Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 27

Wątek: Premier Cameron nosi w wisiadle przodem do swiata :/

Mieszany widok

Chustonoszka

Domyślnie Premier Cameron nosi w wisiadle przodem do swiata :/

Jakoś w weekend chyba oglądałam na półśpiąco Magiel Towarzyski na tvn style. W którymś momencie Karolina zaczęła opowiadać o sesji, jaką Cameron zrobił dla The Sunday Times Magazine, i na wstępie oczywiście pokazała okładkę. Smutne.

edit: Jeśli temat jest w zlym miejscu, to bardzo przepraszam i proszę krzyczeć.
    Ostatnio edytowane przez megibuu ; 20-12-2011 o 08:16

Chustofanka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

no cóż, w końcu moda na wisiadła
    Ania (30.01.2011)

Chustoholiczka

Domyślnie

temat jest w dobrym miejscu
    a ze zdjecia bije cos pozytywnego a ze nosi w wisiadle to nie powod do smutku

Chustopróchno Awatar Budzik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez megibuu Zobacz posta
    oczywiście pokazała okładkę. Smutne.
    Smutne?? Super, że nosi dziecko, że daje mu bliskość i przykład innym ojcom. Że przodem, że w wisiadle - no cóż, nie wszyscy są tak mądrzy i oświeceni jak forumki

Chustoholiczka Awatar Jasnie Pani :)
    Miejscowość
    Belfast

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Budzik Zobacz posta
    Smutne?? Super, że nosi dziecko, że daje mu bliskość i przykład innym ojcom. Że przodem, że w wisiadle - no cóż, nie wszyscy są tak mądrzy i oświeceni jak forumki
    a ty powaznie myslisz, ze on tak na codzien? ta bliskosc i przyklad dla innych ojcow to tylko do sesji.

Chustofanka Awatar milou
    Miejscowość
    Pruszków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jasnie Pani :) Zobacz posta
    a ty powaznie myslisz, ze on tak na codzien? ta bliskosc i przyklad dla innych ojcow to tylko do sesji.
    A znasz go osobiscie, zeby moc tak twierdzic?

Chustoholiczka Awatar Jasnie Pani :)
    Miejscowość
    Belfast

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez milou Zobacz posta
    A znasz go osobiscie, zeby moc tak twierdzic?
    a Budzik zna go osobiscie, zeby twierdzic , ze to bliskosc niereżyserowana? I jeszcze tak sformuowac post, zeby nasrać we własne gniazdo? Po raz kolejny zresztą.

Chustomanka Awatar Aniika

Domyślnie

Noszenie w wisiadle to zadna bliskosc. To juz lepiej wziasc na rece.

Chustopróchno Awatar Budzik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jasnie Pani :) Zobacz posta
    a Budzik zna go osobiscie, zeby twierdzic , ze to bliskosc niereżyserowana? I jeszcze tak sformuowac post, zeby nasrać we własne gniazdo? Po raz kolejny zresztą.
    Oh, gratuluję kultury wypowiedzi, jak zwykle zresztą.
    Nie stwierdziłam, że to bliskość niereżyserowana. Stwierdzam jedynie, że lepsze takie noszenie niż nienoszenie wcale.
    Nie wiem, czy nosi na co dzień, nie wiem, ile ma dzieci, nie wiem nic o jego życiu, mogę odnieść się tylko do tego jednego zdjęcia i tylko to mogę skomentować bez filozofowania nt jego stylu życia i rodzicielstwa.
    Ostatnio edytowane przez Budzik ; 20-12-2011 o 11:36

Chustonoszka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Budzik
    Super, że nosi dziecko, że daje mu bliskość i przykład innym ojcom. Że przodem, że w wisiadle - no cóż, nie wszyscy są tak mądrzy i oświeceni jak forumki
    Przyznam, że ja jako chustonówka, czytając taką wypowiedź chustoguru, wpadam w lekką konsternację. Wiem, wiem, to tylko nomenklatura zależna od liczby postów, but still...
    Kilka tygodni temu odbyłam bardzo sympatyczną rozmowę z nieznajomą spotkaną w sklepie, która nosiła dziecko w ten sam sposób co Pan Premier. Wyglądała na przekonaną, że takie noszenie to może niekoniecznie. Co mam jej powiedzieć, jesli spotkam ją ponownie, a ona do mnie, na przykład tak: "wie pani, a ja widziałam gdzieś w telewizji, że sam premier Wielkiej Brytanii tak nosi dziecko, więc może nie ma w tym nic złego jednak, w końcu to światowy człowiek, ma mnóstwo doradców i w ogóle" ??

