Pokaż wyniki od 1 do 20 z 198

Wątek: Bumgenius

Mieszany widok

Chustonoszka Awatar Eko_mamusia
    Miejscowość
    Warszawa / Gocław

Domyślnie

Witam
    Ja na pieluszkę BumGenius organic skusiłam się jeszcze przed porodem gdy kupowałam zestaw do opieluszkowania mojego małego.
    Pieluszka jest naprawde bardzo fajna. Mam poczucie że ta pieluszka to same dobro Miły, naturalny materiał przy pupci.
    Pieluszka ta wyglada na pupci wyjatkowo zgrabnie. No i należy ona do tych cudnowych pieluszek ONE SIZE które pozwalaja nam ograniczyc koszta.
    Jedyna wadą jest jak juz ktoś wyzej napisał...strasznie długi okres schniecia.
    Na szczęscie teraz w tak piekną pogode wystarczy wywiesić na słońce na kilka godzin i po kłopocie gorzej zimą.....
    Ostatnio edytowane przez Eko_mamusia ; 25-05-2011 o 13:49

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Eko_mamusia Zobacz posta
    Witam
    Ja na pieluszkę BumGenius organic skusiłam się jeszcze przed porodem gdy kupowałam zestaw do opieluszkowania mojego małego.
    Pieluszka jest naprawde bardzo fajna. Mam poczucie że ta pieluszka to same dobro Miły, naturalny materiał przy pupci.
    Pieluszka ta wyglada na pupci wyjatkowo zgrabnie. No i należy ona do tych cudnowych pieluszek ONE SIZE które pozwalaja nam ograniczyc koszta.
    Jedyna zaletą jest jak juz ktoś wyzej napisał...strasznie długi okres schniecia.
    Na szczęscie teraz w tak piekną pogode wystarczy wywiesić na słońce na kilka godzin i po kłopocie gorzej zimą.....
    ja tą pieluszkę mam cały czas w głowie ale długi czas schnięcia mnie jednak powstrzymuje, dzisiaj mamy ładną pogodę ale cały lipiec może padać deszcz i użyję ją 5 razy

Chustoholiczka Awatar v
    Miejscowość
    jakby Warszawa

Domyślnie

schnie dlugo, dlatego mialam ich ok. 10 i uzywalam non stop - moje faworytki pieluchowe zdecydowane, 10 okt w kazdej mozliwej kategorii

Miejscowość
    Warszawa / Gocław

Domyślnie

Ktos mi polecił rozwieszać ją za wkłady...to troszke przyspiesza proces schniecia
    Pieluszka faktycznie nie nalezy do tanich jednakże uważam ze one size jest opłacalny- starcza na dłuuugo

Domyślnie

ja mam same one size. Nie wiem czy będę używać 'dłuuuuugo' bo mi się nudzą i wymieniam na inneno i wciąż szukam pieluszki idealnej
    poza tym teraz dziecko już tak nie rośnie, więc nawet jakbym kupiłam rozmiarowe to pewnie i tak by starczyła do końca pieluchowania.

Miejscowość
    Warszawa / Gocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kawiareczka Zobacz posta
    ja mam same one size. Nie wiem czy będę używać 'dłuuuuugo' bo mi się nudzą i wymieniam na inneno i wciąż szukam pieluszki idealnej
    poza tym teraz dziecko już tak nie rośnie, więc nawet jakbym kupiłam rozmiarowe to pewnie i tak by starczyła do końca pieluchowania.
    ja tez im dłuzej pieluszkuje w wielo tym częściej łapię się na tym że chce ciągle probowac czegoś nowego...

PS daj znać jak już znajdziesz te idealną
    Agusia mamusia Kubusia

Domyślnie

dam, dam choć pewnie 'ideał' to dla każdego coś innego. U mnie 'wystarczy', żeby: była zgrabna tj wąska w kroku i nie robiła wielkiego kuperka, chłonna-więcej niż na jeden sik, najlepiej na trzy, ŁADNA, dobrze zapinana-żeby nie była za ciasna/za luźna, i niedroga. Niestety 70zł za pieluszkę to ogrom. Dlatego póki co kupuję różne używane żeby spróbować czy to jest to Niektóre nowe też, jak nie ma używek. Mam trochę tzw. półśrodków, czyli niby ideał ale jednak nie do końca.

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

mam i bardzo lubię, wady to tylko cena i czas schnięcia. Może uda ci się uda upolować używana? Można też obciąć jęzory przy końcach (by było jak w JBD IV),m wtedy będzie szybciej schnąć, ale jak się ma nową i coś by się popsuło to może być problem z reklamacją....
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

Uprawnienia umieszczania postów