Pokaż wyniki od 1 do 20 z 124

Wątek: MayLily

Mieszany widok

Chustomanka Awatar margolcia
    Miejscowość
    Józefów

Domyślnie

Wszystko zależy od dziecka. Na jednym pieluszka leży idealnie, u innego w ogóle sie nie sprawdza. U nas np. kompletnie nie sprawdziła się babyetta - najgorsza pieluszka dla nas, jaką miałam. Natomiast większość osób jest z nich zadowolona ... Ale żeby pozostać w temacie, to jeszcze raz zaznaczę, że ML są dla nas niezawodne
    Ostatnio edytowane przez margolcia ; 02-04-2013 o 23:51

Chustonówka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Ja także należę do klubu zawiedzionych tą pieluszką. Kupiłam niestety z rozpędu kilka ( zamiast jak normalny człowiek jedną na próbę ) bo urzekły mnie przecudne wzory. Niestety pieluszki ciekną, kuracja w płynie coś tam dała, ale rewelacji nie ma. Wogóle jak się ją założy dziecku, to mam wrażenie że wilgoć wydostaje się całą pieluchą, bo bodziak jest taki jakby zawilgocony wszędzie... I faktycznie coś jest nie tak z napkami, gdyby była chociaż jeszcze jedna napa byłoby łatwo dopasować tą pieluchę. Dostałam nauczkę żeby nie kupować pieluch hurtem...

Chustonoszka Awatar kasz
    Miejscowość
    Warszawa Wola Bemowo

Domyślnie

my tez troche zawiedzione ML. Leza dobrze ale przeciekaja przy wiekszych siuskach
    Wero i Miki (10.09.2015)

Miejscowość
    Józefów

Domyślnie

Na większe siuśki polecam włożenie do kieszonki dużego wkładu ML owiniętego w ręczniczek z IKEA. Bardzo fajnie się dopasowuje i nic nie przepuszcza Sprawdza się również w nocy: u nas to jest jedna pieluszka od godz. 20.00 do ok. 7.00-8.00 rano, zależnie jak młoda wstanie.

Miejscowość
    Józefów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sceptic Zobacz posta
    Ja także należę do klubu zawiedzionych tą pieluszką. Kupiłam niestety z rozpędu kilka ( zamiast jak normalny człowiek jedną na próbę ) bo urzekły mnie przecudne wzory. Niestety pieluszki ciekną, kuracja w płynie coś tam dała, ale rewelacji nie ma. Wogóle jak się ją założy dziecku, to mam wrażenie że wilgoć wydostaje się całą pieluchą, bo bodziak jest taki jakby zawilgocony wszędzie... I faktycznie coś jest nie tak z napkami, gdyby była chociaż jeszcze jedna napa byłoby łatwo dopasować tą pieluchę. Dostałam nauczkę żeby nie kupować pieluch hurtem...
    Powiedz mi jeszcze, jakie masz wzory? Bo ja chętnie odkupię Woodstock White i Africa Giraffe U producenta już brak i prawdopodobnie nie wrócą te wzory

Chustonówka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Niestety tych nie mam Mam Cambo Jungle, Cow, Iceland Green, London Black i Oxford Blue. Obkupiłam się jak szalona Dzisiaj też były w użyciu i nadal moczą ubranka. Ciągle wierzę, że może za którymś praniem przestaną Tylko nie wiem na jak długo starczy mi do nich cierpliwości We wzorach jestem wprost zakochana, mojemu mężowi też się podobają więc póki co je trzymamy.
    A u Ciebie Margolcia nie ma takiego dziwnego zawilgocenia ubranka dokładnie tam gdzie ubranie dotyka pieluchy? Bo moja Marysia po jednym siku ma zawilgocony bodziak od pasa w dół, równo na całej powierzchni.

Miejscowość
    Józefów

Domyślnie

U nas zdarzało się zawilgocenie, kiedy w kieszonce były tylko oryginalne wkłady ML. Ale też nie od razu, tylko po jakimś czasie.
    Od momentu, jak używam jednego wkładu ML z ręczniczkiem, nic podobnego się nie zdarza.

Taka delikatna wilgoć to cecha wszystkich minky, ponieważ włókna muszą przechodzić pod pul, więc automatycznie troszkę nasiąkną. Może poeksperymentuj z różnymi wkładami. Moim zdaniem oryginalne wkłady ML są trochę przymałe do tych kieszonek (ja dodatkowo moje niechcący skurczyłam przy gotowaniu), dlatego wilgoć może się wydostawać. Świetnie mi się za to sprawdzają w otulaczach i w mniejszych kieszonkach.

Chustoguru Awatar metis1
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów

Domyślnie

Na ciepłe dni mogą się sprawdzić, jeśli założysz dziecku jakąś koszulinkę (nie body) i samą pieluchę. Wtedy pielucha nic nie zawilgoci
    http://corallovo.blogspot.com/
    08.2005 06.2010 01.06.2014

Chustonówka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Pokombinujemy jeszcze z tymi wkładami. U nas pielucha robi się wilgotna z zewnątrz dosłownie w pół godziny od założenia. O przeciekach bokiem nie wspomnę... Póki co próbowałam wkładać oryginalne wkłady ML do pancernego Flipa i też był przeciek bokiem... Próbowałam też wkładać do kieszonek mega chłonny wkład bambusowy, niewiele pomogło. Zastanawiam się czy tych wkładów nie wygotować w pralce, myślicie że pomoże ? Kieszonki właśnie mi się suszą po kolejnym praniu, sprawdzę dzisiaj czy może im się nie odmieniło Jak im się nie odmieniło to pójdą znowu do kąpieli w płynie do naczyń. U mnie wogóle wygląda na to że będzie antypieluchowy bunt na pokładzie w ciepłe dni Wczoraj jak bylo ciepło i zamontowałam tą pieluchę małej to myślałam że wyjdzie z siebie

Uprawnienia umieszczania postów