O rety! No bardzo ladna!
O rety! No bardzo ladna!
Corcia 09.07.2006 i Syneczek 30.06.2008
CIesze sie, ze sie podoba. Mnie osobiscie, bardzo. Nie zaluje, ze zamowilam. Cienka jest - zgadza sie. Ale mnie pod kurtka taka w sam raz wystarczy. Mam jeszcze gruba Pancy na zmiane. A cienkosc ma w jej przypadku wspanialy atut, swietnie sie dociagaPo praniu zrobila sie naprawde mieciuchna
Kolor jest super zywy i energetyczny. Yew jest nieco wyblakla przy niej.
I na zakonczenie male zblizenie:
...i ciekawostka - ile czarnej wody moze puscic zielona chusta
![]()
Marcel 3 lata
Ehh no zabilas mnieCudowny ten kolor!!!
A ja tak sobie ino dumam, jak sie ma zielonosc pinusa do erby i eibe? Pinus chyba najladniejszy, najzywszy?![]()
B. 2011
S. 2012 [']
M. 2013
B. 2014
A ja bym chciała wiedzieć, jak się ma ta alpaka... Nie kudłaci się? Czuć ją w ogóle?
Bo widziałam kiedyś rybki z alpaką i były...No, nieciekawe, delikatnie mówiąc...
![]()
Chioma:
tu jest z Eibe, gdzie Pinus na spodzie
![]()
Eibe wydaje sie nieco wyblakla przy Pinusie. Zielen w nim jest bardziej soczysta, a ciemna nitka ciemniejsza. Ale moj maz by pewnie powiedzial, ze to jedna i ta sama chusta
Metis:
No alpaka byla troche szorstka przed wypraniem, ale po praniu cala chusta zmiekla. Teraz po paru noszeniach jest super miekka. Mnie nie gryzie. Ale nosze na ciuchy zimowe, z dlugim rekawem. Za to smierdzi niemilosiernie po praniu. Merynos to przy niej konwalieAcha, pralam recznie i sporo klaczkow mialam na rekach - wiec linieje z lekka
Jak strasznie wygladala ta alpaka w rybkach, bo nie wiem co dziala na ciebie odstraszajaco![]()
Marcel 3 lata
buhahaha jeden z lepszych opisow chusty jakie czytalam. A ty robisz bardzo wiarygodne opisy z uzyciem mnostwa przymiotnikow![]()
Marcel 3 lata
Miło mi to słyszeć, hehe...
Staram się trafiać do wyobraźni odbiorców...
Szkoda, że mieszkasz tak daleko i nie można sobie tego pinusa obmacać...![]()
No własnie, Indiotyle, ze alpaka w tym zestawieniu zupełnie mi nie pasuje.
Macalam stendhala z alpaka i kudlaty był, szorstki i nawet jakby zmiekl to i tak mi ta fatura nie podchodzi, a szkoda...
Gdyby ta wersja kolorystyczna pojawiła się z jedwabiem, grubości rose seide to![]()
K. 2009M. 2012
metis, tamte rybki niechcący były źle wyprane i stąd ten efekt![]()
mam stendhala z alpaką, przeze mnie 2 razy prany i kłaczki mam jak choćby aare wełniane, więc zupełnie normalne, na pewno nie kocurA mięciutki i cieplutki, ze hej! Bardzo go sobie chwalę!
edit: nie noszę zielonego, ale ten pinus jest naprawdę śliczny!
2 + 7 (2005-2018)
a to ktos w nich nosi???
Marcel 3 lata
Ja widziałam u franciszki... Nie wiem, czy je jeszcze ma...![]()
Kamila dzieki za opis![]()
B. 2011
S. 2012 [']
M. 2013
B. 2014