak czy siak raportuję, dla Ciebie i dla reszty

Pieluszka przed odtłuszczeniem puszczała bokiem nawet małe siku, w ogóle nie wchłaniając. Ciecz po prostu "staczała się" po niej i wydostawała przy nóżkach. Utopiłam pieluszkę w płynie do mycia naczyń, potrzymałam dobę, po zabiegu dwukrotnie użyta przecieków nam nie zafundowała, ale zmieniałam ją szybko, po godzinie. Czyli jak Magda&Franio, nie wiem jeszcze jak odtłuszczona MayLily zniesie większe wyzwania.

I jeszcze, po odtłuszczeniu wkłady straciły swą puchatość i nie są już tak widowiskowe, no ale nie muszą, ważne by chłonęły
    Kajetan Iwo (31.01.2008) Kalina Jagoda (16.05.2011)

UWIERZYŁAM W ŻYCIE POZAFORUMOWE

Chustoholiczka Awatar wruuuu
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Pojawiłam się, ponieważ zainteresował mnie temat pieluszek wielorazowych czekając na synusia, aż pojawi się na świecie szukam na tym forum idealnych rozwiązań i dobrych pieluszek

Chustoguru Awatar metis1
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów

Domyślnie

My zakładamy pieluchy już tylko na krótko - na jakieś wyjście, na wszelki wypadek. Ale ponieważ testujemy , to wybieram zwykle ML.
    No i jest lepiej. Pranie pomaga. Myślę, że rzeczywiście jest to kwestia sprania/odtłuszczenia wkładek i polarku. A to przecież drobiazg, tylko trzeba o tym wiedzieć i od razu wrzucić w płyn do naczyń.
    http://corallovo.blogspot.com/
    08.2005 06.2010 01.06.2014

Uprawnienia umieszczania postów