Pokaż wyniki od 1 do 20 z 21

Wątek: potrzebuję rady..

Mieszany widok

Chustonoszka
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie potrzebuję rady..

..być może mnie zamordujecie i pewnie takie tematy były, ale nie mam siły się przez to przebijać wybaczcie !

jaką pieluchę dziecku kupić na noc aby nie przeciekała? wiem już, że z bambusa albo wełna(?) najlepiej.. a może podacie jakąś markę albo cosik?
    dodam, że używam kieszonek li i wyłącznie i wolałabym przy kieszonkach, albo AIO zostać..

z góry dziękuję za pomoc !

edycja: i żeby mąż mnie nie zamordował za cenę tego cuda
    Następny poród tylko w domu

Chustomanka Awatar Dr.Obinka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

TO ZALEŻY Jak duże masz dziecko? Nie ma jednej idealnej, wszystko metodą prób i błędów. Jeśli masz już jakieś kieszonki, to spróbuj z nimi. U nas na noc były często wonderoosy albo nocna lulu dodo z flipem. Takie akurat miałam. Niestety, chyba będziesz musiała się jednak przekopać przez inne wątki

Chustomanka Awatar blabla0
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

bambusowa formowanka i gatki wełniane lub kieszonka z bambusowym lub konopnym wkładem

Chustomanka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Wonderoos V1
    P. 2007, D. 2010

Domyślnie

dla mnie kieszonka Ptit Desus i używam ich na noc są szerokie w kroku i bardzo chłonne z wkładami ecobubs mikrofibrowymi całe nocki z mega sikaczem u mnie daja radę
    Synek 28.05.2003
    Córunia 09.05.2010
    http://cudanakijuicudawianki.blogspot.com/ jak spędzam wolny czas

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hortensja Zobacz posta
    wiem już, że z bambusa albo wełna(?) najlepiej..
    najlepiej i bambus i wełna tzn wełna na zewnątrz (otulacz) a w środku chłonny gruby bambus (konopie też są b. chłonne).

Bambus tudzież konopie są bardzo chłonne, z tym, że bambus bambusowi nierówny, tzn powinna być pielucha nocna. grubsza od dziennej. Z wełną zaś chodzi o to, że zalanolinowana nie puszcza wilgoci, a jednocześnie jest przewiewna, dzięki czemu pupy dzieci, które z pulem na zewnątrz trochę się jednak macerują w wilgoci (przepraszam za dosadność określenia, ale chwilowo nie przyszło mi nic delikatniejszego do głowy), w wełnie znoszą wilgoć lepiej - w każdym razie na pupie synka widzę różnicę. Jeśli na zewnątrz miałby być pul, to lepiej żeby przy pupie była warstwa "mam sucho" - jakiś polarek czy welurek syntetyczny.

Ja używam formowanki+otulacz wełniany, ale wiele dziewcząt chwali sobie aio i kieszonki - z tego co pamiętam wonderoosy, real easy, nocne issy bear, ale musiałabyś jeszcze sprawdzić.
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Chustomanka Awatar Magda&Franio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Jeśli kieszonka i niezawodna to IssyBear, tylko cena nowej 99zl ale warto

Guest
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Magda&Franio Zobacz posta
    Jeśli kieszonka i niezawodna to IssyBear, tylko cena nowej 99zl ale warto
    dokładnie

Chustoholiczka Awatar espejo

Domyślnie

Ja odpowiem, ze zupelnie nie warto
    kieszonka jak kieszonka, o wklad raczej chodzi - dodam, ze mi IB na noc nie daje rady, jak i w tej chwili zadna inna kieszonka, real easy i magiczne pszczolki tez odpadaja, jedyne co daje rade to porzadna chlonna nocna formowanka i otulacz
    Ale to wszystko zalezy jak juz ktos napisal - od wieku dziecka, budowy, ząbkowania itd....ale tez i czasu bo noc moze byc rozna (w sensie jak czesto przewijasz, bo kilkanascie godzin to chyba zadna nie wytrzyma)
    Truscaffkowa Marzenka
    starszy i młodszy .... bardzo mi urośli

Chusteryczka Awatar cynthia

Domyślnie

HA! polecam jednorazówki

ja niestety całkiem serio - prócz wełnianych gaci wypróbowałyśmy wszystko i nic nie dało rady nawet jednorazówa czasem pada pod wpływem ilości moczu ale to dopiero od niedawna... jeszcze jakiś czas temu woonderoos z orginalnymi wkładami plus jeden bambusowy dawało radę
    Poznań w chuście zaprasza!!!

Uprawnienia umieszczania postów