Pokaż wyniki od 1 do 20 z 124

Wątek: MayLily

Mieszany widok

Chusteryczka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Mam pytakno - czy te wkłady są takie jak w wonderosach v.2? Lekkie, puchate, chłonne i szybkoschnące???

Chustoholiczka Awatar guzik
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

mam jedną do przetestowania- pieluszka spora, ładna, starannie wykonana, oba wkłady ładne, puchate-ale bardziej zwarte, wg mnie, niż w wonderoosach.
    Niestety, pieluszka przecieka- była z wierzchu wilgotna, a wkłady niezbyt zasikane. Może to jeszcze zbyt mało prań? Nie wiem, ile razy prała ją poprzedniczka.
    Marysia16.09.2010, (*)2011,Ryś 2.09.2019, Helenka 7.05.2021

Chustomanka Awatar marushka
    Miejscowość
    ciągle w drodze (poznań-wawa)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez libra Zobacz posta
    Mam pytakno - czy te wkłady są takie jak w wonderosach v.2? Lekkie, puchate, chłonne i szybkoschnące???
    nie.
    niestety oczywiście...
    schną całkiem szybko ale jednak wonderosów nie przebiją. Są też bardziej sztywne i zbite, mniej puchate, jednak na otwartym rynku wszystkich wkladów na 4+
    I mi też pieluszka przeciekła, ale 2,5h to nie duży grzech, chociaż spodziewałam się więcej ( z jedną wkładką).
    Pieluchy duże, akurat na pupę 10 kilowca, nie za szerokie w kroku, dobrze wykonane, ale estetyka, kolorystyka do mnie nie przemawia... kolory w realu okazały się mniej ładne niż na fotach, tekturka informacyjnie fajnie, estetycznie - zalatuje chińszczyzną, no nie mój gust po prostu ( mimo, iż w necie zachęcały mnie bardzo). Ogólnie nie kupie drugi raz ze wzgledów estetycznych, nie czepiam się funkcjonalności bo liczę, ze po kilku praniach zyska na chłonności. Cena z kosmosu.

aktualizacja:
    muszę oddać pieluchom sprawiedliwość - nabrały chłonności już po trzecim praniu. Z 2 wkładkami nic nie przecieka. Regulacja napkami naprawdę fajna - ostatnie nie są symetryczne. Szybko schną. Czyli jedyne zastrzeżenia w sumie to estetyka ( o tym się nie dyskutuje ) i cena ( z tym także)
    Ostatnio edytowane przez marushka ; 16-04-2012 o 10:10 Powód: uczciwie muszę dodać, że ->akrualizacja
    Mery&Mariu->Fifi&Lilu
    http://www.dpp.warszawa.pl/

Chusteryczka Awatar alifi
    Miejscowość
    Rydzynki

Domyślnie

Testujemy. Wizualnie ok, dotykowo takoż (zaskoczył mnie ten "miś" na zewnątrz). Pieluszka miękka, puchata i miła, nie zmogła jej tymczasem nasza woda, co to ma potencjał usztywniania żywych dżdżownic, a to mega plus (FuzziBunz po pierwszym praniu zamieniła się w hebel). MayLili (prana dopiero dwukrotnie więc o chłonności na razie zmilczę) rzeczywiście dość duża. Długość i obwód w pasie regulują napki, to ok., ale przy nóżkach nic się nie pokombinuje. Obstawiam, że produkt nie dla noworodka jednak. Fajnie, że pieluszka polska Dobry pomysł z kolorowym obszyciem wkładów - nie mieszają się/mylą z innymi.
    Kajetan Iwo (31.01.2008) Kalina Jagoda (16.05.2011)

UWIERZYŁAM W ŻYCIE POZAFORUMOWE

Chusteryczka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Marushka dzięki
    No to tym bardziej dziwi cena W końcu to mikrofibra tylko ,nawet dobra, ale mikrofibra. I ciekawe jak się zachowuje po paru miesiącach używania? Szarzeje.....?

Chustonówka

Domyślnie ...

Ja kupiłam 2 szt, są śliczne, intensywne kolory, dorze odszyte, porządnie zanapowane. Generalnie wizualnie nic do zarzucenia, a nawet zachwyt bo milusie. Na oko większe od innych, a mam nappie, małe me, close parent, baby jungle i tetro. Jednak po założeniu na moją córcie 12kg, takie prawie. Niestety prałam już 4 razy i ciekną. Wydaje mi się ze to kwestia gumek przy nóżkach. Bardziej ich nie zapnę, bo juz się jej odbijają ślady. Więc nie wiem, staram się używać co drugi dzień i prać, prać. Może jeszcze nie chłoną jak powinny???
    Zwrócę honor jezeli sie cos zmieni, jezeli nie...to załamka, bo kaska spora wydana. Dobrze, ze drugą kupiłam 50% taniej. Ale to i tak drogo, bo np. nappie me tańsze i bez zarzutu.

Chustoguru Awatar metis1
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gonia Zobacz posta
    Na oko większe od innych, a mam nappie, małe me, close parent, baby jungle i tetro.
    Porównałam wczoraj szerokość w kroku z BabYettą. Różnica ok. +3 cm!

Co do przeciekania - wciąż obserwuję...
    Nie jest to łatwe, bo gdy przychodzę z pracy, to albo mała lata w majteczkach (odpieluchowujemy pomału), albo pieluchę użyła na wyjście niania (ona lubi ładne rzeczy, a że to jest NOWA ŁADNA rzecz, to wybiera właśnie tę...), a ja nie wiem, czy przeciekła czy nie... Napiszę za kilka dni.
    http://corallovo.blogspot.com/
    08.2005 06.2010 01.06.2014

Chusteryczka Awatar Pondo
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Szerokość w kroku dokładnie taka sama jak w wonderoosach V1.
    Nie wpisuję się w profil ideologiczny statystycznej chustomatki.

Uprawnienia umieszczania postów