Kup chustę bawełnianą - najlepiej pasiaka skośnokrzyżowego. najlepiej porządnego (np. Storchenwiege, Didymos), ale złamanego.
jeśli masz możliwość - spróbuj się umówić na spotkanie z doradczynią/doradcą - oszczędzi Ci to czasu, pieniędzy i nerwów![]()
to podstawa! sama się namęczysz, napocisz, zniechęcisz po drodze a maluch i tak bedzie żle zawiązany. 2 godzinki z doradcą i wiązanie bedzie dla ciebie przyjemnością. Wiem co mówię też próbowałam sama.
Ja nie będę oryginalna - zaczynałam od Anki Storcza i jestem z niej bardzo zadowolona. Pasiaki mają to do siebie, że od razu wiesz, która krawędź jest która, co bardzo pomaga w nauce wiązania.
http://chusty.info/forum/showthread.php?t=72818
Jak szukasz taniej, wygodnej i ładnej chusty, to polecam taką Nati Amazonię jak w linku powyżej. Ewentualnie inne kolory Nati tej samej długości, czasem trafiają się w takiej jak ta cenie. Nati są "chodliwe" więc jeśli coś wam nie podpasuje, to bez problemu sprzedasz tu czy na allegro. Tak jak dziewczyny wyżej pisały: pasiak na początek, bo wiadomo, która krawędź.
Udanego polowania życzę!
edit: http://allegro.pl/chusta-tkana-nati-...074508487.html <-- ktoś podlinkował w innym dziale, ale może Tobie by się spodobała, bo tanio bardzo.
A ja poradzę Ci jakąkolwiek chustę Hoppediz- mają rewelacyjnie szczegółowy poradnik, który krok po kroku pokaże Ci, jak wiązać chustę
choć moja pierwsza pociecha darła się jak oszalała w chuście, to za drugim razem zacisnęłam zęby, nie załamywałam się pierwszymi porażkami i tym razem się udało
myślę, że duzo w tym zasługi chusty - przy pierwszym dziecku naczytałam się, że dla niemowlaków lepsza jest elastyczna [co w praktyce u mnie się nie sprawdziło], zainwestowałam w Hopka light [bo Morgulina czerwcowa].
Długość 4,6 będzie dla Ciebie najzupełniej wystarczająca, po ciąży ważyłam więcej, a i tak miałam ogony.
I jeszcze napiszę, że lepiej pozytywnie myśl, że dzidzi się spodoba noszenie, to też jest ważne![]()
Bardzo Wam dziękuję za cenne rady
nie ma to jak doświadczone chustomaniaczki
liczę że jak pojawi się malutek i będziemy się chustować to będę mogła dalej prosić Was o pomoc![]()