Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 21 do 40 z 40

Wątek: Jaka chusta sprawdzi sie na upaly ?? prosze o pomoc :-)

Chustonówka

Domyślnie

a znacie moze jakas stronke na ktorej mozna kupic taka uzywana chuste ?? bo na e bayu ani allegro nic nie ma

Chustoholiczka Awatar aginia
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Może poszukaj greckiej wersji chusto-forum Na pewno mają bazarek.
    A jak nie, to kup na naszym bazarku, może przesyłka nie będzie taka droga
    Kuba - 2004, Jaś -2006, Franio -2011 i Józio 2014

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Tutaj - http://chusty.info/forum/forumdisplay.php?f=107 jest nasz bazarek, a jakby nie było nic co by Cie interesowała to jest tez dział "kupie", napisz co potrzebujesz i czekaj na oferty

Chustoguru Awatar mamaslon
    Miejscowość
    WLKP

Domyślnie

list polecony-35zł.
    Kruszynka 2010
    Doradca Akademii Noszenia Dzieci
    LULAMY Akademia Chustonoszenia
    Specjalistka od metody karmienia dzieci- BLW (Bobas Lubi Wybór), Certyfikowany uczestniczka szkolenia z BLW prowadzonego przez Gill Rapley.
    BabyLedWeaning
    oraz Stowarzyszenie Poznań w Chuście
    moje zwierzaki i

Chustoguru Awatar Olapio
    Miejscowość
    Warszawa

Chustonówka

Domyślnie

dobry pomysl
    czy te chusty z kolkami sa dobre ??

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Ale slate jest moim zdnaiem za ciemny na lato, choć to oczywiscie rzecz gustu. Muruyama też jest chyba na bazarku...

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

pamiętam, że dziewczyna z Hiszpani piała, że tam chwalą sobie cienkie chusty z lnem.
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Chustoguru Awatar mamaslon
    Miejscowość
    WLKP

Domyślnie

http://chusty.info/forum/showthread.php?t=67572
    vatek-ale inne kolorki
    a tu fajna natka (Natibaby) ...nowa wiec nie za gruba:
    http://www.chusty.info/forum/showthread.php?t=71681
    oraz:
    lilie vel iryski:
    http://www.chusty.info/forum/showthread.php?t=70828
    Ostatnio edytowane przez mamaslon ; 16-01-2012 o 15:01
    Kruszynka 2010
    Doradca Akademii Noszenia Dzieci
    LULAMY Akademia Chustonoszenia
    Specjalistka od metody karmienia dzieci- BLW (Bobas Lubi Wybór), Certyfikowany uczestniczka szkolenia z BLW prowadzonego przez Gill Rapley.
    BabyLedWeaning
    oraz Stowarzyszenie Poznań w Chuście
    moje zwierzaki i

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jul Zobacz posta
    pamiętam, że dziewczyna z Hiszpani piała, że tam chwalą sobie cienkie chusty z lnem.
    to może nino tussah jedwab/len?? też jest na bazarku http://chusty.info/forum/showthread....ight=jedwabiem

Chustonówka

Domyślnie

jestescie nieocenione znalazlam tec cos na greckich stronach ale tam sa same chusty elastyczne

Chustoguru Awatar Agulinka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kingoza Zobacz posta
    jestescie nieocenione znalazlam tec cos na greckich stronach ale tam sa same chusty elastyczne
    ja się pociłam w elastyku w grudniu, więc.. zdecydowanie nie polecam!
    a kółkowa byłaby może dobrym rozwiązaniem mniej chusty się styka z ciałem, ale imo to na większe dziecię no i jednak rypie kręgosłup.
    acha i zdecydowanie lepiej w kangurku nosić niż w kieszonce- też mniejszy kontakt ciała z chustą i mniej warstw na dzieciu.
    Agnieszka, mama Marty (10.2011), Miriam (12.2014) i Elżbiety (11.2016)

Chustoguru Awatar livada
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

U mnie możesz obejrzeć Maruyamę, i Morze z jedwabiem - obie sprawdziły się w lecie. To chusty czterometrowe, ale ja spokojnie wiązałam z nich wszystko, myślę że gdzieś do rozmiaru 38 spokojnie starczą.

