Pokaż wyniki od 1 do 15 z 15

Wątek: sypianie w chuscie a opiekunka

Chustonoszka
    Miejscowość
    Milton Keynes

Domyślnie sypianie w chuscie a opiekunka

dziewczyny, zaczynam powoli zastanawiac sie nad powrotem do pracy, ktory czeka mnie za jakies 5 mies i odkrylam ze mozemy miec chustowy problem - otoz Ida w dzien sypia tylko w chuscie. Przeciez opiekunki nie zachustuje, no chyba zeby?
    mial ktos juz taki problem? czy moze z czasem dzieciom to mija i dorastaja do spania poza chusta tak jak moja Ida dorosla ostatnio ( ) do wozka?

Chusteryczka Awatar ithilhin
    Miejscowość
    Płock

Domyślnie Re: sypianie w chuscie a opiekunka

ale dziecko sie tez do opiekuna dostosowuje.
    swego czasu mojej Mamie Michal wlazil do wozka a mnie przynosil chuste
    Gosia, mama trójki dzieci, żona jednego męża, posiadana przez dwa koty...

Chustomanka Awatar monjan
    Miejscowość
    Lublin

dokładnie
    moja niania usypia Stefana w 3 sek, odkłada do łożeczka głaszcze po głowie a on spi
    mi sie nigdy ta sztuka nie udała...
    Braciszki Stefan 12.01.2007 . Henryk 22.07.2011

Chusteryczka Awatar sabcia
    Miejscowość
    Skoczów

To tak jak z butelką, większość piersiowych pluje butlą dalej niż widz, jeżeli próbuje dać ją mama, ale jak mamy nie ma dzieci ładnie piją. Będzie dobrze.
    Zuzanna 06.07.2007
    Liliana 25.06.2009
    Doradca z Doświadczeniem®

Chustomanka Awatar agapee
    Miejscowość
    Warszawa Włochy

Kuba już przestał zasypiać w chuście. Jak miał 3-4 miesiące to było jego ulubione miejsce do spania, teraz jest ulubione do obserwowania świata.
    Liczę, że się w żłobku dostosuje do zasad zasypiania, bo w domu tylko cycuś...
    Agata-mama-Kubusia (18.04.08)

Chusteryczka
    Miejscowość
    pomiędzy Łodzią a Warszawą

moja pierwsza opiekunka sceptycznie podeszła do chusty, aż do momentu...gdy stwierdziła, że w łóżku alex zasypia 2 godziny, a w chuście 2 min .

kolejnej opiekunce noszenie jakoś nie podeszło. jest bardzo niska i drobna, a alex był już starszy. wypracowała więc swoją metodę: usypianie na spacerze w wózku. do dzisiaj mały anjlepiej spi na dworze...ze mna najchetniej zasypia w łóżku itd..
    czyli dziecko kieruje się też tym, kto je próbuje uśpić.
    Trener Szkoły Noszenia ClauWi®, http://www.clauwi.pl

Chustomanka
    Miejscowość
    Warszawa

no i mnie się wydaje, że przyzwyczajenia trzymiesięcznego dziecka przez kolejne 5 miesięcy znacznie się zmienią.
    Marceli 19 czerwca 2008
    Małgosia 13 sierpnia 2011

Chustofanka Awatar iffi
    Miejscowość
    Giżycko

mój synek, jak jest z opiekunką, to zasypia grzecznie w łóżeczku, a w weekendy ze mną, to już tylko w chuście, albo na rękach, albo ze mną w łóżku i dobrze nam z tym
    też się martwiłam, jak syncio będzie spał/jadł/bawił się beze mnie, ale nasza opiekunka jakoś potrafi sobie z nim poradzić na swój sposób... także spokojnie, będzie dobrze!

Chustomanka Awatar Luthien
    Miejscowość
    Kraków/Wrocław

Będzie dobrze. Dzieci się dostosowują. Mnie np. się nie udało przejść całego spaceru z Pysiakiem w wózku - po kwadransie wyciągałam w desperacji chustę z torebki - ale niania to co innego. Okazuje się, że ptaszki są ciekawe, i kotek i piesek - a wszystko z perspektywy wózka i półtoragodzinnego spaceru
    Btw, ja wróciłam do pracy (1/2 etatu) jak Pysia skończyła 7 (czyli zaczęła 8) miesięcy. I młode cieszy się na widok niani, robi mi z uśmiechem papa i z radością wita, jak wracam
    Julia - 25.03.2008 i Kubuś - 02.11.2009
    "Tak, zorganizowane życie jest najlepsze dla dzieci. Szczególnie, jeśli mogą je sobie organizować same" - Pippi Langstrumpf

Chustonoszka
    Miejscowość
    Milton Keynes

ech, u mnie bedzie podobnie - jakos w kwietniu konczymy macierzynski, moja super szefowa co prawda powiedzialala ze nie mam sie martwic jesli tylko robota bedzie zrobiona to jej nie interesuje kiedy bede w biurze - 'galeria dostosuje sie do Idy przeciez nie Ida do galerii' ale jakos wciaz mam problem z mentalnym przejsciem nad tym, ze zostawie ja z kims obcym... Jak sobie poradzilas z wyborem niani?

