Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy 1234
Pokaż wyniki od 61 do 79 z 79

Wątek: Phi !

Domyślnie Re: Phi !

Osoby które są na świeczniku powinny brac odpowiedzialność za swój wizerunek, ponieważ są wzorem dla wielu. Matki dzieci stale fotografowanych powinny jak najczęściej pokazywac sie w chustach, karmiące piersią, przytulające swoje dzieci. Powinny stosowac EC i chwalić się tym, że stosują EC nie przejmując się tym, ze ktoś moze poczuć sie urażony. Mają tyle pieniędzy, służby i czasu, że mogą w tym zakresie prawie wszystko. I nie chodzi mi tu tylko o Katie, tylko ogólnie. O Katie tak naprawdę nie wiem własciwie nic oprócz tego, co widze na tamtym zdjęciu i posłużyła mi tu ona tylko za symbol.
    Dlatego myślę, że powinnyśmy wysłać Katie jakąś ładną chustę, albo list, żeby sobie sama kupiła, i żeby promowała, bo ma w tym zakresie dużą moc.
    Mogłoby to mieć pozytywny wpływ też na wizerunek kobiet w ogóle.

Forum "pieluchy i wychowanie bezpieluchowe" to dla mnie miejsce, gdzie wysadzanie dzieci jest normalne. Nie mam zamiaru się ukrywac z tym, że wysadzam, bo ktoś może się poczuć gorszy, ani z tego tłumaczyć. Jeśli ktoś jest urażony, to znaczy, że chciałby wysadzać, ale nie wysadza i jest na to zły, i wyżywa się na mnie. Tak to rozumiem niestety. Nawet nie patrzę zbyt dokładnie na nicki, bo nie chcę się do kogos uprzedzić.
    Wg mnie w macierzyństwie najwazniejszy jest kontakt z dzieckiem, czas z nim spędzony (a nie obok niego), miłość i rozumienie dziecka i odpowiadanie ja jego potrzeby, a nie rodzaj pieluch i wysadzanie.

Yena: moje rzekome parcie na szkoło zostało zaspokojone zanim w ogóle się pojawiło. A Twoje?

Podjuszanko, wciąż czekam na Twój projekt zrobienia ze mnie dobrej mamy.

Przeczytalam jeszcze raz cały wątek i uważam, ze na siłę niektóre z was znajdują jakieś preteksty i przekręcaja moje słowa zeby sie przyczepić. Np. że niby uważam, że za chustomamami powinni latać paparazzi... Trochę spokojniej czytajcie, proszę Was.

Trochę tolerancji dla nieleniwych proszę!!!

I wracam do swoich zajęć....

Chustoguru Awatar petisu
    Miejscowość
    Zielona Góra

Na poczatku watku wydawao mi sie, ze lapie o co autorce chodzilo, ale....choera mia(lam) zaniedbane dziecko. Pampersowe oczywiscie. Ciekawe, ze ja osobiscie tetrowa odpieluchowalam sie jedynie 1,5 miesiaca wczesniej niz moja corka, ktora w tym akurat czasie jeszcze musiala walczyc z alergia, ktora jej nocnikowanie bardzo utrudniala.
    www.gugu-gaga.pl chusty Didymos i nosidła KiBi
    gugu-gaga.pl na Facebooku

Łucja 23.03.06.&Milana 10.06.09.&Marshall 11.03.14.

Chustoguru Awatar grimma
    Miejscowość
    joli bord - warszawa

nie zauwazylam ze post zostal napisany na wychowaniu bezpieluchowym. uzywam opcji "zobacz nowe posty" i stad moje wypowiedzi tu.
    ale skoro juz sie wypowiadam: La Loba, widzisz.. mi sie nie wydaje sie "gwiazdy" powinny nosic w chustach , stosowac EC itd.. bo niby dlaczego?
    wolasz o tolerancje. ok

ja staram sie zawsze pamietac ze moj model swiata nie ejst jedynym wlasciwym.
    "za każdym razem, kiedy sprawiasz przykrość swojemu dziecku, powinieneś wrzucić do skarbonki dolara na jego przyszłą terapię"

Chustoholiczka Awatar Jasnie Pani :)
    Miejscowość
    Belfast

Cytat Zamieszczone przez La Loba
    Osoby które są na świeczniku powinny brac odpowiedzialność za swój wizerunek, ponieważ są wzorem dla wielu. Matki dzieci stale fotografowanych powinny jak najczęściej pokazywac sie w chustach, karmiące piersią, przytulające swoje dzieci. Powinny stosowac EC i chwalić się tym, że stosują EC nie przejmując się tym, ze ktoś moze poczuć sie urażony.
    jezu, ale dlaczego????? Czy juz nie mamy wolnej woli????

Uważam, jak juz wczesniej pisalam, ze podejmując decyzje o karierze medialnej powinno sie brac dopowiedzialność za swój wizerunek, poniewaz staje sie on wzorem dla innych. Taka jakaś dziwna, moze staroświecka jestem...

