Do mnie też już jedzie pieluszka maylilyOglądałam je w pieluszkarni i na szerokość w kroku są jak bumgeniusy, czyli szerokie. Mimo zapewnień producenta, że są od 3kg IMO będą za duże dla noworodka. Opiszę wrażenia jak tylko ponosimy pieluszkę.
Do mnie też już jedzie pieluszka maylilyOglądałam je w pieluszkarni i na szerokość w kroku są jak bumgeniusy, czyli szerokie. Mimo zapewnień producenta, że są od 3kg IMO będą za duże dla noworodka. Opiszę wrażenia jak tylko ponosimy pieluszkę.
Hmmm, jak mój mały miał 3 kg to przy odrobinie fantazji całego mogłabym go w tą pieluszkę zapakowaćDla noworodka na 100% za duże. My juz po przymiarce. Leżą ładnie, w kroku faktycznie szerokie, ja wolę troche węższe - ale w lecie będą cieszyć oczy a i mały troche podrośnie więc wrażenie szerokości w kroczku powinno troszkę zmaleć. Ale to zapewne kwestia przyzwyczajenia. Pieluszka właśnie się suszy więc może jutro przetestujemy.
![]()
ZAPRASZAM: http://puppino-handmade.blogspot.com/
WYMIANKA http://chusty.info/forum/showthread.php?t=74046
Ja też się skusiłam na MayLily i jestem bardzo zadowolna - pieluszki są perfekcyjnie odszyte, materiały bardzo dobrej jakości.
Krój, to wiadomo każdy woli inny, ale też mi się wydaje, że dla noworodka te pieluszki będą za duże, chociaż w sumie zdecydowana większość OS nie nadaje się dla noworodka.
Moje Maylily służą aktualnie 3 miesięcznej córci, 6.5kg i leżą super
Bardzo podobają mi się też wkłady, po praniu zrobiły się takie fajnie puchateno i ten podstawowy wkład jest czterowarstwowy, czyli grubszy niż standardowe
Obszycia wkładów są ładne i łatwiej dzięki nim odróżnić który wkład jest który, bo wkłady dodatkowe są obszyte inną nitką niż podstawowe.
My też już używamy
Na razie o walorach estetycznych: wspaniały pomysł z tą kolorową tekturką - przepięknie zaprojektowana, ładnie podkreśla kształt pieluszki, zawiera wszystkie potrzebne informacje...Brawo!
Pieluszka bardzo mięciutka, wkłady niezwykle starannie uszyte.
Rzeczywiście jest spora - nam to akurat nie przeszkadza, bo jesteśmy w najwyższej kategorii pieluchowej, ale dla noworodka na pewno będzie za duża.
Fajnie, że pojawiają się nowe, tak dopracowane marki pieluszek! To prawdziwa przyjemność trzymać taką w rękach - używać pewnie też!![]()
Rzeczywiście są duże -mają potencjał, mam nadzieję(heheh jak się dorobię Trzeciego) to producent wypuści też rozmiar mniejszy- taki jak testowałam za pierwszym razem, i wtedy były by od noworodka
![]()
Nie wpisuję się w profil ideologiczny statystycznej chustomatki.
Mam pytakno - czy te wkłady są takie jak w wonderosach v.2? Lekkie, puchate, chłonne i szybkoschnące???
mam jedną do przetestowania- pieluszka spora, ładna, starannie wykonana, oba wkłady ładne, puchate-ale bardziej zwarte, wg mnie, niż w wonderoosach.
Niestety, pieluszka przecieka- była z wierzchu wilgotna, a wkłady niezbyt zasikane. Może to jeszcze zbyt mało prań? Nie wiem, ile razy prała ją poprzedniczka.
Marysia16.09.2010, (*)2011,Ryś
2.09.2019, Helenka
7.05.2021
nie.
niestety oczywiście...
schną całkiem szybko ale jednak wonderosów nie przebiją. Są też bardziej sztywne i zbite, mniej puchate, jednak na otwartym rynku wszystkich wkladów na 4+
I mi też pieluszka przeciekła, ale 2,5h to nie duży grzech, chociaż spodziewałam się więcej ( z jedną wkładką).
Pieluchy duże, akurat na pupę 10 kilowca, nie za szerokie w kroku, dobrze wykonane, ale estetyka, kolorystyka do mnie nie przemawia... kolory w realu okazały się mniej ładne niż na fotach, tekturka informacyjnie fajnie, estetycznie - zalatuje chińszczyzną, no nie mój gust po prostu ( mimo, iż w necie zachęcały mnie bardzo). Ogólnie nie kupie drugi raz ze wzgledów estetycznych, nie czepiam się funkcjonalności bo liczę, ze po kilku praniach zyska na chłonności. Cena z kosmosu.
aktualizacja:
muszę oddać pieluchom sprawiedliwość - nabrały chłonności już po trzecim praniu. Z 2 wkładkami nic nie przecieka. Regulacja napkami naprawdę fajna - ostatnie nie są symetryczne. Szybko schną. Czyli jedyne zastrzeżenia w sumie to estetyka ( o tym się nie dyskutuje ) i cena ( z tym także)
Ostatnio edytowane przez marushka ; 16-04-2012 o 10:10 Powód: uczciwie muszę dodać, że ->akrualizacja
Mery&Mariu->Fifi&Lilu
http://www.dpp.warszawa.pl/
A u mnie sie kompletnie nie sprawdziły
Od początku przemakaja na całej powierzchni. Wkłady kompletnie nie dopasowane do wielkości kieszonki i używam ich do innych kieszonek. Cieszę sie, ze kupiłam tylko 1... Używam jej na noc, gdy wkładam duża porcje wkładów, a mój Stas pozostaje w pozycje poziomej i jakoś mozna zapanować nad moczeniem. Kieszonka jest szeroka w kroku i spora, zaczęłam jej używać dopiero jak Stasiek ważył 5 kg.
U nas sprawdzaja sie "tak se".
Zakladam jak wiem ze na krotko. Ale bardzo lubie je za miekkosc i ze nie uciskaja ani nie odgniataja sie. Uzywam wiec rowniez jako otulacz z tetra lub prefoldem. Kocham ich przytulnosc![]()
Jak uwielbiasz je za przytulnosc, to zdecydowanie spodobaja Ci sie kokosi.plsa jeszcze milsze, maja mieciutki polar i nie przeciekaja ani odrobinke
![]()