Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: COŚ NA NOC..

Chustomanka
    Miejscowość
    Polska

Domyślnie COŚ NA NOC..

http://www.organicalulu.pl/38-pieluszki-formowane
    Jakie pieluszki z tej strony byście poleciły?> Ze względu na wygląd i opis bardzo spodobały mi się Lollipop. Warto je kupić?

Chustofanka Awatar mama_maleństwa
    Miejscowość
    Katowice

Domyślnie

Sama zastanawiałam się nad ich kupnem. Na stronie producenta są teraz w obniżonej cenie, wychodzi wręcz niecałe 25zł za formowankę. Jedynie co mnie zastanawia to czy taki sposób zapięcia nie powoduje bardzo dużego "brzucha" u dziecka, trzeba pamiętać że tu dochodzi jeszcze otulacz.... Jakoś bardziej przekonuje mnie zapięcie w Tots Botsach.

Chustonoszka Awatar tonka antonka
    Miejscowość
    Zielona Góra

Domyślnie

Dostałam w prezencie (a właściwie syn dostał ) formowankę Lollipop bambusową i powiem, że jest całkiem niezła. Jeśli chodzi o chłonność to wytrzymuje całą noc bez problemu. Jęzor doszyty z przodu pozwala na złożenie go od strony brzuszka dziecka co jest fajnym rozwiązaniem w przypadku chłopców. Za to z tyłu przylega wtedy bardzo ładnie do plecków. Jeśli chodzi o rzepy to faktycznie są trochę duże i bardzo sztywne. Ten rodzaj zapięcia zdecydowanie nie nadaje się do stosowania z otulaczmi na napy czy rzepy. Po zapięciu na pieluszce Flipa widać od góry formowankę i może to być miejsce gdzie wilgoć z pieluszki przejdzie na ubranko. To pieluszka raczej do stosowania z gatkami wełnianymi. Ale ogólnie jestem z niej zadowolona na tyle, że na próbę kupiłam jeszcze wersję o nazwie pluszowy miś. Jest faktycznie miękka i delikatna jak misio i całkiem chłonna. Nocy nie wytrzymała ale nie jest do tego przeznaczona. Za to na spacer idealna. A i ważne, że dość szybko schną te pieluszki.

Uprawnienia umieszczania postów