Chustoholiczka Awatar Jasnie Pani :)
    Miejscowość
    Belfast

Beata, ale dlaczego uwazasz, ze droga, ktora ty wybralas jest jedyną własciwą?

Chusteryczka
    Miejscowość
    Praga Północ podwórka

Uważam, jak juz wczesniej pisalam, ze podejmując decyzje o karierze medialnej powinno sie brac dopowiedzialność za swój wizerunek, poniewaz staje sie on wzorem dla innych. Taka jakaś dziwna, moze staroświecka jestem...

aha. a wzorem sa tylko mamy chustonoszące, odpieluchowujące, wysadzające ..
    wow

Chustoguru Awatar Dagmara
    Miejscowość
    Warszawa Bielany

Ale dlaczego to musi być EC i chusta
    Trochę jak moherowe berety zaczynamy narzucać innym to co jedyne i słuszne
    Konstanty 16.04.2014
    Lilianna 7.04.2010
    Kacper 29.07.2007

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

ojejku!
    kłótnia a mnie tu nie ma

Chustoguru Awatar Dagmara
    Miejscowość
    Warszawa Bielany

Cytat Zamieszczone przez magda1980
    ojejku!
    kłótnia a mnie tu nie ma
    Konstanty 16.04.2014
    Lilianna 7.04.2010
    Kacper 29.07.2007

[quote=stasiu-lova]
    Cytat Zamieszczone przez "La Loba":1sieidfl

aha. a wzorem sa tylko mamy chustonoszące, odpieluchowujące, wysadzające ..
    wow[/quote:1sieidfl]

Dla mnie - tak. Różne dziewczyny z forum sa dla mnie wzorem. Wazne, żeby te różne "gwiazdy" po prostu się w ogóle nad tym wszystkim zastanawiały i były świadome, co robią i jak to działa na ludzi. Jak kiedyś obejrzalam gwiazdy noszące dzieci przodem do świata w sztywnych nosidłach to mi sie słabo zrobiło. Czy oni naprawde nie moga poświęcić 10 minut na dowiedzenie sie czegoś o noszeniu dzieci zanim wyjda na ulicę?

yena
    Guest

Kocham nosić, kocham karmić piersią i kocham komunikować się moją córką, dlatego zaczęłam stosować EC (ilość złapanych kupek czy siuśków nie ma dla mnie wielkiego znaczenia), ale nie przyszłoby mi do głowy, że to jest jedyna i słuszna droga wychowywania dziecka, i że bez tego wszystkiego jest źle. Jest tyle innych rzeczy znacznie bardziej istotnych dla rozwoju dziecka. Podkreślam raz jeszcze, że moim zdaniem nie robimy nic specjalnego i nadzwyczajnego, a jedynie wychowujemy dzieci w sposób, który uważamy za najwłaściwszy, który nam pasuje, który nas uszczęśliwia. Ale nie oznacza to, że ten sposób będzie służył innym. Przecież nawet nie wszystkie dzieci lubią być noszone, o załatwianiu swoich potrzeb na nocnik nie wspomnę.

A gwiazdy to też ludzie, tak samo jak ich dzieci, ze swoimi indywidualnymi preferencjami i tempem rozwoju, które są wystarczająco obciążone "genetycznie". A jeśli dobrze zrozumiałam ton Twojej wypowiedzi La Loba, to Twoim zdaniem, powinno im się jeszcze narzucić obowiązek promowania wizerunku szczęśliwego, odpieluchowanego chuściocha? Czy rzeczywiście uważasz, że to posłużyłoby tym dzieciom?

Chusty, karmienie piersią czy EC powinno dawać obopólną radość i w żadnym, żadnym wypadku nie powinno się kojarzyć z poświeceniem, obowiązkiem, czy - najgorszy wariant - presją.

Na Twoje pytanie do mnie, ze względu na prośbę moderatorek, odpowiedziałam prywatnie.

Chustoholiczka Awatar aneta.s
    Miejscowość
    Bieruń :)

http://kobieta.wp.pl/gid,10631553,img,10631554,kat,26405,galeriazdjecie .html?T%5Bpage%5D=11
    Phi! Nie jest mi w stanie zaimponować żadna Suri-ruri, skoro w wieku 2 lat ma na sobie (jednorazową w dodatku) PIELUCHĘ!

Wracając do początku powiem tylko tyle, że stwierdzenie Suri-ruri bardzo mi sie nie podoba... brzmi to jak przezywanie sie dzieciaków w podstawówce

Szanujmy siebie i innych.

a co do rozwinięcia wątku to już sie nie wypowiadam bo słów mi brak....
    Kamilek - 16 marca 2006
    Julianek -25 października 2007

My soul is painted like the wings of butterflies...

