Pokaż wyniki od 1 do 20 z 124

Wątek: MayLily

Mieszany widok

Chustomanka Awatar Magda&Franio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Do mnie też już jedzie pieluszka maylily Oglądałam je w pieluszkarni i na szerokość w kroku są jak bumgeniusy, czyli szerokie. Mimo zapewnień producenta, że są od 3kg IMO będą za duże dla noworodka. Opiszę wrażenia jak tylko ponosimy pieluszkę.

Chustomanka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Hmmm, jak mój mały miał 3 kg to przy odrobinie fantazji całego mogłabym go w tą pieluszkę zapakować Dla noworodka na 100% za duże. My juz po przymiarce. Leżą ładnie, w kroku faktycznie szerokie, ja wolę troche węższe - ale w lecie będą cieszyć oczy a i mały troche podrośnie więc wrażenie szerokości w kroczku powinno troszkę zmaleć. Ale to zapewne kwestia przyzwyczajenia. Pieluszka właśnie się suszy więc może jutro przetestujemy.

Chustomanka Awatar sharkah
    Miejscowość
    pod Warszawą

Domyślnie

Ja też się skusiłam na MayLily i jestem bardzo zadowolna - pieluszki są perfekcyjnie odszyte, materiały bardzo dobrej jakości.
    Krój, to wiadomo każdy woli inny, ale też mi się wydaje, że dla noworodka te pieluszki będą za duże, chociaż w sumie zdecydowana większość OS nie nadaje się dla noworodka.

Moje Maylily służą aktualnie 3 miesięcznej córci, 6.5kg i leżą super

Bardzo podobają mi się też wkłady, po praniu zrobiły się takie fajnie puchate no i ten podstawowy wkład jest czterowarstwowy, czyli grubszy niż standardowe Obszycia wkładów są ładne i łatwiej dzięki nim odróżnić który wkład jest który, bo wkłady dodatkowe są obszyte inną nitką niż podstawowe.

Chustoguru Awatar metis1
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów

Domyślnie

My też już używamy

Na razie o walorach estetycznych: wspaniały pomysł z tą kolorową tekturką - przepięknie zaprojektowana, ładnie podkreśla kształt pieluszki, zawiera wszystkie potrzebne informacje... Brawo!

Pieluszka bardzo mięciutka, wkłady niezwykle starannie uszyte.
    Rzeczywiście jest spora - nam to akurat nie przeszkadza, bo jesteśmy w najwyższej kategorii pieluchowej, ale dla noworodka na pewno będzie za duża.

Fajnie, że pojawiają się nowe, tak dopracowane marki pieluszek! To prawdziwa przyjemność trzymać taką w rękach - używać pewnie też!
    http://corallovo.blogspot.com/
    08.2005 06.2010 01.06.2014

Chusteryczka Awatar Pondo
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Rzeczywiście są duże -mają potencjał, mam nadzieję(heheh jak się dorobię Trzeciego) to producent wypuści też rozmiar mniejszy- taki jak testowałam za pierwszym razem, i wtedy były by od noworodka
    Nie wpisuję się w profil ideologiczny statystycznej chustomatki.

Chusteryczka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Mam pytakno - czy te wkłady są takie jak w wonderosach v.2? Lekkie, puchate, chłonne i szybkoschnące???

Chustoholiczka Awatar guzik
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

mam jedną do przetestowania- pieluszka spora, ładna, starannie wykonana, oba wkłady ładne, puchate-ale bardziej zwarte, wg mnie, niż w wonderoosach.
    Niestety, pieluszka przecieka- była z wierzchu wilgotna, a wkłady niezbyt zasikane. Może to jeszcze zbyt mało prań? Nie wiem, ile razy prała ją poprzedniczka.
    Marysia16.09.2010, (*)2011,Ryś 2.09.2019, Helenka 7.05.2021

Chustomanka Awatar marushka
    Miejscowość
    ciągle w drodze (poznań-wawa)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez libra Zobacz posta
    Mam pytakno - czy te wkłady są takie jak w wonderosach v.2? Lekkie, puchate, chłonne i szybkoschnące???
    nie.
    niestety oczywiście...
    schną całkiem szybko ale jednak wonderosów nie przebiją. Są też bardziej sztywne i zbite, mniej puchate, jednak na otwartym rynku wszystkich wkladów na 4+
    I mi też pieluszka przeciekła, ale 2,5h to nie duży grzech, chociaż spodziewałam się więcej ( z jedną wkładką).
    Pieluchy duże, akurat na pupę 10 kilowca, nie za szerokie w kroku, dobrze wykonane, ale estetyka, kolorystyka do mnie nie przemawia... kolory w realu okazały się mniej ładne niż na fotach, tekturka informacyjnie fajnie, estetycznie - zalatuje chińszczyzną, no nie mój gust po prostu ( mimo, iż w necie zachęcały mnie bardzo). Ogólnie nie kupie drugi raz ze wzgledów estetycznych, nie czepiam się funkcjonalności bo liczę, ze po kilku praniach zyska na chłonności. Cena z kosmosu.

aktualizacja:
    muszę oddać pieluchom sprawiedliwość - nabrały chłonności już po trzecim praniu. Z 2 wkładkami nic nie przecieka. Regulacja napkami naprawdę fajna - ostatnie nie są symetryczne. Szybko schną. Czyli jedyne zastrzeżenia w sumie to estetyka ( o tym się nie dyskutuje ) i cena ( z tym także)
    Ostatnio edytowane przez marushka ; 16-04-2012 o 10:10 Powód: uczciwie muszę dodać, że ->akrualizacja
    Mery&Mariu->Fifi&Lilu
    http://www.dpp.warszawa.pl/

Chustonówka
    Miejscowość
    Warszawa Ursynow

Domyślnie

A u mnie sie kompletnie nie sprawdziły
    Od początku przemakaja na całej powierzchni. Wkłady kompletnie nie dopasowane do wielkości kieszonki i używam ich do innych kieszonek. Cieszę sie, ze kupiłam tylko 1... Używam jej na noc, gdy wkładam duża porcje wkładów, a mój Stas pozostaje w pozycje poziomej i jakoś mozna zapanować nad moczeniem. Kieszonka jest szeroka w kroku i spora, zaczęłam jej używać dopiero jak Stasiek ważył 5 kg.

Chustonówka

Domyślnie

U nas sprawdzaja sie "tak se".
    Zakladam jak wiem ze na krotko. Ale bardzo lubie je za miekkosc i ze nie uciskaja ani nie odgniataja sie. Uzywam wiec rowniez jako otulacz z tetra lub prefoldem. Kocham ich przytulnosc

Chustonówka
    Miejscowość
    Warszawa Ursynow

Domyślnie

Jak uwielbiasz je za przytulnosc, to zdecydowanie spodobaja Ci sie kokosi.pl sa jeszcze milsze, maja mieciutki polar i nie przeciekaja ani odrobinke

Chustomanka Awatar margolcia
    Miejscowość
    Józefów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Asia&Stas Zobacz posta
    Jak uwielbiasz je za przytulnosc, to zdecydowanie spodobaja Ci sie kokosi.pl sa jeszcze milsze, maja mieciutki polar i nie przeciekaja ani odrobinke
    Kokosi to nie ten wątek

Uprawnienia umieszczania postów