Pokaż wyniki od 1 do 20 z 48

Wątek: czeskie kurtki do noszenia dzieci

Mieszany widok

Chustonoszka Awatar bohemka
    Miejscowość
    Czech Republic

Domyślnie

Z dzieckiem na plecach jeszcze nie próbowałam, ale mogę za chwilę
    Na pytania odpowiadam trzy razy tak - z przodu jest wpinany dodatkowy panel, z tyłu rozpina się suwaki i zatrzaski, jest cienka warstwa polaru. Kurkę posiadam dopiero kilka dni, ale myślę, że na wiosnę i jesień będzie idealna, a zimą z dodatkową warstwą też powinna dać radę (przynajmniej taką mam nadzieję). Dziś było pięć stopni na plusie, więc odważyłam się iść bez naszego wełnianego swetra i nie było mi zimno.

Chustoguru Awatar livada
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bohemka Zobacz posta
    Z dzieckiem na plecach jeszcze nie próbowałam, ale mogę za chwilę
    Na pytania odpowiadam trzy razy tak - z przodu jest wpinany dodatkowy panel, z tyłu rozpina się suwaki i zatrzaski, jest cienka warstwa polaru. Kurkę posiadam dopiero kilka dni, ale myślę, że na wiosnę i jesień będzie idealna, a zimą z dodatkową warstwą też powinna dać radę (przynajmniej taką mam nadzieję). Dziś było pięć stopni na plusie, więc odważyłam się iść bez naszego wełnianego swetra i nie było mi zimno.
    Dziękuję za wszystkie odpowiedzi i czekam na fotki z tyłu, jestem bardzo ciekawa, czy rzeczywiście będzie to wyglądać tak fajnie, jak na zdjęciach firmowych - chodzi mi o dopasowanie w biodrach, pod dzieckiem, jeśli suwaki od dołu pozostaną częściowo zasunięte
    Moje DziewczynKi: marcowa Kasia (2011), październikowa Kalinka (2013) i kwietniowa Kaja (2016)

Miejscowość
    Czech Republic

Domyślnie

Na prośbę livady jeszcze kilka zdjęć, prawdziwych "jakichkolwiek"

Widzę, że trzeba by poprawić ułożenie kurtki, bo pupa nie jest zupełnie na środku.

tak wygląda kapturek dla dziecka do noszenia na placach, przypina się na zatrzaski

po bokach są suwaki, na górze dwa zatrzaski, do których w razie potrzeby można przypiąć kapturek dla dziecka

tak wygląda panel przedni, na górze można ściągnąć
    Ostatnio edytowane przez bohemka ; 06-01-2012 o 20:21

Chustoguru Awatar livada
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Dziękuję Ci dobra kobieto! Coraz bardziej mi się te kurtki podobają, a na Was wyglądają równie zgrabnie jak na modelce

Teraz może jednak nie będę kupować, zwłaszcza że jestem na etapie zamawiania zimowej Yamamy, ale na wiosnę, kto wie...
    Moje DziewczynKi: marcowa Kasia (2011), październikowa Kalinka (2013) i kwietniowa Kaja (2016)

Miejscowość
    Czech Republic

Domyślnie

Proszę bardzo. Wiosną pewnie będę mogła więcej o kurtce powiedzieć. A teraz już uciekam, bo mąż mnie z domu wyrzuci za to siedzenie na forum.

Chustoguru Awatar marta-la
    Miejscowość
    Otwock

Domyślnie

Nie wiem czy już było bo nie śledzę tego tematu a wyszukaj wyrzucił mi ten wątek o czeskich kurtkach.
    Przepraszam więc jeśli było
    Właśnie szyję mt dla dziewczyny na Słowację i ta podlinkowała mi czeskie kurtki które po raz pierwszy do mnie przemawiają. Oczywiście wyglądem bo o funkcjonalności powiedzieć nic nie mogę Ale fajnie że coś oryginalnego powstaje w naszej wschodniej Europie
    http://www.fler.cz/shop/rebeka-q?ug=3321

Chustomanka
    Miejscowość
    "Kozia Wólka" we Włoszech/Poznań

Domyślnie

Właśnie je oglądam: są super. Ciekawe jak w akcji.
    marta-la, a mogłabyś się spytać tej dziewczyny - może ona wie jak się te kurtki nosi?

Miejscowość
    Otwock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arta Zobacz posta
    Właśnie je oglądam: są super. Ciekawe jak w akcji.
    marta-la, a mogłabyś się spytać tej dziewczyny - może ona wie jak się te kurtki nosi?
    Nie, ona nic nie będzie widziała bo sama dopiero się zastanawia czy zamówić ale zapytam jej czy zna kogoś kto ma taką kurtkę.

Miejscowość
    Otwock

Domyślnie

A więc odpisała mi dziewczyna i przekleję:

"No wiec kurtka
    Po twoim zapytaniu zaczełam tam czytac opinie i odkryłam, ze jedna moja słowacka znajoma taka kurtke zakupiła. Juz sie z nia nawet kontaktowałam. Ona zakupiła wersje zimowa (całoroczna) i generalnie jest bardzo zadowolona, miała tylko drobne uwagi:
    1. ze gumki do zaciagania sa zbyt cienkie (ale to akurat "słabostka" Veroniki, poniewaz sama zajmuje sie wyrobem gumek do włosow z gumki najlepszej jakosci - jej gumki sa praktycznie niezniszczalne, co potwierdziłam doswiadczalnie - wiec Veronika sobie gumki wymieniła na te swoje.
    2. rozwalił jej sie jakis jeden zatrzask trzymajacy kapuce.
    3. w szyje wieje i raczej golf trzeba ubierac
    Poza tym powiedziała, ze wzieła kurtke z aplikacjami i ze na zywo swietnie sie prezentuje i ze bez dziecka tez super

Postanowiłam wiec, ze zamowie sobie taka kurtke, ale bede negocjowac doszycie jakiegos "podgardla" , jakiegos dopinanego panela ocieplajacego "klate moja karmiaca" , jakiegos kawałka wchodzacego troche pod dziecko chyba. Do konca nie wiem jak by to miało wygladac. jesli jakas dziewczyna z forum byłaby zainteresowana zakupem i miała jakies propozycje, jak to ulepszyc, bede wdzieczna za podpowiedzi (tu na fejsie albo na mail ewelina.suchanek@gmail.com). Moze wspolnymi siłami uda nam sie "dotworzyc ten produkt" do stanu bardziej doskonałego.
    zapomniałam, ona ma te kurtke:
    http://www.fler.cz/zbozi/macropus-2922816
    i mowi ze cieplutka super, ubiera pod to koszulke i cienki sweter i to teraz w zimie wystarczy. No i przetestowała z wynikiem pozytywnym i na sniegu i w deszczu."

Miejscowość
    Czech Republic

Domyślnie

I jeszcze kilka zdjęć w akcji z czeskiego forum

[...]
    Nie wstawiamy cudzych zdjęć bez zgody autora
    /Meta
    Ostatnio edytowane przez Meta ; 18-12-2011 o 19:10

Miejscowość
    Czech Republic