Pokaż wyniki od 1 do 15 z 15

Wątek: oswajanie nocnika - czy to już czas?

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar schiselle
    Miejscowość
    Radom

Domyślnie

chciałabym zacząć wysadzać, ale nie bardzo wiem jak...tzn jakie to są sygnały?? bo mlody czasem poprostu robi i już a czasem siedzi i się bawi, nagle pociśnie i juz kupa...a jak biorę go na ręcę, żeby mu wygodniej było to już koniec, przestaje...normalnie zadręczam się czasem, że tak w pieluchę wali cały czas...
    Jo 2011 Al 2017 ​Ga 2019

Chustofanka Awatar alphax

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez schiselle Zobacz posta
    chciałabym zacząć wysadzać, ale nie bardzo wiem jak...tzn jakie to są sygnały?? bo mlody czasem poprostu robi i już a czasem siedzi i się bawi, nagle pociśnie i juz kupa...a jak biorę go na ręcę, żeby mu wygodniej było to już koniec, przestaje...normalnie zadręczam się czasem, że tak w pieluchę wali cały czas...
    Wysadzaj po spaniu i jak zmieniasz mu pieluchę a jest sucha - wtedy największe szanse. Ja wysadzam co godzine, jeżeli nie siknął do tej pory do pieluchy i zdarzają się dni że większość siku idzie do nocnika.

Chustoholiczka Awatar erithacus
    Miejscowość
    Tczew

Domyślnie

Niezmiennie polecam ebooka Kingi: http://www.chusta.pl/index.php?optio...hk=1&Itemid=29
    Jest tu spora część mam, które wysadzaja od urodzenia, ale i takie, które czekają z tym do 2 urodzin. Musisz sama wybrać, co tobie odpowiada i co bardziej do ciebie przemawia. Nic nie powinnaś.
    Ja tylko mogę napisać, że obydwoje moich dzieci było wysadzanych praktycznie od początku. Pierwsze odpieluchowało się w wieku 16 mies (w nocy 18), drugie - 18, (w nocy 19). Nigdy nie było ani zbyt dużego parcia na sukces ani też regresów.

Czasem mnie nie ma. Można mnie złapać na maila: [mój nick z forum] @ tlen.pl

Chusteryczka

Domyślnie

Nigdy nie przejmowałam się 'wysadzaniem', bo jakoś zakodowałam sobie, że jak zechce to sama się wysadzi Były nocniki, nakładki /od roczku chyba/, czasem coś się trafiło, czasem nie Od drugich urodzin sama dumnie siada na tronie, zrobi co ma zrobić i woła o 'papierek'.
    Ps. Ale ja jestem z tych wyrodnych - nigdy nie chciało mi się wysadzać co godzinę, łapać siuśków, e.t.c. - zdałam się na Młodą, aż zaskoczy

Uprawnienia umieszczania postów