Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 22

Wątek: Która elastyczna? Jaki kolor?

Chustofanka Awatar Mo-nika
    Miejscowość
    Olsztyn

Domyślnie Która elastyczna? Jaki kolor?

Postanowiłam, że na początek dzidziuś dostanie chustkę elastyczną. Dzieciaczek ma się urodzić w maju. Na jesień- zimę planuję już zakup chusty tkanej i nawet mam już faworyta Ale moje pytanie dotyczy tej chusty elastycznej. Po pierwsze - jaką na późną wiosnę/ lato, a po drugie jaki kolor? Słyszałam, że najcieńsze są Gabi, prawda to? A co do koloru...w Gabi podoba mi się kolor kaczeniec chyba ( taki zółty kremowy), na allegro jest Polekont migdał - też śliczny. Tylko czy taki jasny kolor jest praktyczny? A jak mi się szybko ta chusta pobrudzi?
    Doradźcie proszę

Guest

Domyślnie Re: Która elastyczna? Jaki kolor?

Cytat Zamieszczone przez Mo-nika
    Słyszałam, że najcieńsze są Gabi, prawda to?
    nieprawda.
    najciensze sa MaM Wrap.

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

ja bym wzięła dla noworodka albo:
    http://www.chusty.com.pl/produkty.php?x ... 685&menu=1
    albo:
    http://www.sling.com.pl/sklep/?p=p_19&s ... elastyczne

do tej pory nie wiem, którą
    polekont ponoć nie taki cieńki

Guest

Cytat Zamieszczone przez magda1980
    polekont ponoć nie taki cieńki
    gruby wręcz.
    ale nosi bardzo dobrze.
    miałam.
    nosiłam.

Chusteryczka Awatar april
    Miejscowość
    Im lepszy koń, tym na niego wiecej nakladają.

Ja bym wzięła Kari Me. Cudnie nosi.
    Ale obiektywna nie jestem bo to jedyny elastyk którego miałam

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

April-kari me jest super, ale na starsze niemowlę,nie noworodka i to w lato,ciut przy gruba i sztywna

Chusteryczka Awatar april
    Miejscowość
    Im lepszy koń, tym na niego wiecej nakladają.

April-kari me jest super, ale na starsze niemowlę,nie noworodka i to w lato,ciut przy gruba i sztywna
    Toteż mówię, że obiektywna nie jestem.

Chustofanka Awatar olivka
    Miejscowość
    Gdańsk

Mo-nika, kaczeniec Gabi to nie jest kremowy żółty, to jest taki intensywny, ciepły żółty. Taki, no nie wiem... jak słonecznik? Mam takową, super mi się sprawdziła przy noworodku, z tym że my zaczynaliśmy nosić pod koniec września, więc nie wiem, jak na lato. Powoli będę myślała o sprzedaży tej chusty, bo młody już ciężkawy się na nią zrobił. Jeszcze ją trzymam, bo właśnie niedawno zakupiłam tkaną Nati i jestem na etapie nauki wiązań Gdybyś nadal była zainteresowana zółtą Gabi, to daj znać - możemy się dogadać, bo będę chciała ją trochę taniej sprzedać. Co do brudzenia, to ona szybko schnie Aha, też nie jestem obiektywna, bo mam porównanie tylko z elastykiem z chusta.pl, który to macałam - gabi jest dużo cieńsza.

www.kamome.eu - moje pluszaki

Chustomanka Awatar nitka
    Miejscowość
    New York

zdecydowanie zgadzam sie z Magda - MamEco lub pasiaczki Nati, jeszcze ciekawa jestem jak LennyLamb sie nosi
    Agata - Hashimotka, mama Macka (Styczen 2008) i Julia (maj 2014)

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

lennka jest cieńka i fajnie się nosi,znaczy wg. mnie normalnie
    ale nic jakiegoś super w sobie nie ma,za to na ten przykład w nati, to miałabym ostry dylemat które paski,bo co najmniej 5 mi sie podoba naprawdę, no a MaM z konopiami to w ogóle już inna bajka

Chusteryczka Awatar kamaal
    Miejscowość
    chwilowo Wietrzne Miasto

lennka jest cieńka i fajnie się nosi,znaczy wg. mnie normalnie
    ale nic jakiegoś super w sobie nie ma,za to na ten przykład w nati, to miałabym ostry dylemat które paski,bo co najmniej 5 mi sie podoba naprawdę, no a MaM z konopiami to w ogóle już inna bajka
    Widzę, że mamy podobne dylematy
    Dobrze, że jeszcze dużo czasu zostało
    Ala (15.04.2007) Martyna (18.04.2011) i 2 Maluszki[*]

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Karolina, Ty sobie kupisz przecież przede mną (mam nadzieję,że powstrzymam swędzenie do lata ) ,ja po Tobie tę drugą i się wymienimy do ponoszenia

Chusteryczka Awatar kamaal
    Miejscowość
    chwilowo Wietrzne Miasto

Karolina, Ty sobie kupisz przecież przede mną (mam nadzieję,że powstrzymam swędzenie do lata ) ,ja po Tobie tę drugą i się wymienimy do ponoszenia
    Dobra, to jesteśmy umówione
    Ala (15.04.2007) Martyna (18.04.2011) i 2 Maluszki[*]

Chustomanka Awatar nitka
    Miejscowość
    New York

ja wlasnie upatruje te z konopiami, chociaz na jednej francuskiej stronie tez widzialam sliczne, tylko kurcze drogie...

