Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Czy w kurtce LL bedzie za goraco?

Chustonówka
    Miejscowość
    Warszawa Wola

Domyślnie Czy w kurtce LL bedzie za goraco?

Wyjezdzam do Barcelony i nie zamierzam brać wózka. Temp. tam to +10- +15 stopni bez deszczu.
    Myślicie ze kurtka LL będzie za ciepła??

Chustomanka
    Miejscowość
    Gliwice

Domyślnie

W zimowej moim zdaniem tak chyba że masz wersję wiosenno-jesienną kurtki. Możesz przecież maluszka w taką pogodę nosić bez kurtki ale np. w kombinezonie polarowym czy czymś w tym stylu.
    W(2002) H(2010) Z(2012)

Chustonówka
    Miejscowość
    Warszawa Wola

Domyślnie

Hmm. nie wiedziałam, że są wersje wiosenno-jesienne..mam kurtkę taką z polarem- jest ciepła, ale cienka, do tego "dziura na dziecko" jest olbrzymia, a ja mam 7miesięczną malą dziewczynkę. Ale patent z ciepłym polarkiem pod będzie chyba świetnym rozwiązaniem. dzieki!!

Chustoguru Awatar livada
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Mi przy takiej temperaturze, z dzieckiem na plecach, byłoby gorąco w każdej kurtce dla dwojga... Ale ja jestem odkąd urodziłam gorrrąca sama z siebie, przy plus pięciu ubieram na podkoszulek polar, dziecko trochę cieplej, chusta i już
    Moje DziewczynKi: marcowa Kasia (2011), październikowa Kalinka (2013) i kwietniowa Kaja (2016)

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

ja zdecydowanie nie jestem aż tak ciepła, jak livada , ale wyobrażam sobie, że byłoby Wam za ciepło - nawet jeśli sama ewentualnie mogłabyś nosić kurtkę o jakiejś grubości, to z dzieckiem w chuście zawsze jest znacznie cieplej - jak przy -8 chodziłam z małym na brzuchu w MaM (wierzchnia warstwa nieprzemakalna i polar), to dochodziłam zgrzana. Ewentualnie jakiś polar dla dwojga - przy takiej pogodzie, jak piszesz, często nosiłam synka pod stosunkowo cienką kamizelką polarową, no albo jak piszą dziewczyny - dziecko cieplej, na nóżki getry i w drogę
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Uprawnienia umieszczania postów