Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 33

Wątek: Jakie wiązanie z 4,2 m dla czteromiesięczniaka?

Chustomanka Awatar izka_74
    Miejscowość
    Bydgoszcz/Fordon

Domyślnie Jakie wiązanie z 4,2 m dla czteromiesięczniaka?

Przyszła do mnie dzisiaj dynia z wełną didka - bosz, jaka ona piękna i mięciutka! Ale ja tylko kieszonkę do tej pory wiązałam i nie wiem, czego się nauczyć, żeby te 4,2 wystarczyło dla Szymka. Doradźcie

Mateusz (6.07.1996r.) i Pawełek (21.02.2005r.)

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

plecak prosty.

Chustonówka Awatar olo

Domyślnie

Podłączę się

Tyśko pół roku ma. I przy plecaku paskuda prostuje się podczas motania. Nie żaby jakoś nie współpracował wybitnie, bo się w miarę poddaje. Ale parę razy ot tak sobie wyprostuje sobie nóżki prężąc je I cały materiał pięknie ułożony po dupką wysuwa się
    Za mały jeszcze? Spocę się zwykle przy tym motaniu jak szczur, bo ja mu wsadzam ten materiał pod dupkę dociągam a ten znów cyk

Chustopróchno Awatar Karusek

Domyślnie

kangurek
    i zależy jaki nosisz rozmiar, przy 36/38 piątka starczy na kieszonkę i 2x (do 2x jeszcze chwilka wg mnie) bez problemu

edit: olo, materiał staraj się włożyć też między jego brzuszek a Twoje plecy i dodatkowo koniecznie na końcu skrzyżuj poły chusty po nóżkach ale i po materiale na tych nóżkach, wtedy się nie będzie wysuwał
    no i chyba zalezy to też trochę od chusty - lepiej motać na początku w mniej śliską, więc nie jedwab, nie bambus
    Ostatnio edytowane przez Karusek ; 10-01-2012 o 11:22
    2 + 7 (2005-2018)

Chustoguru Awatar livada
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cieszę się że doszła, i że się podoba

Na kieszonkę Ci nie starczy? Ja spokojnie wiązałam nawet z krótszej chusty... Kangurek - spokojnie, z krótszej też zawiążesz. Jakieś wiązania na biodrze, chociaż ja wolę do tego kółkową. No i tak jak pisze mi. - plecak prosty, i jeszcze Ci ogony zostaną. Na zachętę napiszę, że Młodą wrzuciłam na plecy jak miała poniżej czterech miesięcy i nie było wcale strasznie, bardzo ładnie współpracowała
    Ostatnio edytowane przez livada ; 10-01-2012 o 11:26
    Moje DziewczynKi: marcowa Kasia (2011), październikowa Kalinka (2013) i kwietniowa Kaja (2016)

Chustonówka Awatar olo

Domyślnie

Dzięki Karusek tak właśnie staram się robić ino paskuda ma tyle siły, że jakoś tak mi to różnie idzie. Czasem cyk, cyk i gotowe, a czasem rzucam tym w cholerę, bo nie mam nerwów...
    Z przodu śmigam, ale plecak jakoś mi tak ciężej idzie. Może dlatego, ze on jednak mały jeszcze, a jednocześnie na tyle duży, ze ruchliwy...

Domyślnie

olo, z czasem na pewno będzie lepiej
    mi Domik na początku potrafił się na plecach obrócić o 90stopni i leżał bokiem Nie muszę pisać, jaka byłam przerażona, że spadnie
    2 + 7 (2005-2018)

Chustonówka Awatar olo

Domyślnie

Ja może dlatego taka mokra przy motaniu jestem, ze oprócz pracy fizycznej jaką trzeba wykonać mam stresa właśnie, że mi się wygnie/wyślizgnie i poleci na podłogę
    Ale ambitnie chyba dziś go zamotam w plecak do przedszkola

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

a jak Wy wrzucacie?
    tobołek, czy za ramiona?

