Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 28

Wątek: pomóżcie proszę zupełnie zielonemu żuczkowi w wyborze 1. chusty

Chustonoszka
    Miejscowość
    Polanica - Zdrój, DLN

Domyślnie pomóżcie proszę zupełnie zielonemu żuczkowi w wyborze 1. chusty

Z góry przepraszam jeśli piszę nie w tym wątku, ale dopiero się tu jakoś próbuję odnajdywać Pomóżcie Drogie Mamy:
    mam prawie 175 cm, jestem "przy kości" - waga ok 85 kg, mąż ciut wyższy i ciut więcej kg, właśnie próbujemy wybrać jakąś chustę dla naszego malutka który pojawi się w marcu. Od początku chcielibyśmy go chustować jak najdłużej się da - wiem już że powinnam zdecydować się na chustę tkaną, ale pomóżcie co dalej - dostaję już oczopląsów od tych różnych gatunków na bazarku tu na forum znalazłam rapalu paisley - czy coś takiego byłoby dobre na sam początek? dodam że nie chcemy zbyt dużo inwestować na dzień dobry bo nie wiemy jak malutek będzie się w tym czuł a i czy nam będzie to odpowiadać pomóżcie proszę

Chustomanka Awatar Celebrianna
    Miejscowość
    Oleśnica

Domyślnie

Na pewno przyda się używana. Rapalu zwykle nie są zbyt dobre na początek, bo dość sztywne są w porównaniu do innych, choć paisley (jeśli był intensywnie używany) należał do tych nieco miększych...
    Na bazarku jest kilka fajnych złamanych chust, jak Inka, Anna, Amazonia w fajnych cenach. Takie chusty, to klasyki!
    albo taki hoppek:http://www.chusty.info/forum/showthread.php?t=72058
    po prostu Agata

Chustonoszka
    Miejscowość
    Polanica - Zdrój, DLN

Domyślnie czy to dla nas dobre?

Dzień dobry, we wcześniejszym poście napisałam "nasze wymiary", myślicie że coś takiego co znalazłam na allegro będzie dobre dla nas?
    http://allegro.pl/super-zestaw-2-chu...061503526.html

Chustoguru Awatar mTuśka

Domyślnie

chusta bylaby ok,choc troche za dluga.

a to wsiadlo sobie daruj bo iest po 1 niewygodne,2 co najwazniejsze nie zdrowe dla dziecka.
    poszukaj sobie na bazarku uzywki,bo złamana.
    Zu(09) ZO (* 13) Bru(14)

Chusteryczka

Domyślnie

Kup sobie pasiaka złamanego (= używanego) na początek. A potem zobaczysz, może się wymienisz, może sprzedasz i kupisz coś innego. I długość dla Was to minimum 4,6

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Wiesz ja mam podobnie rozmiarowo jak Ty (i ja i mąż) i zaczynałam od chusty Storcha 5,2 Anna (moje cudo ukochane) a potem kupiłam Didymos Laurę 6 czyli jakie 4,82 m a teraz już do innych wiązań mam chustę 4,4 m i kółkową. W szafie czeka aż mała pewnie usiądzie pouch dobierany i mierzony z konsultantką chustową. No i mam jeszcze nosidło ergonomiczne. Pasja chustowa przeszła mi obecnie w pieluszkową
    Jeśli być chciała mogę Ci zaproponować moją Laurę bo w sumie najmniej z niej korzystam a kupowałam ją z myślą o malutkim dziecku - mięciutka, złamana (jestem 3 lub 4 właścicielką i proces łamania zakończyła), pięknie się dociąga. I nie jest różowa tylko to bordo (czerwone wino) z niebieskim a z drugiej strony wydaje się, że fiolet. Cena 310 + przesyłka. Kupiłam za znacznie więcej w październiku 2010
    A i na koniec dodam, że od poczatku nosiłam w kieszonce a Annie i Laurze a teraz są dla mnie za długie i Annę ciachnę na krótszą
    Ostatnio edytowane przez egla30 ; 22-01-2012 o 15:12
    Doradca Noszenia ClauWi®
    Mama dwóch córek: H. (03.2008) i K. (08.2011)

Chusteryczka Awatar Behemot
    Miejscowość
    Bytom
    Nikodem-12.01.2009-Skarb mój największy
    Karmiłam piersią 3 lata 3 tygodnie i 2 dni

Chustoguru Awatar mTuśka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Behemot Zobacz posta
    och dzieki Anette
    Zu(09) ZO (* 13) Bru(14)

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

Kup chustę bawełnianą - najlepiej pasiaka skośnokrzyżowego. najlepiej porządnego (np. Storchenwiege, Didymos), ale złamanego.

jeśli masz możliwość - spróbuj się umówić na spotkanie z doradczynią/doradcą - oszczędzi Ci to czasu, pieniędzy i nerwów

Chusteryczka Awatar matysia
    Miejscowość
    Jabłonna

Domyślnie

Jakiś pasiaczek , najlepiej używany, bo będzie mięciutki. Ja lubię pasiaczki Nati.

