Strona 134 z 191 PierwszyPierwszy ... 3484124126127128129130131132133134135136137138139140141142144184 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2,661 do 2,680 z 3807

Wątek: Oschafanki ;)

Chustomanka
    Miejscowość
    miasto spotkań

Domyślnie

napisałam, wstawiłam załączniki. zobaczymy.

kiedy znowu coś wrzucają?

Chustoholiczka Awatar Marciula
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Matko, u mnie to już na serio choroba
    Śniło mi się, że miałam chmurki - były idealne
    Nikt nie ma na zbyciu?

Chusteryczka Awatar masha
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

No to teraz do czasu nowej kolekcji mamy spokój Portfele odetchną i nabiorą nowych sił...
    Doradca Akademii Noszenia Dzieci Mama: Francesco 17.05.2012 i Helutek 22.04.2014
    LULAMY Akademia Chustonoszenia oraz Stowarzyszenie Poznań w Chuście

Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

I pewnie u mnie już chuścioszek się pojawi
    No i niedługo przedsprzedaż.... Muszę spojrzeć znowu na chusty i się zastanowić czy dwóch przypadkiem nie wezmę - takie zadośćuczynienie za chmurki
    Ale już minęły te dwa tygodnie gdzie przedsprzedaż?
    Ostatnio edytowane przez Marciula ; 06-02-2013 o 09:50

Chustofanka Awatar Mariion
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Hehe, spokojnie
    wypusty sie opoznily, to i przedsprzedaz.
    Mysle, ze realnie to tydzien do dwoch zanim sie z kolei z tym ogarna.

A ja w ogole cos slyszalam o jakims kaszmirze? Tylko nie wiem ani czy to solo czy w kolekcji zimowej ani kiedy, ale ponoc ma byc.

Wiem za to, ze chcialabym go bardzo jakby byl

Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Ja jednak biorę tylko Nebulę z jedwabiem - ciekawe jak się będzie motać. A kaszmir to też ciekawa opcja
    Eh... czyli znowu czekanie....

Chustoguru Awatar samuela

Domyślnie

Kaszmir? Hmm, to by było ciekawe.
    Ja z przedsprzedaży na pewno Nebulę biorę. I myślę o Raven, ale czy ja wiem... Poczekam na jakieś zdjęcia.

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Na Natural Mamas jest wątek o zimowej kolekcji Oschy i tam właśnie o kaszmirze dziewczyny coś pisały. Że na stronie do instrukcji prania itp. został dodany kaszmir, i że Zoe z Oschy też potwierdziła, że ma być, ale jakąś chwilę po kolekcji zimowej, więc w tym momencie pewnie po przedsprzedaży też.

Ja jeśli coś będę zamawiać, to Nebulę na pewno.
    A Ravena to też bym chciała jakieś zdjęcia zobaczyć i wtedy może może

Chustomanka
    Miejscowość
    miasto spotkań

Domyślnie

to niech ktoś mnie uświadomi, bo z natury zakręt jestem - co jeszcze przed nami?

Chusteryczka Awatar Kamila
    Miejscowość
    Sztokholm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jborowa Zobacz posta
    to niech ktoś mnie uświadomi, bo z natury zakręt jestem - co jeszcze przed nami?
    Walentynki
    wlasnie zalozylam temat
    Marcel 3 lata

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jborowa Zobacz posta
    Ja tylko wiem, że na 100% przedsprzedaż i może może kaszmir ale o tym kaszmirze to ja też chwilę temu czytałam, tak pod koniec grudnia, więc może coś się zmieniło i nie będzie

i na razie chyba tyle.
    ewentualnie mogą być jakieś solo, kiedyś coś, ale kto ich tam wie

Chustomanka Awatar FatalFuchsia
    Miejscowość
    Holandia

Domyślnie

Ja sobie zupełnie świadomie odpuściłam polowanie i zajęłam się przychówkiem.

Bawiłoby mnie to (lubię polować na bilety na koncerty), gdyby strona nie miała tylu baboli. Mój mąż jest informatykiem i za każdym razem jak wychodzą akcje z Oschą mówi mi, żebym się 4 razy zastanowiła czy chcę im powierzyć numer karty kredytowej, bo ewidentnie ich zapleczem IT zajmuje się ktoś, komu się wydaje, że wie co robi. Z naciskiem na "wydaje się"

Chustoholiczka
    Miejscowość
    okolice Wrocławia

Domyślnie

Ja nawet kompa wczoraj nie otwierałam i nic nie wiedziałam o wypuście a tak chciałam chmurki 4
    Może ma ktoś i nie chce?

A z radosnych wieści - przyszły do mnie biedrony Jejku jakie one eleganckie - wzór mnie nie porusza, ale kolory są fantastyczne, więc chusta jest piękna

Zoana baaaaaaardzo dziękuję
    Mati 03.2005 Martynka 09.2008 Szymonek 12.2012

Chustofanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez FatalFuchsia Zobacz posta
    Ja sobie zupełnie świadomie odpuściłam polowanie i zajęłam się przychówkiem.

