Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Źle zawiązane dziecko- reakcje i opinie na chustonoszenie

Chustomanka Awatar patrysha
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie Źle zawiązane dziecko- reakcje i opinie na chustonoszenie

Sama co prawda jeszcze nie mam maluszka i nigdy nie wiązałam chusty. Nie dziwię się jednak czasem ludziom gdy chusty kojarzą im się z niewygodą lub myślą, że może być niebezpieczne.

Napiszę co widziałam w ciągu ostatnich 2 dni w marketach.

1- dziecko może z 6 miesięcy spało - wiązanie coś jak na koala http://www.girasol.pl/chusty.php - przy czym chustę miała właściwie tylko pod zadkiem -na bioderkach, a materia który powinien zakładać się na plecach był z jednaj strony zupełnie zdjęty a z drugiej ledwie okrywał bark - skutek taki, że dziecko wygięte od matki wyglądało jakby zaraz miało wypaść - głowa całkowicie bezwładnie opadała do tyłu, zresztą jak całe ciałko maluszka które "utrzymywało się" tylko na jednym barku

2- dziecko ok 1,5 roku - wizanie jak siodełko http://www.girasol.pl/chusty.php - też spało, materiał kończyl się na lini pasa, a reszta dziecka zwisała bezwładnie do tyłu.

Wydaje mi się, że w obu przypadkach jednaka coś było nie tak - i takie noszenie maluchów własnie zniechęca innych do chust - a może się mylę

Pewnie nie powinnam się udzielać skoro nie mam własnych doświadczeń i tu pytanie do bardziej doświadczonych, co Wy byście zrobiły, co robicie kiedy widzicie, że rodzice noszą dzieci nieprawidłowo.
    lipcowe broje Dobrawa​​ 21.07.2012 i Krzesimir 30.07.2014 oraz Gniewosz 19.03.2016 +
    Zapraszam do nas moje broje

Chusteryczka

Domyślnie

poszukaj w szukaju bo takich wątków już na metry było

Chustomanka Awatar patrysha
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

szukanie na forum nie wiem czemu ale działa dziwnie ale spróbuję jeszcze raz
    lipcowe broje Dobrawa​​ 21.07.2012 i Krzesimir 30.07.2014 oraz Gniewosz 19.03.2016 +
    Zapraszam do nas moje broje

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez patrysha Zobacz posta
    Wydaje mi się, że w obu przypadkach jednaka coś było nie tak - i takie noszenie maluchów własnie zniechęca innych do chust - a może się mylę

mru
    Guest

Domyślnie

Ja ostatnio po prostu podeszłam i poprawiłam. Nie jestem jakimś megaekspertem, zapytałam, czy mogę i że tak będzie wygodniej i mamie, i dzieciakowi. Mama z chusty zrobiła wisiadło, no, ewidentnie nie tak. Rozciągnęłam od jednego dołu podkolanowego do drugiego, ponaciągałam, ile się dało i... zaprosiłam na forum

Chustomanka
    Miejscowość
    Glajwic

Domyślnie

no ja podobnie...
    zobaczyłam latem jak idzie POD MOIM BLOKIEM WRESZCIE zachustowana mama.
    Kieszonka, ale mooocno nie podociągana, dzieć wisiał nisko i mama mu podpierała jeszcze główkę, a chusta sztywna :/.
    Potem wyhaczyłam ją jeszcze pod blokiem, powiedziałam o co kaman, zaprosiłam na poprawki (ciężo szło, bo byłam pod koniec ciąży).
    I mam nową znajomą z bloku

Guest
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez patrysha Zobacz posta

Pewnie nie powinnam się udzielać skoro nie mam własnych doświadczeń i tu pytanie do bardziej doświadczonych, co Wy byście zrobiły, co robicie kiedy widzicie, że rodzice noszą dzieci nieprawidłowo.
    no ale onie nie wiedzą że nie masz doświadczenia
    ja zapraszam na stronę klubu kagura i mówię iż prężnie działa w 3city i można się tam podszkolić
    ale dwa czy trzy razy poprawiałam wiązanie

Uprawnienia umieszczania postów