Kangurkowo
Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci Chustolandia
![]()
Friends come and go and the world doesn't stop for anybody, so do what you love and never look back.
princessara Dzięki za fajną recenzję![]()
www.nosimydziecko.pl chusty do noszenia dzieci, nosidełka ergonomiczne
www.vernandnea.pl rodzinny sklep internetowy
www.pluszowapileczka.pl internetowy sklep z zabawkami
Moje cztery Szczęścia: 2008, 2010, 2012, 2017
Czas na moją recenzję. Nosidło Boba zdobyło moje serce. Jest przecudne.
Wykonania dokładne. Ja jestem wielbicielką małych gadzetów - bardzo się rozczuliłam, gdy zobaczyłam gumeczki, dzięki którym wszelkie taśmy nie majtają się długie. Te szyny, na których jeździ chestbelt i strzemiączka na nogi - suuuper patent.
Młody pomimo, że nie zasypia w domu w chuscie lub nosidle, tym razem od razu zasnął słodko. A mi było szkoda go zdejmować, bo było nam wygodnie.
kaptur dobrej wielkości, gdy Młody zasnął użyłam, ale zapinałam tylko z jednej strony. Jakoś Młody się budził, gdy próbowałam zapiąć go z obu stron. Ale tak też stabilizowało główkę.
Pas biodrowy fajnie wyprofilowany. Pasy ramienne mogłyby być jeszcze bardziej wypełnione. Nie to żeby było mega mało wypełnione i było niewygodnie - nie, nie, nie. Takie moje spostrzeżenie, że mogłoby być więcej.
Kieszonek nie wykorzystaywałam.
Jeśli chodzi o regulację w miejscu przypięcia kapturka, to nie do końca byłam przekonana do tego. Bardziej estetycznie i wizulnie mi nie pasowało to, bo zagłówek wtedy się marszczył.
Wielkość panela - położyłam Manducę i Boba - takie sameOczywiście inne kształtem, ale szerokość i długość taka sama
Jedyne co mogę uznać za minus - to wielkość po złożeniu - sporawe, ale coś za coś
Patrząc na nosidło można powiedzieć, że został zaprojektowany tak aby było wygodne, wszelkie małe rzeczy, które oczy cieszą, patenty swtorzone z głową - EXTRA!!!
A tak się przezentuje z Młodszym:
A i Starszy po przekupieniu ciasteczkiem (bo już tylko tak mogę go ponosić - "bo chusty i nosidło jest dla małych dzieci jak Gu") wskoczył mi na plecy. Zdziwiłam się, bo po 2 min. zazwyczaj chciał zejść; a w tym przypadku przytulił się, cudowne uczucie. Nóżki trzymał w strzemiączkach, kolejna super sprawa (szkoda tylko że ubrudzi się po pierwszym użytkowaniu z biegającym dzieckiem). Chwile siedział u mnie Starszach (15 kg), a spokojnie mogłabym dłużej, bo ciężar fajnie się rozchodził.
Teraz już tylko muszę poszukać kasy na zakup Boba, bo muszę, muszę go mieć![]()
oooo madzi, ale fajnie ze starszego wrzucilas![]()
fajnie!
Kangurkowo
Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci Chustolandia
![]()
Friends come and go and the world doesn't stop for anybody, so do what you love and never look back.
Jeszcze ja
Jestem bardzo niedoświadczona w nosidłach, ale szukam czegoś dla nas, bo już pora. Podobnie jak koleżanki wyżej, gdybym tylko miała wystarczająco kasy, to już bym Bobę zamawiała
Nosiłam synka, który ma niecałe 8 miesięcy i jest drobny raczej (ok. 8 kg) i zdecydowanie krótki (69cm). Nosiliśmy się tylko po domu, szczerze mówiąc w dni, kiedy mieliśmy nosidło, Młody nawet nie był na dworze... ale do rzeczy:
-nosidło fantastycznie wygląda i jest na maksa funkcjonalne. Nie ma w nim po prostu ani pół niepotrzebnego elementu. Te gumeczki, dzięki którym żadne paski nie dyndają, no ach
-jako niedoświadczona w kwestii nosideł, obawiałam się, czy nie będę miała problemu z zapięciem na plecach. Nie miałamchyba to dzięki szynom.
-próbowałam też Kubusia wrzucić na plecy, co mi się bez problemu udałoale jest jeszcze trochę za mały
-nie wypróbowałam kapturka, bo syn był rozentuzjazmowany i ani na chwilkę nie zasnął...
-nosiło się naprawdę bardzo wygodnie. Zaliczyliśmy dwie dość długie sesje noszenia (do sprzątania i pieczenia ciasta), a kilogramów syna w ogóle nie odczułam.
Ogólnie jestem zachwycona, serio serio. Bardzo dziękuję za możliwość testowania i idę myśleć, co by tu sprzedać![]()
Mama czterech synów. 2011, 2013, 2015, 2017.
Ale sympatyczne recenzjeDzięki
![]()
www.nosimydziecko.pl chusty do noszenia dzieci, nosidełka ergonomiczne
www.vernandnea.pl rodzinny sklep internetowy
www.pluszowapileczka.pl internetowy sklep z zabawkami
Moje cztery Szczęścia: 2008, 2010, 2012, 2017
Młody wyjechał do dziadków, to ja publikuję zaległą recenzję (głupio mi, że tyle to trwało)
To mój pierwszy test więc proszę o wyrozumiałość - jak czegoś będzie brakowało to proszę krzyczeć, chętnie dopiszę.
- jakość wykonania - super - mocne solidne szwy, ale nie twarde
- wzór - bardzo mi podpasował i do kurtki pasował, choć niestety nosiliśmy się w domu, bo choroba się przypałętała.
- klamry - bardzo, bardzo mi się podobało, że klamrę w pasie mogę dociągnąć z dwóch stron!!!! dodatkowo możliwość "podwiązania/przygumkowania"luźnych końcówek pasa (po dociągnięciu) też jest super rozwiązaniem. Miękkie pasy- też ok.
- wygoda - i przy noszeniu z przodu i na plecach było mi wygodnie i Młodemu, jak sądzę też - bo zasnął.
- kieszonki - bardzo dobrze że są
- podpięcie torebki - bardzo pomysłowe i przydatne.
-chestbelt (jak już znalazłam jak to nazwać) - fajnie że jest przesuwmy. Niestety tu się pojawia mój sceptycyzm - czy w pewnym momencie, przy dłuższym używaniu nie wypadnie z szyn (?)
- kapturka nie używaliśmy
- i na koniec czarny koń - strzemiączka - moje super wygimnastykowane dziecko po zanosidłowaniu robiło w nich szpagat. Gdyby miał buty to jeździłby mi nimi po ubraniu - niestety nie spodobało mi się.
Także chętnie nosidło BOBA kupię chętnie- och nawet bardzo chętnie, (ale bez strzemiączek - ale przypatrywać się będę co napiszą o nich dziewczyny - może przy starszych dzieciukach będą przydatne).
I dane techniczne - Młody ma 89 cm, waga 10,2; ja 173 cm.
Bardzo dziękuję za możliwość przystąpienia do testów, (i mru za rekomendację).
Na koniec kilka zdjęć
Faza wstępna do szpagatu:
A tu faza w trakcie dociągania jeszcze
- potem nam aparat wysiadłZdjęcia wstawiam, bo stwierdziłam, że wstawię jakie mam
.