Chustomanka
    Miejscowość
    Lublin

Osoby które są na świeczniku powinny brac odpowiedzialność za swój wizerunek, ponieważ są wzorem dla wielu. Matki dzieci stale fotografowanych powinny jak najczęściej pokazywac sie w chustach, karmiące piersią, przytulające swoje dzieci. Powinny stosowac EC i chwalić się tym, że stosują EC nie przejmując się tym, ze ktoś moze poczuć sie urażony. Mają tyle pieniędzy, służby i czasu, że mogą w tym zakresie prawie wszystko. I nie chodzi mi tu tylko o Katie, tylko ogólnie.

o matko Beata!!!!
    to podobnie można czepić sie np. księży,że ślubując Bogu,ubierając sutanne powinni zapomniec o tym że są mężczyznami,mają potrzeby fizyczne,cielesne...
    ja jestem tego zdania,ale tłum innych osób bedzie sie pukało w głowę i mowiło ksiądz też człowiek,mężczyzna.... i tak tłumaczą ich grzech nieczystości...
    a wizerunek ksiedza w kraju,w ktorym 99% społeczenstwa deklaruje,że są katolikami,bądź co bądź powinien być nieskazitelny

Kuba 3.02.2008

Chustomanka
    Miejscowość
    Rabka/Warszawa

O widzę, że ostro poszło

Ale fakt pewne stwierdzenia są bardzo hmmm wyzywające
    I nie chodzi tu o kłócenie się a o wymianę poglądów.
    Ja uważam, że najważniejsze jest wsłuchanie się w siebie i dziecko a nie uleganie żadnym modom czy zwyczajom. Chustowanie jest fajne, ale wózek też się przydaje. Pierś jest super ale i mój starszak od 10 miesiąca na butelce bo nie chciał ssać piersi, a mi nie w głowie było go zmuszać do ssania
    Pieluchy nie spędzają snu z moich powiek. Temat przeanalizował, poczytałam, zapoznałam się i uznałam, że to nie dla mnie, nie pasuje mi to i już. I może owe sławne na świeczniku też jednak się interesują tylko im po prostu to nie pasuje?
    Wiele gwiazd używa pouchy, karmi piersią, tuli dzieci, ale gwiazdy nie są dla mnie wzorem, nie uważam, że trzeba na nie patrzeć na wychowują swoje dzieci (inaczej jest gdy biją czy coś takiego). Owszem czasem lubię sobie jakieś ploteczki poczytać, pooglądać jak wyglądają ich dzieci i tyle. Nie analizuję co powinny a czego nie bo wykonują jakiś tam zawód. To ludzie zrobili z aktorów gwiazdy i zaglądają im do majtek i wózków czy sobie tego życzą czy nie. Stąd uważam, że mają prawo robić co chcą, tak jak i ja ;D

Chustoholiczka Awatar Agnen
    Miejscowość
    Poznań

Wątek IMO do zamknięcia.
    Beata pewnie chciała się tak spontanicznie myślą podzielić i .... to chyba nie był dobry pomysł.
    Ja też nie uważam że zakładanie dziecku pieluchy do 2-3 roku życia to jakiś ... nie wiem.... problem jest. Czy to będzie miało jakiekolwiek znaczenie w ich życiu późniejszym czy były EC czy nie?? Alicja ma 14 mies, stosujemy EC i ciągle jest na pieluchach, czyli już niedługo będzie zaniedbana
    IMO jeśli dziecko jest szczęśliwe mimo że niechustowe, niepiersiowe, pampersowe, słoiczkowe.... i inne takie wykraczające poza idealność, to jest ok.
    Nie uważam też że gwiazdy są jakimkolwiek autorytetem wychowawczym i muszą coś na każdym kroku przekazywać ludzkości. Ew. mogą byś autorytetami w dziedzinie aktorstwa, chociaż też niekoniecznie.

W Poznaniu też nosimy!
    Doradca Akademii Noszenia
    Doradca noszenia ClauWi®

nawróć się!

Chusteryczka
    Miejscowość
    pomiędzy Łodzią a Warszawą

dziewczyny wątku nie zamykam. ale uważam, że wszystko już zostało tu powiedziane.
    Trener Szkoły Noszenia ClauWi®, http://www.clauwi.pl

Chustomanka
    Miejscowość
    Rabka/Warszawa

Ania mogę tylko jedno pytanie???

O co chodzi z tym zamykaniem wątków? Po co to? Przecież tu nikt nikogo nie obraził, dziewczyny dyskutowały, emocjonalnie owszem ale na spokojnie... bywały wątki które należało zamknąć ale ten?

Nie rozumiem

Chusteryczka
    Miejscowość
    pomiędzy Łodzią a Warszawą

no dlatego nie zamykam, chociaż takie prosby się pojawiły.
    też nie mam wrażenia, że ktoś chciał kogoś obrazić.
    Trener Szkoły Noszenia ClauWi®, http://www.clauwi.pl

Uprawnienia umieszczania postów