-
Chustomanka
Testowałam chustę AZIMI z 12 –sto kilową Jagódką.
Nosiłyśmy się plecaku prostym i z koszulką, poza tym z przodu w kieszonce i w 2x podczas jazdy autobusem i spacerami z i na przystanek. Porównuję z chustami, w których do tej pory nosiłam moją córkę –opuncją meksykańską i LL sosna z wełną.
- Grubość średnia, porównywalna z girasolem, choć girasol trochę grubszy i bardziej mięsisty mi się wydaje.
- Łatwo się dociąga, wiązanie nie popuszcza.
- Nośność porównywalna do opuncji (prawie robi jednak różnicę), nie ma co się równać z sosną z wełną. Czułam moje 12 kg szczęście.
- Piękne, energetyczne kolory. Porównując z załączonymi próbkami kolor chusty testowej podoba mi się najbardziej. Ten kolor to chyba „energia”. Mojemu mężowi podobał się ten z brązem „zachód słońca”. Inne próbki wydawały mi się strasznie wyblakłe (odcień „światło”, „turkus”) lub zbyt ciemne (odcień „brąz”). Kolory –rzecz gustu.
- Nie podobało mi się zaznaczenie środka. Można było to zrobić dyskretniej, tak jak ma girasol. Podoba mi się także zaznaczenie środka w chustach lnianych od Vombati –wyhaftowany kwiatek.
- Końce chusty proste –dla mnie wygodne, choć ścięte na ukos ładniej się prezentują.
- Nie podobało mi się wykończenie końców –widać złe podwinięcie – wychodzące nitki.
- Nie podobało mi się przeszycie dłuższego boku jasnożółtązieloną nitką. Nieestetycznie, wg mnie nie pasuje kolorystycznie do chusty.
Instrukcja obsługi.
- Czarno –biała forma broszurki jest nieciekawa.
- Za mało przykładów wiązań. Dodałabym jeszcze np. wiązanie na biodrze.
- Przedstawione zdjęcia nie ilustrują sposobu wiązania –jest ich za mało i są niewyraźne, nieczytelne! Osoba motająca dziecko po raz pierwszy będzie miała duże problemy posługując się tymi zdjęciami.
- Zbyt duża informacja o producencie. W zamian rozbudowałabym część instruktażową.
Podsumowując: dobra chusta na początek noszenia w dobrej cenie. Piękne kolory 

Uploaded with ImageShack.us
Dziękuję za możliwość przetestowania.
Ostatnio edytowane przez Georgina ; 27-07-2012 o 00:07
Bubu 7.9.2010

Uprawnienia umieszczania postów