Pokaż wyniki od 1 do 20 z 20

Wątek: Dlaczego kilka chust?

Chustonówka Awatar greentree
    Miejscowość
    Nowy Sącz

Domyślnie Dlaczego kilka chust?

Witam

Widzę tu na waszym forum że kupujecie po 5, 6 chust i to wciąż za mało... jaki jest powód? Czy każda jest dobra na inny wiek tzn trzeba co chwilę wymieniać? U mnie rodzina nastawiona na anty- i jedna chusta to nie lada wydatek, na kilka w życiu sobie nie pozwolę, ale tak czytam że macie przynajmniej po 2... czyli 1 chusta to za mało?

Chusteryczka Awatar anifloda
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Jedna w zupełności wystarczy na cały czas noszenia. No, może dwie, bo jak jedna się pierze, to nie ma w czym nosić. Chusty mają pewne "specjalizacje" np. Storche są lepsze dla cięższych dzieci, Vatanaie na lato, Florencja na śluby i chrzciny , są różne długości, np. przy chodzącym dziecku bardziej przydaje się krótsza chusta, nie mówiąc już o tym, że jeden kolor i deseń szybko się nudzi i nie pasuje do wszystkich ciuchów, ale naprawdę można spokojnie poradzić sobie z jedną długą wiązaną chustą i na moim forum rówieśniczym większość nabyła właśnie po jednej, chyba tylko ja mam więcej. Inna sprawa, że my tu w większości nosimy po kilka godzin dziennie, nie używamy, bądź rzadko używamy wózków i jesteśmy maniaczkami .
    Pozdrawiam anifloda mama H. (10.08.2003), K. (25.11.2006), M. (31.07.2009) i L.(10.06.2012)

W Poznaniu też nosimy!
    anifloda kontra nitki

Chustoholiczka Awatar Ruda
    Miejscowość
    to tu to tam :)

Domyślnie

starczy spokojnie. a jak kolorek ci sie znudzi sprzedajesz i kupujesz inny - tak tez mozna
    Hania - 01.01.2007 r.
    http://okiemrudej.wordpress.com/

Chustomanka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

ja odpowiem któtko - wystarczy jedna a później zaczyna sie uzależnienie, miłość do chust , sekta czy jak tam kto woli....

Chustomanka Awatar kajka78
    Miejscowość
    Warszawa?

Domyślnie

Jedna wystarczy... (ja mam jedna) ale inne snia sie po nocach.. ech
    http://karolinkowo.blox.pl/html

Karolka (sty 2007) i Bakuś (wrz 2008)

Domyślnie

Teoretycznie można mieć jedną, ale w praktyce jest to bardzo trudne, jak w każdym uzależnieniu
    Milena, mama Antosia, Ignasia i Maciusia.
    Biżuteria ręcznie robiona

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

ja zachorowalam ostatnio na podegi i mejtaje. wiazanka juz mi przeszla. mam jednego pieknego girasola, ale te azjatyckie... wymiekam...

matka czworga
    i psa

Chustofanka
    Miejscowość
    Siemonia (G. ÂŚlÂąsk)

Domyślnie

Tak od strony uzytkowej patrząc - brakuje mi bardzo krótkiej chusty, do wrzucenia dziecka na chwilę na biodro, gdy np. robię starszemu kolację, a Ada juz jest zmęczona i ma dość zabawy na podłodze.

Chustomanka Awatar aniuki
    Miejscowość
    Wołomin

Domyślnie

ja jako abnegat zakupowy (dominujący gen sknerstwa) w zasadzie nie potrzebuję wiecej niz jednej chusty. używam non stop długiego hoppa.
    w zasadzie ... bo tak szczerze to mam jeszcze samoróbkę kółkową i samoróbkę poucha w które to chusty czasem wsadzam małą np. przy gotowaniu albo na chwilę po domu
    i jeszcze mam samoróbkę wiązankę, od której zaczynałam. służy mi zamiennie gdy hopp jest w praniu

a w dodatku od dawna podejrzewam, że brakuje mi krótkiej wiązanej. marzy mi się np. latem wysiąść z auta, wyjąć dziecia z fotelika i zamotać na ulicy prosty plecaczek bez oplątywania sobie nóg chustą

czyli wychodzi że nawet rasowi anty-zakupoholicy mogą rozważać więcej niż jedną

Chustoholiczka Awatar hanti
    Miejscowość
    Warszawa-Żoliborz

Domyślnie

to nie jest za mało, jeśli Tobie wystarcza to jest oki
    Doradca-Partner Akademii Noszenia Dzieci

Kuba (27.01.02), Lola (17.12.03), Kinia Antosia (5.08.06), Kamila Dyś (31.08.08)

and life's like an hourglass glued to the table,
    No one can find the rewind button girl
    So cradle your head in your hands.
    And breathe, just breathe, whoa breathe, just breathe

Chustofanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aniuki
    ja jako abnegat zakupowy (dominujący gen sknerstwa) w zasadzie nie potrzebuję wiecej niz jednej chusty. używam non stop długiego hoppa.
    czyli wychodzi że nawet rasowi anty-zakupoholicy mogą rozważać więcej niż jedną
    Mam tak samo a ze wlasnie odgracam mieszkane i tony smieci wywalam to nie kupuje zbednych gratow.

