W ok. cen i turkus i fiolet:
http://shop.natibaby.pl/category/oka...iu-z-kaszmirem
W ok. cen i turkus i fiolet:
http://shop.natibaby.pl/category/oka...iu-z-kaszmirem
Honsiu w obu kolorach i wszystkich (prawie) rozmiarach w sklepie!![]()
Dziewczyny a powiedzcie jak z gruboscia turkusa? Jesli udaloby sie porownac z paprotkami marine, bo jedynie takowe z oferty Nati posiadam - to mialabym rozeznanie mniej wiecej.
Corcia 09.07.2006 i Syneczek 30.06.2008
ja liczę na używanego turkusa jak już będę mieć za co ;p
co do grubości to nie wiem jak paprotki, honsiu dla mnie jest cieńkie, ale fajnie cieńkie...
Mam oliwkowe paprotki z wełną i mam turkusowe honsiu z kaszmirem.
Faktycznie, honsiu bardziej zbite i mięciutkie, w dotyku przypomina puch, ale obie dobrze noszą... Która lepiej?Trudno powiedzieć... To dwie różne kategorie...
Ale honsiu na pewno będzie idealne -przez swoją miękkość- dla malucha![]()
Fiolet mi się bardzo podoba, turkus jednak bardziej w gałązkach mi leży zdecydowanie
A to Tosia w honsiu, dziś ma równo 2 miesiące![]()
Kiepsko mi się trochę dociągała nie wiem czemumoże kiepski dzień
Coach dyplomowany SWPS
Doradca d/s noszenia dzieci w chustach Akademii Noszenia Dzieci
Certyfikowany Instruktor Masażu Shantala
Taka szmata sobie leży spokojnie w sklepie a ja nie mam kogo do niej włożyć![]()
Jak się ładnie postarasz to na jesień będziesz miała![]()
Coach dyplomowany SWPS
Doradca d/s noszenia dzieci w chustach Akademii Noszenia Dzieci
Certyfikowany Instruktor Masażu Shantala
Jaki fajny ten twoj Tosiulek
A i w fiolecie wam do twarzy
Ps. Mi tez sie kaszmirowe galazki jakos tak byle jak dociagaly. Co myslalam, ze juz konczylam dociaganie to luz gdzies wyskakiwal. I tak w kolkoWypralam wiec i o niebo lepiej. Za sliska chyba byla i sie dobrze nie "haczyla"
![]()
Marcel 3 lata
mam porownanie nie tylko z paprotami ale i kupferem
honsiu jest grubsze, mniej lejace sie niz kupfer, ale nadaje sie dla. malucha i zdaje mi sie, ze rownie dobrze poniesie klocka, czego przy kupferze nie powiedzialabym
i dopisze, ze moim zdaniem nie bedzie wiekszej roznicy miedzy paprotami a honsiu przy wiekszym dziecku,
mniejsze lepiej sie mota w honsiu
Ostatnio edytowane przez Denay ; 04-01-2012 o 09:57
A to się zapytam,
motacie i nosicie maluchy bez prania chusty?
Nie wpisuję się w profil ideologiczny statystycznej chustomatki.
Bardzo czesto
Choc zauwazylam, ze chusta lepiej sie mota i jest milsza w dotyku po praniu. Ale czesto po prostu nie moge sie pohamowac, albo zal mi, ze bedzie krotsza po praniu. Choc predzej, czy pozniej i tak piore i tak![]()
Marcel 3 lata
Ja tak sobie myślę ,że w takiej tkalni to jednak nie jest czysto- chemikalia do utrwalania nici itp. Pan/pani tkająca zwijająca, coś robiąca nie musi umyć rąk etc...dodatkowo w instrukcji jest napisane "uprać przed użyciem")(nawet wyjaśnione jest logicznie dlaczego)..a potem ( nie mówię ,że u Was) tworzą się wątki ,ze nitki uciekają w takich np makach itp. A kto się przyzna ,że skonocił, i nie zastosował się do instrukcji (pomijam ,ze makowa była szałowa)
Nie wpisuję się w profil ideologiczny statystycznej chustomatki.