Pokaż wyniki od 1 do 20 z 24

Wątek: noszenie w chuście a na rękach

Mieszany widok

Chustonówka Awatar greentree
    Miejscowość
    Nowy Sącz

Domyślnie noszenie w chuście a na rękach

Cześć

Wszędzie czytam, jakie to noszenie w chuście jest pozytywne, że wpływa prawidłowo na rozwój itp. Nie natknęłam się na żadne opinie negujące to.

Jednocześnie czytam i słyszę wszędzie, że noszenie na rękach dziecko rozpieszcza i powinno się je ograniczać do minimum, bo inaczej dziecko później wejdzie na głowę.

Skrajnie sprzeczne, a w sumie tak podobne - w końcu w chuście też się dziecko nosi, nie na rękach wprawdzie ale przy ciele.

Ja wierzę, że chusta to jest "ta dobra" a ręce to "te złe", ale jak to wytłumaczyć? Chcę mieć jakieś dobre argumenty i przede wszystkim zrozumieć dlaczego i jak to możliwe

Chustoguru Awatar JoShiMa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez greentree Zobacz posta
    Ja wierzę, że chusta to jest "ta dobra" a ręce to "te złe", ale jak to wytłumaczyć?
    Wszystko Ci się pomieszało. Ci co są przeciwni noszeniu są przeciwni bez względu na to czy w chuście czy na rękach. Noszenie na rękach jest równie dobre (jeśli prawidłowe), tylko w chuście wygodniej.

Cytat Zamieszczone przez greentree Zobacz posta
    Natomiast reagowanie na najmniejsze piśnięcie dziecka wzięciem na ręce jest negatywne - gdy dziecko się domaga za wiele to trzeba jego potrzeby zaspokoić inaczej, pobudzać do innej zabawy.
    A jak i na jakiej podstawie zdecydujesz ile to jest za wiele? Za wiele dla kogo?

Chustofanka Awatar aniołka2009
    Miejscowość
    Świdnica

Domyślnie

dziewczyny, ale czy ja dobrze widzę? ta dyskusja toczyła się w 2008 roku..myślę że założycielka wątku nie ma już takich dylematów...

Chustoholiczka Awatar Jasnie Pani :)
    Miejscowość
    Belfast

Domyślnie

JoShiMa, ale jestes swiadoma, ze odpowiadasz na post sprzed 3 lat? Prawdopodobnie juz autorka sama sie zweryfikowala

Artemida, a ty co takie wykopaliska prowadzisz?

Domyślnie

a tak jakoś trafiłam i stwierdziłam że dobry argument jakby się ktoś czepiał, bo ja w rodzinie ufo jestem :]
    A może się komuś też przyda
    Przemuś 28.12.2010
    Antoś 25.10.2013
    http://matkadzika.blogspot.com/

Chustoguru Awatar JoShiMa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jasnie Pani :) Zobacz posta
    JoShiMa, ale jestes swiadoma, ze odpowiadasz na post sprzed 3 lat?
    Nie. Moja kulpa.

Uprawnienia umieszczania postów