JEDNAK nie wiem co mi sie stalo ale jak zobacze fajna chuste to dostaje slinotoku. Dlatego hoppa sprzedalam i w duzej czesci mi inke sfinansowal. Do tego mam ellaroo i nati i apetyt na wiecej...

nie rozumiem tego zupelnie
    ale ja mam 3 dzieci z ktorych 2 da sie zamotac wiec minimum 2 chusty mi potrzebne a jedna w zapasie

marze o kolkowej papryce i kwiatkowym didku na chrzest Malej (rebrno-zlotym albo zielonym) - przez toskanie nati mam zielony okres

a wogole to ratunku bo sie uzaleznilam - jak to dziala????
    Jestem mama potrojna. Zostalam nia na raty, w 2002, 2005 i 2007.

http://www.ratujmaluchy.pl/

Chustoholiczka Awatar hanti
    Miejscowość
    Warszawa-Żoliborz

Domyślnie

ja też uzależniona jestem, bo lubię szmatki czy to ciuchy czy chusty (chociaż ostatnio wolę chusty )
    chociaż chwilowo jestem zaspokojona 7 wiązanka to sprawiła kilka sprzedałam i jest oki
    Doradca-Partner Akademii Noszenia Dzieci

Kuba (27.01.02), Lola (17.12.03), Kinia Antosia (5.08.06), Kamila Dyś (31.08.08)

and life's like an hourglass glued to the table,
    No one can find the rewind button girl
    So cradle your head in your hands.
    And breathe, just breathe, whoa breathe, just breathe

Chustomanka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Ja juz czuje że będę uzależniona... Jeszcze nie przyszła moja pierwsza chusta wiązana- Inka od ekomamy, a juz myślę o następnej
    Hania, 05.11.2007 r. i Ula, 08.07.2011 r.

Chustofanka
    Miejscowość
    Warszawa Bielany

Domyślnie

kiedyś mówiłam że dwie świat i ludzie a teraz trzecia do odbioru u Don Kaczki i czwarta w rezerwacji toż to nałóg jest

ps. a tłumaczę to tym że Franek ma reflux i wszystko zarzyguje
    Franio 16.08.07
    Janeczka 10.06.10

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Sosnowcu

Domyślnie

jedna to wcale nie jest za mało.......ta jedna-pierwsza to najlepszy początek jest

Chustonoszka
    Miejscowość
    3miasto

Domyślnie

Ja zaczęłam od kółkowej i w życiu bym nie przypuszczała, że zdecyduję sie na drugą, wiązaną. A tu okazało się, że nie dość, że kupiłam Babylonię, to niedługo potem zachwyciłam się Lilibullkiem Simonem, a teraz czaję się na jakąś krótką.

Chusteryczka Awatar polaquinha
    Miejscowość
    Łodź

Domyślnie

Też mam nawrót powiedziałabym nawet "szału chuścianego"
    Niektóre szyte przez nasze dziewczyny MT lub podeagi są tak cudne,że gdybym miała więcej środków finansowych, to kupowałabym dla celów czysto kolekcjonerskich

A kolory wiązanych?? Wymiękam - przecież, te cudenka są tak piekne,że az chce się cały czas na nie patrzec

Jeśli chodzi o kwestie praktyczne to myśle,że 1-2 narzędzia noszenia przy jednym dziecku spokojnie wystarczą!

"Najwspanialszym prezentem, ktorym mozesz obdarowac druga osobe,
    jest podarunek w postaci twojego oczekiwania sukcesu tej osoby"

Abraham "Prawo Przyciagania"

Chustonoszka
    Miejscowość
    PoznaĂą

Domyślnie

Ja mam 2, trudno było z jedna, bo nie miałam kiedy wyprać

Chustonoszka
    Miejscowość
    Siedlce

Domyślnie

W tej chwili mam dwie, gdzie jedną elastyczna będę niedługo sprzedawać. Właśnie zdecydowałam się na trzecią. Napewno nie będzie to ostatnia. Nie wiem dlaczego mi tak odbiło
    Emilka 04.05.06 i Bianka 19.11.07

Chustofanka
    Miejscowość
    Krakow

Domyślnie

Myślę że że jedna chusta może wystarczyć, ale na pewno nie mnie. To uzależnienie, jak już masz wymarzoną to marzysz o następnej. Mnie brakuje tylko krótkiej wiązanki (pewnie tylko kwestia czasu) ale i tak wyliczyłam że na 3 kolejne jestem chora. Jedyne co może mnie powstrzymać to kasa, nie wydam ostatnich pieniędzy na chustę ale może przed ostatnie tak
    Mateusz 22.12.2004, Szymon 10.09.2006

www.podaegi.pl

Uprawnienia umieszczania postów