Pokaż wyniki od 1 do 20 z 124

Wątek: MayLily

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar Pondo
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie MayLily

Cześć,

miałam przyjemność testować nowe pieluszki
    Są super , zamówiłam dwie kolejne.

Jeśli chodzi o jakość materiałów, to najlepsze minky jakie miałam w rękach. Po kilkunastu praniach nadal idealne.
    Ciekawostką jest wejście do kieszeni na wkłady od przodu co baardzo ułatwia obsługę małego faceta.Aczkolwiek w nocy o północy może to zmylić człowieka
    Zdjęcie mojej pieluchy wrzucę wieczorem.

Mnie się w nich dodatkowo podoba,że szyte są w Polsce.

jakby ktoś chciał zerknąć to http://maylily.pl/sklep/
    Nie wpisuję się w profil ideologiczny statystycznej chustomatki.

Chustomanka Awatar margaretka
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

Ciekawe, tylko cena trochę powala Choć z drugiej strony, jeżeli rzeczywiście pasują od 3kg, to można przeżyć. Używałaś może dla noworodka? No i jak z polarem: jest gruby, tak jak w kieszonkach babyetty, czy raczej podobny do nappime?

Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Kurcze, cena rzeczywiście jest jaka jest.

Ale porównując do tych pieluszek z górnej półki, cena dokładnei taka sama. Jednak szycie w Polsce zwiększa koszty, niż np takie niby australijsko- a jednak- chińskie IB.

Nappieme nie miałam a Babyjette dawno, tylko jedną, ze zwykłego pulu i tam polarek był taki raczej jak w MiniLala - welurek.
    Tutaj jest taki polarek, bliżej mu do polarku z Fuzzie, ale chyba jest grubszy.

Zrobię foto wieczorem

Chustoholiczka Awatar guzik
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

ładne
    ale cena rzeczywiście zawrotna
    Marysia16.09.2010, (*)2011,Ryś 2.09.2019, Helenka 7.05.2021

Chustomanka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cena faktycznie wysoka. A jak z chłonnością i czy są wąskie w kroczku czy raczej szerokie?

Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Mam do czynienia z jedną testową pieluszką, na które nakładałyśmy różne uwagi i producent pisał ,ze uwzględnił wieleWiec moze z fotorelacją zaczekam, do tej wersji ostecznej, z metką i w ogóle?

Wiec chłonność wg mnie dzięki dużym profilowanym wkładkom porównywalna do tych z wonderoosa- moje wkłady są mega puchate(ale może to zasługa mojej nowej pralki)

Co do szerokości w kroku nie potrafię sie wypowiedzieć obiektywnie, bo ja najbardziej lubię real easy które są wielkie- i wszytskie inne pieluszki są węższe , myślę, ze w kroku szerokość zbliżona do BumG.

Pul zdecydowanie mięciutki, nie utwardza całości, napy fajnie nabite.
    Pieluchuję MayLily zarówno młodego- od wyjścia ze szpitala plus kilka dni- czyli od 3,5kg jak i na drzemki Bal- czyli 12kg.

Producent pisze,że starczy do 16 kg- tego nie potwierdzę, bo Bal to waga piórkowa.

Kupiłam dziś jeszcze dwie- jak przyjdzie kurier chyba we środę, to dam Wam znać, i zrobię fotorelację

Chusteryczka Awatar Martulec

Domyślnie

margolcia a MayLily naprawdę Ci się sprawdzają? (wiem że to nie na ten wątek może pytanie) - ale dla mnie to było największe pieluchowe rozczarowanie

Chustomanka Awatar margolcia
    Miejscowość
    Józefów

Domyślnie

Jestem z nich bardzo zadowolona Jedyny ich minus to wielka pupa. Chłoną świetnie, piorę je codziennie, a mimo wszystko są mięciutkie i wciąż równie śliczne jak zaraz po zakupie.

A czemu Ciebie rozczarowały?
    Ostatnio edytowane przez margolcia ; 03-03-2013 o 18:28

Chusteryczka Awatar Martulec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez margolcia Zobacz posta
    Jestem z nich bardzo zadowolona Jedyny ich minus to wielka pupa. Chłoną świetnie, piorę je codziennie, a mimo wszystko są mięciutkie i wciąż równie śliczne jak zaraz po zakupie.

A czemu Ciebie rozczarowały?
    Nie byłam w stanie ich dopasować. Albo były za ciasne, albo za luźne. Jakiś dziwny rozstaw napek, wielka pupa i przecieki. Szkoda bo MayLily mają cudowne wzory i dobrej jakości materiał.
    Jednak uważam że za tę cenę to niestety...

Chustomanka Awatar margolcia
    Miejscowość
    Józefów

Domyślnie

Wszystko zależy od dziecka. Na jednym pieluszka leży idealnie, u innego w ogóle sie nie sprawdza. U nas np. kompletnie nie sprawdziła się babyetta - najgorsza pieluszka dla nas, jaką miałam. Natomiast większość osób jest z nich zadowolona ... Ale żeby pozostać w temacie, to jeszcze raz zaznaczę, że ML są dla nas niezawodne
    Ostatnio edytowane przez margolcia ; 02-04-2013 o 23:51

Chustonówka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Ja także należę do klubu zawiedzionych tą pieluszką. Kupiłam niestety z rozpędu kilka ( zamiast jak normalny człowiek jedną na próbę ) bo urzekły mnie przecudne wzory. Niestety pieluszki ciekną, kuracja w płynie coś tam dała, ale rewelacji nie ma. Wogóle jak się ją założy dziecku, to mam wrażenie że wilgoć wydostaje się całą pieluchą, bo bodziak jest taki jakby zawilgocony wszędzie... I faktycznie coś jest nie tak z napkami, gdyby była chociaż jeszcze jedna napa byłoby łatwo dopasować tą pieluchę. Dostałam nauczkę żeby nie kupować pieluch hurtem...

Uprawnienia umieszczania postów