tez uwielbiam v4. chociaż ten welur rzeczywiście nie odprowadza tak dobrze wilgoci to z grugiej strony nie przegrzewa jak polar....
tez uwielbiam v4. chociaż ten welur rzeczywiście nie odprowadza tak dobrze wilgoci to z grugiej strony nie przegrzewa jak polar....
nie było mnie jeszcze w tym wątku??! no nie wierzę
bumgeniusy to jest mój pieluszkowy nr 1. to są jedyne kieszonki które pasowały na wszystkie nasze dzieci, choć każde z nich ma inną budowę ciała. Nie zaliczyłam z nimi nigdy żadnej wpadki, a używam BG od 7 lat.
rzekłabym językiem modowych blogerek absolutny must have![]()
mamru, a która masz kieszonke, bo widze,ze jest stara i nowa wersja:
https://www.youtube.com/watch?v=sCcvdzCDAHY
Joasiu, tylko kieszonki. Kupowałam dla siebie, nie na sprzedaż, więc tylko v4 na napki i też nie jakaś zawrotna ilośćbez przesady. Także na sprzedaż pójdą 2-3 szt.
Nemo, Irwina nie mam i jego nie ma już w kanadyjskich sklepach. To była pieluszka z 2013 r. Późną jesienią 2013 jak w stałam w sklepie z pieluchami w Toronto przed całą ścianą BG to były Irwiny, zwykłe i te na kolorowe napki. Podobał mi się, ale...byłam pod koniec ciązy i BG wydawała mi się dla noworodka taka wielka, syntetyk od pupki(jeszcze nie wiedziałam, że on fajniejszy niż inne polarki), no i z mikrofibrą. Sprzedawczyni zachwalała....ale jak pomacałam te wszystkie bawełny organiczne i bambusiki to nie chciałam nic innego od pupci mojego dziecka
I wybraliśmy system otulacze + wkłady na snappi...+ dosłownie kilka kieszonek.
Teraz się oczywiście z tego śmiejęi jakbym jeszcze raz przed tą ścianą stanęła....eh
![]()
Toopy& Binoo
F 07.09.2011, Z 22.09.2014
Blog: http://www.razemrosniemy.blogspot.com/
Wymianka: http://www.chusty.info/forum/showthr...uj%C4%99-i-ja-)
Gosiu, sprawdzają się. Po prostu chciałam/wolałam naturalnie od pupy noworodka. Po pewnym czasie możesz zmienić system lub cały czas tak samo pieluszkować np. cały okres pieluszkowy tylko tetra+otulacz. Ja do dziś nie jestem na jednym systemie. Na wyjścia preferuję kieszonki, na drzemki też, na noc formowanki + opcja "sucho". Otulacze np. wełniane + muślina lub wkład bambusowy po domu. Mogę wtedy co sika przewijać więc mogłaby to być zwykła, mniej chłonna tetra. Ponieważ mikrofibry nie wsadzisz bezpośrednio do otulacza, może że jest obszyta coolmaxem/polarkiem ja z niej zrezygnowałam. Łatwiej też dla mężabo co nie złapie: bambus/konopie/bawełnę to może upchać w kieszonkę lub otulacz. Ja nie lubię mikrofibry dotykać...bo np. haczy nieprzyjemnie o przesuszone dłonie. Przy moim sikaczu nie sprawdza się na wyjściach, gdy nie mogę przewinąć i musi wchłonąć więcej niż 1 sika. Dlatego nadal wolę naturalne materiały. Po prostu wkłady kupiłam raz i posłużą nam do końca
edit: i tak, już mi nie przeszkadza syntetyk od pupyW pewnym momencie nastał czas 7-9 mc że moje dziecko nie cierpiało się przewijać. Zakładałam pieluchę i męką było tak zmienianie co sika, choć bardzo chciałam. Także imo wtedy lepiej jak ten siusiaczek tak nie tkwi 2-3h w mokrym, tylko ma jakąś tam izolację od mokrego, nawet jeśli niewielką.
Polecam sprawdzić co Wam pasuje i nie koniecznie iść tylko w formowanki lub kieszonki![]()
Ostatnio edytowane przez Gaja78 ; 27-02-2015 o 14:33
Toopy& Binoo
ad 1 używam z przeróżnymi wkładami, bo nazbierało mi się tego przez tyle latczasem oryginalne wkłady od bumgeniusów, wonderoos hip hip baby. Jak lało i nic nie schło to składałam muśliny imse vimse, albo ecopi i też wkładałam do środka. Przy starszych dzieciach uwielbiam na noc pieluszkę frotową lenya- kupowałam w ekobaby, wyglada jak duży organiczny ręcznik, rewelacyjnie chłonie. mam też kilka bambusowych wkładów nappime, babyetta i też wkładam, do tego cieniutka konopna babykicks i można iść na długi spacer
ad 2 no ja nie wiem, weź załóż
edit starą mam. Fajna ta nowa!!
Ostatnio edytowane przez mamru ; 13-07-2014 o 23:57
mamru, ja jestem teoretyk, a TY PRAKTYK!!!To się liczy!!!!![]()
Widziałyście nowy wzór BG Martin?, jest na stronie BG, jak dla mnie PIĘKNY, te oczy turkusowe
![]()
Ostatnio edytowane przez NEMO ; 08-11-2014 o 14:39
Nemo, jak byś nie potrzebowała Martina już w stosiku, to wiesz..
A ja będę miała OSĘ v4 na sprzedaż nowąnapisałam pw.
Zamówiłam pieluszki BG już w grudniu i ktoś wracający teraz (za tydzień) z Kanady mi przywiezie. Ale, że właśnie kilka pieluszek kupiłam od Nemo to na pewno będę miała nadwyżki i nówki będą szukały nowych właścicieli![]()
Toopy& Binoo
Kieszonka BG schnie błyskawicznie, to jest jej duży plus![]()
Toopy& Binoo
na wszystkie moje bg made in USA znalazł się jeden made in egypt i....widać róznice gołym okiem, inny welur w środku, po kilku praniach wygląda jakby to bg nie był....:/