Miejscowość
    Kraków/Wrocław

dmv, nie było łatwo.
    Skorzystałam z agencji, bo znajomi jak mają nianię, to trzymają A jak oddają, to niania znajduje zajęcie w dwa dni u nowego . Były u nas trzy panie na rozmowie, z czego jedna to totalny niewypał (była po pedagogice opiekuńczej, więc wydawało się, że ok, ale sprawiała wrażenie, że nie ma pojęcia, że dzieci lubią patataja i baran-baran-tryk, chciała stosować jakieś wydumane metody, była strasznie smutna i zapytała "ale chyba nie daje jej pani tych gerberków?!" , z dwóch pozostałych wybraliśmy panią, do której dziecko się bardziej uśmiechało po dwóch dniach próbnych (przy czym była to pani, która mnie przypadła do gustu nieco mniej, no ale tu decyduje gust Pysi) - no i okazało się strzałem w 10.
    W każdym razie, przygotuj sobie listę pytań, jakie chcesz zadać potencjalnej niani, no jak na normalnej rozmowie kwalifikacyjnej. I najlepiej zacznij szukać ze 3 miesiące zanim pójdziesz do pracy, bo miesiąc na znalezienie odpowiedniej osoby, to nie za dużo. Potem miesiąc próby, zeby się maluszek przyzwyczaił, i ewentualnie miesiac "w rękawie" na zmianę, jakby sie rozmyśliła pani albo Wy.

No, to tyle moich dobrych rad , powodzenia
    "Tak, zorganizowane życie jest najlepsze dla dzieci. Szczególnie, jeśli mogą je sobie organizować same" - Pippi Langstrumpf

Chustonoszka
    Miejscowość
    Swidnica

my wlasnie jestesmy na etapie szukania niani i kazda z pan zapytalam co sadzi o chuscie i czy jest chetna sie przyuczyc...dwie sie zgodzily

Miejscowość
    Kraków/Wrocław

Robi się trochę OT... ale wtrącę jeszcze swoje trzy grosze co do noszenia w chuście przez nianię.
    Najpierw myślałam, że chciałabym nianię noszącą w chuście. A potem zastanowiłam się nad tym głębiej - idzie zima, ślisko się robi. Na zewnątrz - nie zgodziłabym się, żeby obca bądź co bądź osoba nosiła moją Pysię (ja i M. to co innego, 200% uważania ZAWSZE. No i to nasze dziecko ). A i w domu - doszliśmy do wniosku, że nosimy ją my - i tylko my.
    W sumie dzieć okazał się być wózkowy jak mamy nie ma w pobliżu, więc jest ok Jakby był problem z zasypianiem poza chustą, to pewnie bym inaczej śpiewała, ale jak na razie ten system się nam sprawdza.

Zosia Samosia Awatar JJ
    Miejscowość
    Nibylandia

zachustowac nianie hihihiii a co...

Chustomanka Awatar dominika79
    Miejscowość
    Legnica

jakbym musiąła wrócic do pracy.. to nie wiem czy chciałabym żeby niania nosiła Hanię.. jakieś to dla mnie intymne takie..

ale swojego podopiecznego (9 miesięcy) wkładam w MT-wracając ze spaceru nawet w nim usnął

i jescze jedno - jak mama zostawiała mi Kamilka to powiedziała że on usypia tylko na rękach... taaaaa juz wtedy wiedziałam że to nie przejdzie bo troje dzieci w domu.. jak tylko zobaczyłam że ziewa to szybka zmiana pieluchy, pieluszka na buziaka i do wózka (polecenie mamy - zamierzam wprowadzić łóżeczko) i wyszłam z pokoju.. po 5 minutach słysze delikatne miąglenie.. wchodzę i przekładam na boczek, przykrywam kocykiem.. mija ok 1-2minuty.. dziecko śpi
    potem okazało się że zapomniałam o... smoczku którego mały ZAWSZE potrzebuje do spania...

więc.. spokojnie byleby dobrą nianię znaleść i dacie radę
    H- 28.06.2008 r., M -05.06.2001 r.

mojdom13.blogspot.com

http://http://www.chusty.info/forum/...ad.php?t=46784pieluszki wielorazowe

---> w razie zapchania skrzynki pw---> dosr@poczta.wp.pl

Uprawnienia umieszczania postów