Maciek 1987,Marta 1989,Mateusz 1993,Michał 1995, Matylda 2005,(*)2006, Benjamin 2008, Franuś 2010,
    Nikt z nas nie jest ideałem.
    Choruje, mało mnie na forum

Chustoholiczka Awatar Tola_zet
    Miejscowość
    LDZ

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mi. Zobacz posta
    jeśli masz możliwość - spróbuj się umówić na spotkanie z doradczynią/doradcą - oszczędzi Ci to czasu, pieniędzy i nerwów
    to podstawa! sama się namęczysz, napocisz, zniechęcisz po drodze a maluch i tak bedzie żle zawiązany. 2 godzinki z doradcą i wiązanie bedzie dla ciebie przyjemnością. Wiem co mówię też próbowałam sama.

Ja nie będę oryginalna - zaczynałam od Anki Storcza i jestem z niej bardzo zadowolona . Pasiaki mają to do siebie, że od razu wiesz, która krawędź jest która, co bardzo pomaga w nauce wiązania.

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tola_zet Zobacz posta
    Ja nie będę oryginalna - zaczynałam od Anki Storcza i jestem z niej bardzo zadowolona . Pasiaki mają to do siebie, że od razu wiesz, która krawędź jest która, co bardzo pomaga w nauce wiązania.
    Święte słowa, Anna to moja pierwsza wielka miłość - żadna chusta jej nie podskoczy. Mimo iż uważam, że są inne ładniejsze ale Anna to istny kameleon
    Doradca Noszenia ClauWi®
    Mama dwóch córek: H. (03.2008) i K. (08.2011)

Chustomanka Awatar Ulula
    Miejscowość
    Poznań (Komorniki)

Domyślnie

http://chusty.info/forum/showthread.php?t=72818
    Jak szukasz taniej, wygodnej i ładnej chusty, to polecam taką Nati Amazonię jak w linku powyżej. Ewentualnie inne kolory Nati tej samej długości, czasem trafiają się w takiej jak ta cenie. Nati są "chodliwe" więc jeśli coś wam nie podpasuje, to bez problemu sprzedasz tu czy na allegro. Tak jak dziewczyny wyżej pisały: pasiak na początek, bo wiadomo, która krawędź.
    Udanego polowania życzę!

edit: http://allegro.pl/chusta-tkana-nati-...074508487.html <-- ktoś podlinkował w innym dziale, ale może Tobie by się spodobała, bo tanio bardzo .
    Ostatnio edytowane przez Ulula ; 23-01-2012 o 14:04

Chusteryczka Awatar wildhoney
    Miejscowość
    Land of Mordor

Domyślnie

A ja poradzę Ci jakąkolwiek chustę Hoppediz - mają rewelacyjnie szczegółowy poradnik, który krok po kroku pokaże Ci, jak wiązać chustę choć moja pierwsza pociecha darła się jak oszalała w chuście, to za drugim razem zacisnęłam zęby, nie załamywałam się pierwszymi porażkami i tym razem się udało myślę, że duzo w tym zasługi chusty - przy pierwszym dziecku naczytałam się, że dla niemowlaków lepsza jest elastyczna [co w praktyce u mnie się nie sprawdziło], zainwestowałam w Hopka light [bo Morgulina czerwcowa].
    Długość 4,6 będzie dla Ciebie najzupełniej wystarczająca, po ciąży ważyłam więcej, a i tak miałam ogony.
    I jeszcze napiszę, że lepiej pozytywnie myśl, że dzidzi się spodoba noszenie, to też jest ważne

Chustonoszka
    Miejscowość
    Polanica - Zdrój, DLN

Domyślnie

Bardzo Wam dziękuję za cenne rady
    nie ma to jak doświadczone chustomaniaczki
    liczę że jak pojawi się malutek i będziemy się chustować to będę mogła dalej prosić Was o pomoc

Chustonoszka
    Miejscowość
    Polanica - Zdrój, DLN

Domyślnie

Wiecie co drogie Chustomamy
    jeszcze nie wiem czy chcący czy nie ale ale właśnie przyjechała do mnie RAPALU
    wiem wiem, pisałyście że może być zbyt długa i że powinnam zacząć od pasków, ale ten wzór tak mi się spodobał ...
    czuję że to dopiero początek mojej - naszej przygody chustowej, ale to dopiero pewnie od marca -kwietnia się zacznie bo malutek wtedy ma się pojawić na świecie

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

nie ma to jak posłuchać rad, o które się poprosiło

Chustonoszka
    Miejscowość
    Polanica - Zdrój, DLN

Domyślnie

no niby tak, ale była też rada że na pierwszą mam wybrać taką w której się zakocham
    no ale zawsze po narodzinach maluszka mogę jeszcze pokombinować i jeszcze inną kupić a tę zostawić na troszkę później

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

z niektórych rapalu bardzo ładne powstają torby. i nosidła
    w żadnym nie polecam nosić noworodka (nawet jeśli się zakochasz )

Chustonoszka
    Miejscowość
    Polanica - Zdrój, DLN

Domyślnie

wiem wiem, już pytałam o radę i zrobiłam "po swojemu" ale teraz zmądrzałam i za Waszymi radami szukałam paseczków
    znalazłam tym razem coś takiego http://allegro.pl/chusta-natibaby-ro...090135421.html
    wydaje się być zgodna z Waszymi sugestiami więc liczę na to że tym razem "powiecie mi że ta jest ok na 1. chustę"

Uprawnienia umieszczania postów