Bawiłoby mnie to (lubię polować na bilety na koncerty), gdyby strona nie miała tylu baboli. Mój mąż jest informatykiem i za każdym razem jak wychodzą akcje z Oschą mówi mi, żebym się 4 razy zastanowiła czy chcę im powierzyć numer karty kredytowej, bo ewidentnie ich zapleczem IT zajmuje się ktoś, komu się wydaje, że wie co robi. Z naciskiem na "wydaje się"
    Mnie też to mocno zastanawia, bo nie wiem, jakie oni mają zabezpieczenia na swojej stronie, bo przeciez dane karty wpisuje się na ich stronie (a nie ma przekierowania na strony z tzw bezpiecznymi płatnościami). Tez jakoś mam potrzebę, żeby poznać jakie oni mają zabezpieczenia.
    Ania - żona i matka trójeczki rozrabiaków

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez angr Zobacz posta
    Mnie też to mocno zastanawia, bo nie wiem, jakie oni mają zabezpieczenia na swojej stronie, bo przeciez dane karty wpisuje się na ich stronie (a nie ma przekierowania na strony z tzw bezpiecznymi płatnościami). Tez jakoś mam potrzebę, żeby poznać jakie oni mają zabezpieczenia.
    wiesz, strona Oschy stroną Oschy, to swoją drogą ale z tzw. bezpiecznymi płatnościami też również bywa, mi się tam jeszcze nic nie przytrafiło i uchowaj Boże, może nic nie zdarzy, ale o takim paypalu różne historie słyszałam... dopiero co zaczęłam zgłębiać temat, więc przykładami nie będę rzucać i muszę jeszcze coś o tym poczytać, ale bądźmy szczerzy, gdziekolwiek w necie byś nie wpisywała danych karty i jakiekolwiek nie byłyby zabezpieczenia strony, to ryzyko tak czy inaczej jest i zawsze będzie. Płacąc w necie niestety trzeba się z nim liczyć.

Dlatego moim zdaniem bezpieczniej jest płacić jedną kartą kredytową, na której masz np. założony limit na taką i taką kwotę plus przelewać tyle, ile mniej więcej wiesz, że wydasz i wtedy Ci więcej nie wyciągną, no bo nie da rady niż np. podawać dane normalnej karty do konta, bo wtedy mogą wyczyścić całe. Teraz, jak Oscha daje 15 minut na zapłacenie, to można taką operację spokojnie wykonać.

Chustofanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mariion Zobacz posta
    wiesz, strona Oschy stroną Oschy, to swoją drogą ale z tzw. bezpiecznymi płatnościami też również bywa, mi się tam jeszcze nic nie przytrafiło i uchowaj Boże, może nic nie zdarzy, ale o takim paypalu różne historie słyszałam... dopiero co zaczęłam zgłębiać temat, więc przykładami nie będę rzucać i muszę jeszcze coś o tym poczytać, ale bądźmy szczerzy, gdziekolwiek w necie byś nie wpisywała danych karty i jakiekolwiek nie byłyby zabezpieczenia strony, to ryzyko tak czy inaczej jest i zawsze będzie. Płacąc w necie niestety trzeba się z nim liczyć.

Dlatego moim zdaniem bezpieczniej jest płacić jedną kartą kredytową, na której masz np. założony limit na taką i taką kwotę plus przelewać tyle, ile mniej więcej wiesz, że wydasz i wtedy Ci więcej nie wyciągną, no bo nie da rady niż np. podawać dane normalnej karty do konta, bo wtedy mogą wyczyścić całe. Teraz, jak Oscha daje 15 minut na zapłacenie, to można taką operację spokojnie wykonać.
    masz rację odnośnie bezpieczeństwa w sieci. Ja muszę pomyśleć jak tu pokombinować z moimi kartami. Szkoda ze nie mozna americanem express placic u Oschy, mialabym klopot z glowy, bo to bylaby ta bezpieczniejsza opcja dla mnie niz uzywanie karty, którą mam do konta.
    Ania - żona i matka trójeczki rozrabiaków

Chustomanka Awatar FatalFuchsia
    Miejscowość
    Holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mariion Zobacz posta

Ja się nie martwię o swoje fundusze. Mam dwie normalne kredytówki, które mają limit jedynie przy wypłatach z bankomatu (a tak to do wysokości kredytu), ale obie są ubezpieczone, większość kart kredytowych jest. Poruszam problem bardziej ogólnie, bo do tej pory dwa razy mi się zdarzyła kradzież danych i naprawdę nie jest to nic przyjemnego. Za każdym razem odzyskałam pieniądze, ale nerwówka jest niezła, a potem czekanie na zwrot kasy i nową kartę, zmieniane danych w PayPalu, Amazonie...

Mówiąc oględnie, niech piekarz piecze chleb, a młynarz robi mąkę. Wolę jak Oscha zajmuje się chustami niż konstruowaniem sklepu internetowego

Chustoguru Awatar samuela

Domyślnie

A moje wszystkie nabytki już w drodze .

Chustomanka
    Miejscowość
    miasto spotkań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez samuela Zobacz posta
    już posłali?? no nie. u mnie cisza

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez samuela Zobacz posta
    fajnie Ci moja jeszcze nie wysłana.
    czyli co miałaś - tą zaklepaną SNM i Alto x2?

Uprawnienia umieszczania postów