Pokaż wyniki od 1 do 20 z 48

Wątek: czeskie kurtki do noszenia dzieci

Mieszany widok

Chustomanka
    Miejscowość
    "Kozia Wólka" we Włoszech/Poznań

Domyślnie

Też patrzyłam na ten model: było napisane, że kurtka całoroczna (z tego co zrozumiałam). A nie jest ona zbyt obszerna? Zaznaczam, że się nie znam na kurtkach i mędzę, bo szukam czegoś dla siebie (ale ja muszę mieć na szybcika). Ten drugi model (arbor vitae) wydawał mi się zgrabniejszy, ale np jak ma się model kurtki do dużego gabarytowo dziecka? Mój mały ma dopiero 5 miechów i ponad 8 kg. Marta-la znasz się na kurtkach bardziej niż ja, mogłabyś rozwiać moje wątpliwości w tej kwestii?

Chustoguru Awatar marta-la
    Miejscowość
    Otwock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arta Zobacz posta
    Też patrzyłam na ten model: było napisane, że kurtka całoroczna (z tego co zrozumiałam). A nie jest ona zbyt obszerna? Zaznaczam, że się nie znam na kurtkach i mędzę, bo szukam czegoś dla siebie (ale ja muszę mieć na szybcika). Ten drugi model (arbor vitae) wydawał mi się zgrabniejszy, ale np jak ma się model kurtki do dużego gabarytowo dziecka? Mój mały ma dopiero 5 miechów i ponad 8 kg. Marta-la znasz się na kurtkach bardziej niż ja, mogłabyś rozwiać moje wątpliwości w tej kwestii?
    Absolutnie się nie znam
    Nigdy takiej nie miałam, mało to nie znosiłam nosić mojej Zosi w zimie.
    Ale przekonuje mnie z tego opisu to że kurtka wygląda też super bez dziecka.

Chustofanka Awatar akana
    Miejscowość
    Zabrze

Domyślnie

Trochę odkopię temat z prośbą o wrażenia na temat kurtek shoftshell Angel Wings - już się prawie na nią zdecydowałam (wiem, że zimą trzeba będzie dokupić polar). Nosi ktoś w tym u nas? Jesteście zadowolone??? Podobają mi się na zdjęciach producenta, mają kaptur z opcją odpięcia (a nie taki dziwaczny jak LL) no i...???? mają jakieś wady (no, oprócz ceny?)
    M /2005/, B /2010/ i H /2013/

www.collane.pl

Chustonoszka

Domyślnie

moja siostra i koleżanka mają i są bardzo zadowolone. Kurtki dosyć długie, także nóżki dziecka są dobrze chronione, nawet kiedy podrośnie. Softshel jest dobrym materiałem, z takim lekkim polarkiem od środka, ja też mam softshelową, zimą zakładam merino sweter i jest mi dobrze. Dla dziecka mam kombinezon merino, pod spodem sam bodziak i rajstopy i też jest zawsze ciepłe. Zresztą, może nie będzie u nas już prawdziwych zim

Chustoguru Awatar livada
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Mam, używam, jestem zadowolona. Solidnie wykonana, wygodna w noszeniu i zakładaniu, dwa panele - weższy i szerszy. Softshell jest dosyć gruby, w każdym razie widziałam cieńsze i plastyczniejsze, ale nie nazwałabym tego wadą. Kilka zdjęć naszej AW:

Moje DziewczynKi: marcowa Kasia (2011), październikowa Kalinka (2013) i kwietniowa Kaja (2016)

Chustomanka Awatar FatalFuchsia
    Miejscowość
    Holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez livada Zobacz posta
    Mam, używam, jestem zadowolona. Solidnie wykonana, wygodna w noszeniu i zakładaniu, dwa panele - weższy i szerszy. Softshell jest dosyć gruby, w każdym razie widziałam cieńsze i plastyczniejsze, ale nie nazwałabym tego wadą. Kilka zdjęć naszej AW:

Super wygladacie! Livado, mam dwie prosby - czy moglabys zmierzyc odleglosc od szczytu karku do poczatku "dziury"? Tj.
    na jakiej wysokosci zaczyna sie miejsce na wpinke? I druga sprawa: ile masz wzrostu, jesli mozna zapytac?

Pytam, bo ja mam tegoroczna Liliputi i wlozylam w nia dziecko doslownie raz. Ja jestem za niska, a dziecko za duze - jak wlozylam Mloda na plecy to polowa z wpinki wysterczala :-D

Chustoguru Awatar livada
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez FatalFuchsia Zobacz posta
    Super wygladacie! Livado, mam dwie prosby - czy moglabys zmierzyc odleglosc od szczytu karku do poczatku "dziury"? Tj.
    na jakiej wysokosci zaczyna sie miejsce na wpinke? I druga sprawa: ile masz wzrostu, jesli mozna zapytac?

Pytam, bo ja mam tegoroczna Liliputi i wlozylam w nia dziecko doslownie raz. Ja jestem za niska, a dziecko za duze - jak wlozylam Mloda na plecy to polowa z wpinki wysterczala :-D
    Od linii na której przebiega zamek od kaptura w dół do rozcięcia jest 14 cm. Ja też duża nie jestem, 161 cm
    Moje DziewczynKi: marcowa Kasia (2011), październikowa Kalinka (2013) i kwietniowa Kaja (2016)

Uprawnienia umieszczania postów