Pokaż wyniki od 1 do 15 z 15

Wątek: Porady w "Twoim maluszku" :)

Chustofanka Awatar iffi
    Miejscowość
    Giżycko

Domyślnie Porady w "Twoim maluszku" :)

Od jakiegoś czasu listonosz wrzuca do mojej skrzynki na listy gazetę "Twój maluszek".
    Nie wiem dlaczego, ale jak dają to czytam
    W dziale z poradami dla czytelników na pytanie mamy, jak uspokoić płaczącego bobasa taka odpowiedź:
    "Kiedy smyk zacznie płakać weź go na ręce (a może pomyśl o kupnie specjalnej chusty do noszenia niemowląt?)."
    Tak droga mamo, pomyśl o tym!

Chustomanka Awatar jana
    Miejscowość
    wrocław

Domyślnie Re: Porady w "Twoim maluszku" :)

a potem taka mama kupi "chustę" infantową , włoży w nią maluszka i zastanowi się, czemu on tak krzywo leży, coś chyba nie jest tak i czemu ta klamerka tak wpija się w plecy
    następnie rzuci ją w kąt i stwierdzi, że te chusty, co je tak reklamują, są do... bani...
    taka czarna wizja mnie ogarnęła (bo tak było ze mną dopóki nie odkryłam forum )...

Chustoguru Awatar grimma
    Miejscowość
    joli bord - warszawa

nie cierpie "twojego maluszka"
    darmowy folder reklamowy wrr
    i przychodzi do mnie od 2 lat. chyba w szpitalu podalam adres albo co
    "za każdym razem, kiedy sprawiasz przykrość swojemu dziecku, powinieneś wrzucić do skarbonki dolara na jego przyszłą terapię"

Chustoholiczka Awatar Agnen
    Miejscowość
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez grimma
    Też to dostaję. Czyli będą mnie jeszcze długo męczyć.... Alicji się ta gazetka podoba, ma dużo uśmiechniętych ludzi, zwłaszcza małych I na dodatek można pognieść (tylko zjeść nie dają....)

W Poznaniu też nosimy!
    Doradca Akademii Noszenia
    Doradca noszenia ClauWi®

nawróć się!

Chustoguru Awatar grimma
    Miejscowość
    joli bord - warszawa

Cytat Zamieszczone przez Agnen
    Cytat Zamieszczone przez grimma
    Też to dostaję. Czyli będą mnie jeszcze długo męczyć.... Alicji się ta gazetka podoba, ma dużo uśmiechniętych ludzi, zwłaszcza małych I na dodatek można pognieść (tylko zjeść nie dają....)
    do mnie przez moment przestalo przychodzic i potem znow mnie pokochali.

W tez lubi ..
    "za każdym razem, kiedy sprawiasz przykrość swojemu dziecku, powinieneś wrzucić do skarbonki dolara na jego przyszłą terapię"

Chusteryczka Awatar rebelka
    Miejscowość
    Nowe n/Wisłą

Ta gazeta jest okropna! Dobrze, że kumpela na poczcie pracuje, to już dostała instrukcje, że nikt nie ma mi tego więcej przynosić. Ale dobrze, że o chustach coś wspomnieli, tym bardziej, że kilka stron dalej (albo wcześniej) jest lista rzeczy, 'które zatrzymają malucha dłużej w łóżeczku".
    "Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty." Frank Zappa

Dorota, mama Mateusza - 06.05.2008

Chusteryczka Awatar landa
    Miejscowość
    okolice Tarnowa

Tm już kiedyś było o chustach, ale w zestawieniu z nosidłem (na plus dla nosidła, bo można przodem do swiata )
    Też nie przepadam za tym pismem, bo jakieś takie... nie wiedziałam o co mi chodzi, ale to chyba o te reklamy Kolorowe jest, to prawda .
    Kacper 26.12.2007, Kamila 22.09.2009

Chustofanka Awatar iffi
    Miejscowość
    Giżycko

ja tylko na ten kawałek o chuście zwróciłam uwagę...
    poza tym, to gazeta jak gazeta, za żadną tego typu specjalnie nie przepadam...
    jak się ma zdrowe podejście do życia, to sobie można takie pisemka czasem poprzeglądać...

Chusteryczka Awatar rebelka
    Miejscowość
    Nowe n/Wisłą

No jasne, że można poprzeglądać. Ja czasami kupuję "Dziecko" albo "Twoje dziecko", porady dot. zdrowia czy żywienia bywają naprawdę pomocne
    "Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty." Frank Zappa

Dorota, mama Mateusza - 06.05.2008

Chustofanka
    Miejscowość
    Warszawa

"Twój Maluszek" jeszcze nie taki najgorszy tylko bardzo nierówny, niestety. Bywa ciekawy numer a następny (dla równowagi?...) żałosny. Doczytałam, że oni z posiadanego banku danych losują trzymiesięczne prenumeraty. Grimma, więc może w totka byś zagrała?

Chustomanka
    Miejscowość
    Kraków

A ja kupuję dzieciowe gazety jak mają jakiś fajny dodatek. Biorę gazetę, wyjmuję np. książeczkę, a gazetę wrzucam do kosza lub oddaje sprzedawcy. W kioskach zawsze robią wielkie oczy...

Chustomanka
    Miejscowość
    Warszawa

to ja chyba od półtora roku wygrywam tę "wspaniałą " trzymiesieczną darmową prenumeratę!!!!!

glupstwa są tam straszne- kiedyś było o tym że pieluchy wielorazowe są szkodliwe dla dziecka- argument "bo są" i nowoczesne świadome mamy kupują jednorazówki a pod spodem zdjecia pampersów

Chustomanka Awatar Jagienka
    Miejscowość
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez serafinka
    to ja chyba od półtora roku wygrywam tę "wspaniałą " trzymiesieczną darmową prenumeratę!!!!!

glupstwa są tam straszne- kiedyś było o tym że pieluchy wielorazowe są szkodliwe dla dziecka- argument "bo są" i nowoczesne świadome mamy kupują jednorazówki a pod spodem zdjecia pampersów
    też w jednym z numerów TM wyczytałam o pieluchach i az mi się gorąco zrobiło... Wielorazówki, to wg nich (redakcja TM) jedynie tetra (oczywiście nie wspomniano tam o czymś takim, jak wkładki typu sucha pielucha na tetrę), w której w dodatki mnożą się jedynie bakterie (żadnych pozytywów typu - przepuszczają powietrze, są bardziej ekologiczne itp). za to jednorazówki to wynalazek 100lecia, ktory ułatwia życie wszystkim rodzicom na świecie (tu dla odmiany same pozytywy i zero negatywów).
    "To zadziwiające ale jesteśmy jedynymi ssakami na świecie które chcą wyrzucić swoje małe z legowiska"
    (Prof. Włodzimierz Fijałkowski - twórca Polskiej Szkoły Rodzenia)

Chustofanka
    Miejscowość
    Wrocław

Ja też nie wiem jak pozbyć się tej gazety.
    Ma ktoś pomysł?
    Odkąd karmie małego według odżywiania naturalnego, czyli kasze, warzywa to podstawa, to nie mogę patrzeć, jak wciskają kit, że kaszki znanych firm są super, a słoiczki rewelacja. BRRRRRRRRRRR
    Ostatnio nawet reklamy stają się w moich oczach antyreklamami.

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa

gazety, czasopisma kolorowe zwlaszcza reklama stoja, ot co.
    warzywka eko czy zwykle kasze nie maja raczej za soba koncernow, ktore by je promowaly.

a szkoda.

matka czworga
    i psa

Uprawnienia umieszczania postów