ech, ja na szczescie mam jeszcze duuuuzo czasu
    Agata - Hashimotka, mama Macka (Styczen 2008) i Julia (maj 2014)

Chustomanka Awatar Natalia

Chusty elastyczne Nati są cienkie, grubościowo porównywalne do Mam Wrap. Koleżanka, która wzięła obie chusty do ręki i spróbowała stwierdzić, która jest grubsza i też uznała, że trudno powiedzieć, bo grubościowo są do siebie bardzo zbliżone. Jedynie niektóre brązowe pasiaste elastyki są trochę grubsze od reszty pasiaczków. Jak zaczęli produkcję, to na brąziku coś im maszyna zrywała przędzę i musieli przenosić wszystko na inną maszynę. Ta druga maszyna dokończyła całą produkcję i wyprodukowała trochę cieńsze materiały niż ta pierwsza.

Najlepiej jednak zapytajcie Vegę, będzie miała niedługo nowe chusty elastyczne Natibaby, a ma u siebie różne chusty, więc ma szersze porównanie.
    www.natibaby.pl - produkcja chust NATI, NATI Ring i in.

Chusteryczka
    Miejscowość
    pomiędzy Łodzią a Warszawą

dziewczyny,

w przypadku elastyka, zresztą tak jak przy chustach tkanych naprawdę ich "grzanie" nie zależy od grubości . latem w każdym elastyku będzie wam ciepło, bo na dziecku musi być 3 warstwy chusty: dwie skrzyżowane poły plus kieszonka.
    bardziej kierowałabym się dobrą nośnością chusty, tym która z nich dobrze otula dziecko, w której dziecko nie będzie narażone na "sprężynowanie". niestety tu też ile gustów tyle opinii .
    zwracajcie uwagę tylko na naprawdę ciasne wiązanie, bo w elstaycznej praktycznie nie macie możliwosci dociągnięcia na dziecku, nawet gdybyście chciały.
    polecam też po każdym wyjęciu dziecka z chusty jej ponowne zawiązanie, ponieważ ze względu na strukturę materiału, chusta po pewnym czasie noszenia naciągnie się i poluzuje. osobiście nie jestem fanką patentu wkładania i wyjmowania noworodka do tego samego wiązania (czyli rano wiążę i do wieczora wkładam i wyjmuję dziecko).

ostatnio pojawiły się też chusty elastyczne didymosa, podobno świetne, ale do kupienia tylko w niemczech, z tego co piszą na stronie.

natalia: gratuluję wprowadzenia elastyków. przy najbliższej okazji obejrzę, no a jak będzie na kim to wypróbuję
    Trener Szkoły Noszenia ClauWi®, http://www.clauwi.pl

Chustofanka Awatar Mo-nika
    Miejscowość
    Olsztyn

A co to jest to Kari Me? O tym to jeszcze tu nie czytałam I namieszałyście mi w głowie, już miałam wybraną Gabi prymulę, a teraz muszę myśleć od początku Te MamWrap jakoś mi nie podchodzą.... no chyba, że zwykłe jednokolorowe( nie wiem jaka to seria)....a te Eco... jak dla mnie brzydkie kolory. Czarny dla małego dzieciaczka mi nie pasuje, różowego nie lubię, poza tym mam skojarzenia ze starą wsypą na poduszkę. Myśłałam o jakimś ładnym kremowym kolorze, ale z kremami problem jest taki, że dużo z tych odcieni wygląda jak brudne
    Może te nati paski mnie przekonają....

Chustomanka Awatar comega
    Miejscowość
    Poznań

Kolorystyczne to elastyczne paseczki Nati są boskie! Bardzo podobają mi się, bo są drobne i na malutkim bąblu będą fajnie wyglądały. Na lato fajnie, żywe kolory.

Chustonoszka
    Miejscowość
    Milton Keynes

Cytat Zamieszczone przez Mo-nika
    Myśłałam o jakimś ładnym kremowym kolorze, ale z kremami problem jest taki, że dużo z tych odcieni wygląda jak brudne
    Może te nati paski mnie przekonają....
    Mam MaM Wrap i Mobiego - zdecydowanie MaM Wrap wydaje sie byc lepszy dla malej - ma fajnie wykonczone brzegi przez co chyba latwiej mi sie wiaze ale ma tylko 3 kolory: czerwony niebieski i migdalowy - czerwony jes przepiekny ale to nie moj kolor (Ania MK posiada i wygladaja z Julcia przepieknie) kupilam niebieski ale tak sobie mi pasuje (zbyt modrakowy?) maja jednak tez migdalowe - moze to jest rozwiazanie? bo pod wzgledem komfortu dziecka i mamy + latwosci wiazania i cienkosci - jest fantastyczny!

Moby ladny i bardzo fajny w dotyku ale grubszy i na poczatku bardzo mi sie rozjezdzal, do teraz mam problem z dociaganiem krawedzi

Chustoguru Awatar petisu
    Miejscowość
    Zielona Góra

Elastyczne didymosa sa do kupienia nie tyko w Niemczech. Tak dla jasnosci.
    www.gugu-gaga.pl chusty Didymos i nosidła KiBi
    gugu-gaga.pl na Facebooku

Łucja 23.03.06.&Milana 10.06.09.&Marshall 11.03.14.

Uprawnienia umieszczania postów