Chusteryczka Awatar mamaLiKa
    Miejscowość
    sercem na Ursynowie ;)

Domyślnie

trochę OT: a jaka to mega reklama dla BabyBjorna!
    Oni to mają przebicie, trzeba im przyznać. Po raz kolei mnie to zadziwia. Przecież ceny BB i nosideł typu manduca, bondolino - zbliżone, wygoda noszenia w nosidłach jednak większa, a to jednak BB jest wszędzie, nawet na okładkach gazet i to z premierem

Chustoholiczka Awatar szast.prast
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

ale piękne jest to zdjęcie

Chustomanka Awatar Aniika

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szast.prast Zobacz posta
    ale piękne jest to zdjęcie
    Tu sie zgadzam, naprawde pieknie wykonane zdjecie. Ale wisiadlo niestety psuje efekt...

Chustoholiczka Awatar szast.prast
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

że dla wygody - to żaden zarzut przecież.
    ja też w chuście nosiłam Dzika dla wygody - własnej i Dzikowej.
    a obserwując tatusiów z wisiadłami i patrząc na zdjęcie Camerona, widzę, że mężczyźni też lubią nosić, tyle, że inaczej

i rozwinę: może rozkład upodobań (kobiety: chusty, mężczyźni: nosidła i wisiadła, które wymuszają noszenie przodem) ma związek ze stereotypowymi rolami? mama od bliskości, tato od pokazywania świata?
    Ostatnio edytowane przez szast.prast ; 20-12-2011 o 13:03

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

A ja widzę radość dziecka i ojca - każda chwila kontaktu jest cenna. I nie sądzę aby dźwigał dziecko godzinami w wisiadle. No i młode na nieszczęśliwe nie wygląda.
    Dla wiadomości zanim mnie pożrecie żywcem - ja moje BB po starszej córze już wywaliłam z domu i noszę w chustach, pouchu i niebawem w nosidle hybrydowym Storcza. Więc jestem zindoktrynowana dostatecznie A ojcowie z jakiegoś powodu wolą nosidła, zazwyczaj, nie mówię, że wszyscy No a marketing BB - tak samo jak koszmarnych, brzydkich i niefunkcjonalnych na polskich chodnikach wózków Bugaboo A świetnie się sprzedają i kupujące je młode mamy czują się taaaakie wspaniałe i troskliwe
    Doradca Noszenia ClauWi®
    Mama dwóch córek: H. (03.2008) i K. (08.2011)

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez egla30 Zobacz posta
    No a marketing BB - tak samo jak koszmarnych, brzydkich i niefunkcjonalnych na polskich chodnikach wózków Bugaboo A świetnie się sprzedają i kupujące je młode mamy czują się taaaakie wspaniałe i troskliwe
    kontynuując OT - będę bronić! - starszą wywoziłam w bugabie (zresztą jakimś muzealnym egzemplarzu z allegro) i złego słowa nie dam powiedzieć - każdemu wózek według jego potrzeb! Wydaje mi się, że niefunkcjonalne na polskie chodniki są parasolki z mikro kółkami, ale nie używałam, poza tym zdaję sobie sprawę, że w iluś sytuacjach mogę być wspaniałe, więc nie będę się kategorycznie wypowiadać.
    Ostatnio edytowane przez jul ; 20-12-2011 o 15:27
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Co do parasolek - zgadzam się na 100% ale nie sądzisz, że niektóre marki są kierowane do szczególnych odbiorców typu "mam dużo kasy i chciałbym to pokazać"?
    Doradca Noszenia ClauWi®

Chustoguru Awatar paskowka
    Miejscowość
    Warszawa-Bielany/Puławy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez egla30 Zobacz posta
    Co do parasolek - zgadzam się na 100% ale nie sądzisz, że niektóre marki są kierowane do szczególnych odbiorców typu "mam dużo kasy i chciałbym to pokazać"?
    To chyba tak jak ze wszystkim, mozna nosić w LL, a mozna w rocznicowych pawiach

www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
    Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.

Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

No to ja, na szczęście, pawi nie noszę
    Jakoś tak preferuję Storczykową prostotę i lubię niskie ceny
    Doradca Noszenia ClauWi®

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

kompletnie nie wierzę temu zdjęciu... sesyjna ustawka i tyle.

Uprawnienia umieszczania postów