Pokaż wyniki od 1 do 14 z 14

Wątek: przywitanie nowej pieluchomaniaczki

Mieszany widok

Chustonoszka
    Miejscowość
    warszawa

Domyślnie przywitanie nowej pieluchomaniaczki

Witam serdecznie wszystkie pieluchomaniaczki.
    Jestem co prawda bardzo nowa w pieluszkach wielokrotnego uzytku, ale dosc intensywnie sie ucze caly czas i nabralam troche doswiadczenia ale dopiero przy drugich dzieciach (1szy sunys ma 2 latka i jeszcze nieodpieluchowany zaczal niedawno nosic kieszonki,formowanki,wleniane gatki itp oraz blizniaczki maja niecale 4 miesiace) zdecydowalam sie na tak powazny krok zmiany z jednorazowek na stos prania
    Nie jest to podyktowane ekologia (no nie do konca na pewno) a raczej wzgledami zdrowotnymi, uroda pieluszek, no i ostatecznymi kosztami

Czytam Wasze dyskusje od jakiegos juz czasu, i postanowilam dolaczyc do dyskutujacego grona.
    Mieszkam w anglii i tu jest mozliwosc darmowych przesylek na terenie uk (powyzej okreslonej kwoty ale nie zawsze, czasami sa super promocje i mozna nawet jedna pieluszke kupic bez ksoztow przesylki, a bardzo czesto sa super promocje ktore pozwalaja na zakup pieluszki np bumgenius artist series v4 za 12£ czyli okolo 50zl) ktore moglabym pozniej przeslac dalej jesli ktos jest zainteresowany.

podrawiam serdecznie

ah i w granicach mozlowosci moge pomoc na angielskich stronkach jesli ktos potrzebeuje krotkiego tlumaczenia

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

witaj, witaj (choć po prawdzie do powitań jest specjalne miejsce na chustoforum )
    jako mama dwójki z półtoraroczną różnicą chylę głowę (zresztą też przestawiłam się na wielo jak młodszy był mniej więcej w wieku Twoich córeczek)!
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Chustonoszka
    Miejscowość
    warszawa

Domyślnie

Przepraszam zatem za watek w tym miejscu Niestety brak czasu na przecesywanie forum w poszukiwaniu wlasciwego miejsca

Poltora roku roznica jest o pol roku za duza albo o pol roku przynajmniej za mala
    A przy synku probowalam wielorazowek Bambinex bambusiastych, ale pare razy przeciekly (moja wina) i sie szybko zrazilam. Teraz staram sie mocno trzymac i dobierac pieluszki do dziecka (synek potrzebuje baaaardzo chlonnych), i uczyc sie uczyc i jeszcze raz uczyc.

Niestety nadal dziewczynki w wiekszosci uzywaja pampkow gdyz powolutku dokupuje kolejne pieluszki zeby trafic w to co im potrzebne

Ciekawi mnie jak mamy wiecej niz 1go dzieciatka sobie daja rade z praniem sterty pieluszek, bo ja i tak codziennie prawie musze prac mase ubranek, a dorzucac do tego z 15 pieluch minimum dziennie, to nie wiem ktora pralka wytrzyma

Domyślnie

Pranie jak pranie. Można zrobić dwie przepierki dziennie nawet i tak samo się pierze. Ja widzę raczej problem z suszeniem. U mnie tragedia, marzy mi się więcej sznurków w łazience ale nie ma gdzie zamontować. Przed nami ktoś część sufitu po skosie sobie ozdobnie zrobił i teraz miejsca nie ma. Funduszy na remont też nie :/ Czekam na wiosnę
    Mam nadzieję że tym razem nic cię nie zrazi i pokochasz wielo. Ja też właśnie rozstaję się z jednorazówkami, ale muszę zapas pieluch zrobić większy bo na razie trochę mało
    Przemuś 28.12.2010
    Antoś 25.10.2013
    http://matkadzika.blogspot.com/

Chustonoszka
    Miejscowość
    warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Artemida Zobacz posta
    Pranie jak pranie. Można zrobić dwie przepierki dziennie nawet i tak samo się pierze. Ja widzę raczej problem z suszeniem. U mnie tragedia, marzy mi się więcej sznurków w łazience ale nie ma gdzie zamontować. Przed nami ktoś część sufitu po skosie sobie ozdobnie zrobił i teraz miejsca nie ma. Funduszy na remont też nie :/ Czekam na wiosnę
    Mam nadzieję że tym razem nic cię nie zrazi i pokochasz wielo. Ja też właśnie rozstaję się z jednorazówkami, ale muszę zapas pieluch zrobić większy bo na razie trochę mało
    No ja wiekszy problem z praniem mam, do pralki mimo ze 7kg to wejdzie max 15 pieluch (mieszanka kieszonek i formowanek bambusowych i wkladow chlonnych) i troche ciuszkow. 2 prania dziennie codziennie... az ciezko sobie wyobrazic, niby samo sie pierze ale....
    a sznurki na balkonie?
    Staram sie nie zrazac, chociaz juz powoli nie nadazam z praniem i suszeniem a jeszcze nie przeszlismy calkiem na wielo
    Blizniaczki za zaczely mi juz przesikiwac kieszonki z dwoma bardzo chlonnymi mikrofibrami... a mialo byc tak pieknie
    ja narazie mam okolo 19 pieluch na 3jke wiec musze posilkowac sie jednorazowkami.

Chustoholiczka Awatar AMK
    Miejscowość
    Leśny zakątek Śląska

Domyślnie

odważna jesteś

Uprawnienia umieszczania postów