Chustomanka Awatar izka_74
    Miejscowość
    Bydgoszcz/Fordon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez livada Zobacz posta
    Cieszę się że doszła, i że się podoba

Na kieszonkę Ci nie starczy? Ja spokojnie wiązałam nawet z krótszej chusty... Kangurek - spokojnie, z krótszej też zawiążesz. Jakieś wiązania na biodrze, chociaż ja wolę do tego kółkową. No i tak jak pisze mi. - plecak prosty, i jeszcze Ci ogony zostaną. Na zachętę napiszę, że Młodą wrzuciłam na plecy jak miała poniżej czterech miesięcy i nie było wcale strasznie, bardzo ładnie współpracowała
    Doszła, dzisiaj odebrałam na poczcie, miała właśnie pisać PW

I rzeczywiście udało się zawiązać pięknie kieszonkę, nawet lepiej, niż z 4,6, bo nie ma długich ogonów Nie wiem dlaczego założyłam z góry, że to na kieszonkę za mało A plecak to chyba na klubie kangura poproszę, by mi ktoś pokazał, bo jakoś czuję obawę przed wiązaniem takiego malucha na plecach

Mateusz (6.07.1996r.) i Pawełek (21.02.2005r.)

Chustonówka Awatar olo

Domyślnie

Super kolor. Idealny na taką pogodę!

Udało mi się zamotać W przedszkolu znów sensacja (do dzidzia z przodu już przyzwyczajeni, ale z tyłu...? To tak można? )

Ja wrzucam jak mi się uda, ale... siedzę wtedy. Pewniej się czuję. Dziś mi w śliskim kombinezonie ześlizgnął się. Ojjj dziękowałam za tę wersalkę za mną! Czasem z biodra, czasem przez ramię. Nie umiem tobołka...

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

Karusku, a Ty?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mi. Zobacz posta
    Karusku, a Ty?
    teraz od kiedy Domik siedzi, kucam przed nim, a on siedzi na tapczanie
    a na początku niestety za barki go wrzucałam, bo z tobołka mi nie szło. Zdecydowanie wolę tak jak teraz
    2 + 7 (2005-2018)

Chustonówka Awatar olo

Domyślnie

Ja już czekam aż Tyś siedzieć będzie. Będzie mi znacznie łatwiej!

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

ok, dzięki.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mi. Zobacz posta
    ok, dzięki.
    a co Ty taki wywiad robisz?
    za barki chyba najgorzej, w sensie najmniej bezpiecznie dla dziecka... Niby bardzo uważałam, ale postraszona wyrwaniem dziecku rączek, zawsze byłam nieźle zestresowana
    2 + 7 (2005-2018)

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

pytam, bo jestem ciekawa ile mam ma problem - taki jak opisujecie - przy wrzucaniu z tobołka.
    i ile mam go nie ma wrzucając inaczej

zakładam, że jedne i drugie na końcu uzyskują poprawny plecak

Chustomanka Awatar kista1
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Ja miałam ogromny problem z wrzucaniem z tobołka, więc zawsze za ramion wrzucam, chusta na pupę swoją i naciągam na dziecko. Tyle, że moja z tych współpracujących jest i prawie nigdy się nie wyrywa. Dzisiaj odebrałam manduce i zobaczę jak z nią nam będzie szło
    Bianka 04-09-2010

Chustoguru Awatar livada
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Ja zawsze wrzucam z tobołka, tak się zastanawiam, kiedy Młoda będzie już na to za duża i trzeba będzie się nauczyć jakiejś innej metody
    Moje DziewczynKi: marcowa Kasia (2011), październikowa Kalinka (2013) i kwietniowa Kaja (2016)

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez livada Zobacz posta
    Ja zawsze wrzucam z tobołka, tak się zastanawiam, kiedy Młoda będzie już na to za duża i trzeba będzie się nauczyć jakiejś innej metody
    teoretycznie - nigdy

Uprawnienia umieszczania postów