Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 41 do 42 z 42

Wątek: ja tak niesmialo....

. Awatar mart
    Miejscowość
    warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grimma

Cytat Zamieszczone przez mart
    tak samo jak z płaczem - jeśli matka nie odczytuje potrzeb dziecka lub je ignoruje, płacz przestaje być przez niemowlę różnicowany, bo ono nie widzi sensu komunikowania na różne sposoby..
    to co napisalas pokrywa sie z tym co pisze Tracy Hogg w "jezyku niemowlat". prawde mowiac to twierdzenie przyprawialo mnie mniej wiecej rok temu o wielkie wyrzuty sumienia ze roznorodne placze mojego dziecka zanikaja bo sie z nim nie komunikuje i nie rozpoznaje potrzeb. patrzac na to z dystansu mam wrazenie ze Wojciszek po prostu rezygnowal z placzu na korzysc innych form komunikowania sie. tzn wyrastal z noworodkowego stylu komunukacji i tyle.
    Myślę, że ten brak rozróżniania/rozpoznawania rodzajów płaczu występuje w sytuacjach skrajnych - opieki nad niemowlęciem sprowadzonej do najedzony-ubrany-przewinięty-odłożony... czyli to raczej nie o Tobie!

Chustoguru Awatar grimma
    Miejscowość
    joli bord - warszawa

Domyślnie

Myślę, że ten brak rozróżniania/rozpoznawania rodzajów płaczu występuje w sytuacjach skrajnych - opieki nad niemowlęciem sprowadzonej do najedzony-ubrany-przewinięty-odłożony... czyli to raczej nie o Tobie!
    fakt - moje sie nie daje odlozyc

chodze i mysle o tym co piszecie o EC i prawde mowiac trudne dla mnie to do przyjecia

zastanawiam sie czemu..
    "za każdym razem, kiedy sprawiasz przykrość swojemu dziecku, powinieneś wrzucić do skarbonki dolara na jego przyszłą terapię"

Uprawnienia umieszczania postów