W upały czterdziestostopniowe faktycznie noszenie może być niewykonalne, ale koło 30 stopni już dawałam radę... Wieczorne spacery będą pewnie dla Was całkiem przyjemne

Edit: zapomniałam linka

http://www.chusty.info/forum/showthr...930&highlight=
    Moje DziewczynKi: marcowa Kasia (2011), październikowa Kalinka (2013) i kwietniowa Kaja (2016)

Chusteryczka Awatar mamaLiKa
    Miejscowość
    sercem na Ursynowie ;)

Domyślnie

Ja od siebie dodam, że Hoppediz ultracienki (light) też się fajnie u nas sprawdzał na lato, ale oczywiście nie testowany przy 40 stopniowych upałach, tylko temperaturach 20 plus
    No i cenowo pewnie będzie trochę tańszy niż chusty Didymosa. A poza tym możesz kupić nowy (nie musi być używany), bo od początku jest złamany (tzn. miękki i łatwy w wiązaniu).
    I ma jeszcze ten plus, że chroni przed promieniami UV (ma nawet specjalną metkę z tą informacją )

Chustomanka Awatar anasta
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

W zeszłym już roku w lecie byłam w Grecji i nam się sprawdziły bardzo Nino Auguri Gemelli, z jedwabiem i ramie. Ta chusta według mnie jest dość uniwersalna - dobra i dla maluszka, i dla starszego dziecka (nosiłam roczniaka i było mi bardzo wygodnie).

A teraz na bazarku są didkowe fale brązowiejące i to jest tak naprawdę strzał w dziesiątkę na upały: fale dzięki splotowi są bardzo przewiewne, bawełna brązowiejąca mięciutka dla noworodka, ale i starszaka poniesie, łatwe w motaniu i dociąganiu. Oto link:http://chusty.info/forum/showthread.php?t=72283

Chustopróchno
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

w upały świetnie nam się sprawdzał bambus lenny lamb

Chusteryczka Awatar Kamila
    Miejscowość
    Sztokholm

Domyślnie

Ja mialam dwie dyzurne chusty na upaly w zeszlym roku, ktore sprawdzily sie nieziemsko.
    Calin Bleu Gauze - lekka, wiaze sie sama i nosi cudownie
    Ellevill Paisley Bamboo - super przewiewna i elegancka
    Marcel 3 lata

Chustoguru Awatar pati291
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Polecam z domieszką lnu. U mnie się rewelacyjnie sprawdził. 50%len, 50%bawełna.
    Patrycja - mama Damiana 08.08.08, Hanny 04.12.09, Emilii 01.03.14
    Chcieć to móc

Chustomanka Awatar Aniika

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jul Zobacz posta

Jak cienki len, jeden z najcienszych to jim salvia. Jest to naprawde bardzo cienka chusta, ciensza niz vatek. Ja w upaly motalam sie w bawelne, dawalo rade, ale w sumie nie polecam. Dotykalam jedwab nati i jak dla mnie to byl za sztuczny w dotyku. Trudne masz zadanie, bo nie mozesz pomacac, a chcesz dziecko nosic w upaly, ja bym tez postawila na len, ale naprawde cienki. Chusty lniane, sprzedaje vombati. Mozesz na poczatku nosic w takiej tanszej alternatywie, no i na pewno chlodzacej, len nie grzeje i nie jest sztuczny,a na zime kupic sobie welne, albo drozsza chuste z lnem.

ulala.v
    Guest

Domyślnie

wiecie co, tak sobie wyobraziłam własnie 40 stopniowy upał i dziecko w chuście a potem wyobraziłam sobie ten sam upał i dziecko w wózku - gondoli i jeszcze z postawioną budką, żeby cień rzucała i doszłam do wniosku, że pod tą budką pewnie będzie ze 60stopni a taka grubo wyściełana gondola nie wiem czy bardziej dziecka nie grzeje niż przytulenie do mamy.
    Ja pierwsze lato córki spędziłam całe w chuście, lato było wtedy gorące bardzo (2010) ja nosiłam tylko cienki bawełniany podkoszulek a młoda wskakiwała w samej pieluszce. Wiązanie też ma znaczenie, ale moja latem była już starsza...najbardziej przewiewnie było nam w plecaku prostym z rękami na wierzchu z wykończeniem estońskim - tak własnie występowałyśmy w upały

edit: nosiłam wtedy w samych bawełnach...a nie bambus LL też wystąpił i szczerze mówiąc przy +40 nie widziałam róznicy....no dobra jedynie grecję odpuszczałam
    edit2: zapomniałam, żemiało być bez żargonu chodziło mi o chustę natibaby model grecja - bardzo mięsista i mało przewiewna.
    Ostatnio edytowane przez ulala.v ; 21-01-2012 o 13:11

Uprawnienia umieszczania postów