Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 41 do 44 z 44

Wątek: Jak wam sie noszą starszaki?

Chustomanka Awatar olmis

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez metis1 Zobacz posta
    Wczoraj przeżyłam miłe zaskoczenie...
    Wróciłam późno z pracy, mała wytęskniona, z minikatarkiem (zęby?), senna, od razu przypięła się do cyca... Chciałam wrzucić do pralki (wylatującego wkrótce) girasolka, ale napotkałam na wielki protest! Zaczęła go wyciągać z bębna, płakać wręcz... Włączyłam pralkę i wzięłam ją do chustowej półeczki, żeby sobie wybrała inną chustę... Nie chciała gekonów (), nie chciała kotków (, uwielbia koty i miauczy calymi dniami), pokazała palcem rudego japana i turkusowe honsiu! ... I zaczęła brykać nóżkami w miejscu, żeby zamotać "na konika" - czyli "po waszemu" w plecaczek...
    I tak sobie pobrykałyśmy z pół godzinki.
    Zeszła z pleców na kolację

Mała rzecz, a cieszy! Kto miał/ma chustowego buntownika, tez zrozumie Moja dawała sie motać ostatnio głównie na zewnątrz, a okazji do takich wyjść było b.mało...
    Teraz wstąpiła we mnie nadzieja na dalsze miłe noszenie... Nawet po domu!
    no ja mam buntowniczkę, ale 4 miesiące młodsza od Twojej, więc dajesz nadzieję, że latem jednak trochę jeszcze ponoszę

za to starsza - ponad 3,5 roku sama z przyjemnością wskakuje, ale tylko po domu, żeby się poprzytulać i więcej widzieć a jaką fajną pozycję ma w plecaku prostym
    starsza siostra - 08.08.08, młodsza siostra - 06.10.10
    -----------------------
    Instruktorka Masażu Shantala, Doradczyni Akademii Noszenia Dzieci (lubuskie, Zielona Góra); www.nowoczesnerodzicielstwo.com.pl

Chustoguru Awatar mmadzik
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Franek był w chuście ostatnio gdzies koło marca/kwietnia zeszłego roku - byłam już w drugiej ciąży, nosiłam na krótkie dyskanse w kółkowej na biodrze. Później tata na barana brał w razie kryzysu. Teraz myślę, że na króciutko może bym mu zaproponowała plecaczek, tak tylko dla przyjemności, ale on waży już na pewno 17 kg jak nie więcej (na ręce już nie bardzo daję radę), więc nie wiem, ile bym wytrzymała...

Chustoguru Awatar metis1
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez olmis Zobacz posta
    no ja mam buntowniczkę, ale 4 miesiące młodsza od Twojej, więc dajesz nadzieję, że latem jednak trochę jeszcze ponoszę
    Trzymam kciuki!

Wczoraj znowu inicjatywa motania wyszła nie ode mnie! I znowu zielone paprotki!...
    I znowu nie chciała zejść, wyciągnęłam ją niemal na siłę, żeby posadzić na nocnik, bo bałam się polewki... ( ale przecież murzyńskie mamy tak nie robią! dziecko chyba samo dałoby mi znak, nie?... No, chyba że prędzej by mnie obsikała po plecach...)

Podobno w dzień, gdy byłam w pracy, moja mała chciała, żeby zamotała ją ...niania! Jest bardzo dobrą nianią, ale -niestety- nie ma pojęcia o motaniu... Musiała wytłumaczyć małej, że tylko mama nosi (no, tata sporadycznie)...
    http://corallovo.blogspot.com/
    08.2005 06.2010 01.06.2014

Chustomanka Awatar Aniika

Domyślnie

Moja ma 17 miesiecy i najlepiej lubi na biodrze, jak juz sie znudzi siedzenie w wozku. Niestety siedzenie w chuscie tez ja bardzo szybko nudzi. Najlepiej chcialaby na nozki i isc gdzie ja nogi poniosa, niestety, zawsze to jest odwrotnie w kierunku spaceru, zawsze!

Moja coreczka ma kuzynke dwa miesiace mlodsza i tamta to do wszystkich z rodziny chce na raczki, na raczki, a nigdy nie noszona w chuscie, czy nosidle. No i wszyscy ja nosza jak sie da, proponowalam chuste, ale oni sie bali, ze beda musiali ja nosic, jak widac bez chusty nosi sie dwa razy tyle, no i ciagle na rekach.

A moje dziecie jak zesmy sie ostatnio spotkali w gronie rodzinnym, ani razu nie chcialo isc na rece.

Uprawnienia umieszczania postów