-
Chustoholiczka
OK, w końcu i ja przysiadam do recenzji
Wkład noszony: 6.5 m-ca, 10 kg, ok. 75 cm, duże, ciężkie dziecko.
Osoby noszące mama 170 cm, tata prawie 200 cm wzrostu.
Najpierw postaram się punktowo:
- pasy naramienne - jak dla mnie dobrze wypełnione, miękkie, mąż chciałby, żeby były wypełnione mocniej.
- chestbelt - super rozwiązanie z szynami, po których jeździ pasek, choć u nas się to na początku "zacięło"? i nie jeździło
- bas biodrowy - dla mnie odpowiednia szerokość i fajnie się dociąga. Ponieważ nosimy na zmianę, raz w domu, raz na dworze itp., często zmieniamy ustawienia nosidła, łatwość dociągania pasa biodrowego ma dla nas znaczenie. Spokojnie obejmuje nawet tęgą osobę, natomiast osoba szczupła może nadmiar pasa opleść gumeczką i nic się jej nie majta. Mam hybrydę by Zelda i tam pas jest bardzo szeroki, co na moim pociążowym brzuchu nie jest zbyt wygodne przy noszeniu z przodu. Tutaj nie było takiego problemu.
- zaczep na torbę - bardzo fajny patent, nie widziałam tego w innych nosidłach. Potwierdzam, że napki ciężko chodzą, ale o tym było juz wyżej.
- kieszonki na drobiazgi - przydałaby się jakaś kieszonka z boku tak, żeby można było dosięgnąć mając dziecko na plecach, poza tym OK.
- strzemiączka - zupełnie nie używaliśmy, moim zdaniem niepotrzebne. Nosidło jest idealne wielkością na mojego syna, natomiast strzemiączka są chyba dla większych dzieci. Nie bardzo sobie wyobrażam dziecko na tyle duże, żeby mu było wygodnie używac strzemiączek w tej wielkości nosidle.
- regulacja w kieszonce na kapturek też jest moim zdaniem niepotrzebna. Materiał się marszczy, myślę, że dziecku jest niewygodnie.
- kapturek - z zasady nie używam w żadnym nosidle, więc nie mam opinii i porównania.
- materiał i wykonanie - absolutnie rewelacyjne. Jakość wykonania nosidła jest fantastyczna, jest bardzo ładne, takie dopieszczone.
Podsumowując: moim zdaniem nosidło rozmiarowo idealne na mojego 10 kg syna, a mam porównanie z Tuli i Nubikiem (oba mają o wiele szersze panele). Niekoniecznie dla wysokich postawnych mężczyzn. Nosidło idealne na dziecko niestety mężowi sięgało dość nisko i dziecko miało buzię w połowie pleców taty. Dla mnie rozmiarowo super. Kupiłabym jako nosidło dla maluszka i dla siebie. Dla starszaka i dla taty potrzebuję większe, ale jak wspomniałam na początku mam duże, długie, ciężkie dziecko i dużego męża.
Dziękuję za możliwość testowania.
Uprawnienia umieszczania postów