Pokaż wyniki od 1 do 13 z 13

Wątek: blad fabryczny w chuscie.

Mieszany widok

Chustonoszka
    Miejscowość
    UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Liv Zobacz posta
    holly, ale nitka nie jest przerwana. to, że jest dziurka po przesunięciu nitki jest naturalne - to przestrzeń po dość dużym babolu, zgrubieniu na przędzy.

tej chuście nic nie dolega, a jeden taki babol to naprawdę niewiele, jak na to co widziałam w chustach, które i tak były w zupełności bezpieczne

edit - aha, nawet gdyby nitka się przerwała to w chuście nie pójdzie Ci oczko

edit 2 - tę nitkę sama wyciągnęłaś, czy ten duży babol to było zgrubienie plus podwinięta fabrycznie nitka, tak jakby nadmiar?
    w tej chwili jest duże ryzyko, że nitka się przerwie, bo za bardzo wystaje.
    w pierwszym przypadku wystarczyłoby przesunąć nitkę na swoje miejsce.
    w drugim -hm, myślę, czy nie zawiązać supełka tuż przy materiale, a tę wystającą nitkę wciągnąć szydełkiem pomiędzy inne nici, po prostu, żeby nie wystawała, co zabezpieczy ją przed przerwaniem.

tak czy siak wg mnie jest to wada estetyczna, bez wpływu na bezpieczeństwo chusty
    Najpierw byl widoczny babol, robiac zdjecia ciut odgielam zeby zobaczyc czy jest dziura, musialam wiedziec co jest pod spodem bo nie wiedzialam czy zwrocic ja czy nie. jak podrapalam paznokciem babol wyszedl i ukazala sie nitka, byla zwinieta pod, ja nic na sile nie ciagnelam.

Najpierw myslalam zeby ja zwiazac, ale teraz nie jestem taka pewna, bo przeciez jak chusta bedzie pracowac to wtedy moze sie zerwac. Babol jest w sumie w dosc bezpiecznym miejscu bo tak mniej wiecej w miejscu gdzie bedzie wezel.

szczęśliwa podwojna chustomamka, na dodatek nosimy się w pieluszkach wielo

Chustoholiczka
    Miejscowość
    okolice Wrocławia

Domyślnie

Moim zdaniem nic tej chuście nie jest, przyjęłabym 10 % od sprzedawcy, albo wynegocjowała trochę więcej
    Naturalnie tak wyciągnięta nitka stwarza ryzyko zaciągnięcia i jej zerwania, więc jeśli masz troszkę cierpliwości, to proponuję wziąć igłę i powolutku poprzeciągać nitkę w obie strony, aż się schowa, ta powstała dziurka też zniknie jak nitki delikatnie poprzesuwasz Powodzenia
    Mati 03.2005 Martynka 09.2008 Szymonek 12.2012

Uprawnienia umieszczania postów